icon

Znáte dobrou školu po ZŠ pro děvče? Východní Čechy

zuzanasimova
20. únor 2015

Dcera má příští rok končit v ZŠ a chtěla bych znát názory na školy ve Východních Čechách.Pokud Vaše dcera chodí na SŠ napište mi Váš názor na školu.Děkuji moc každému za svůj názor.Zuzka

kija
20. únor 2015

@zuzanasimova A co dceru baví, jaký by chtěla obor? Jaký má prospěch? SŠ je ve Vých.Čechách hrozně moc 🙂

zuzanasimova
autor
20. únor 2015

Dcera se dobře učí má 1 a 2. Nechci gymnázium spíš něco pro budoucnost a uplatnění.Kdoví jestli půjde na VŠ to teď opravdu neodhadnu jestli se ji bude chtít. 😒 Jinak je šikovná baví ji sport,umí hrát na 2 hudební nástroje,ráda tancuje,v počítači se velmi dobře orientuje- prezentace atd...ráda fotografuje, ráda se strojí🙂)
Tak všeobecně na co šáhne tak ji to jde.Takže nemám vůbec potuchy kam ji dát a ona taky neví.Tak jestli poradíte budu ráda a kouknu na školu co mě doporučíte.Zuzka

dizi
26. únor 2015

Když ji baví fotit nechce zkusit fotografickou v Hradci Králové?
http://www.sssoghk.cz/fotograf.html
Nemám přímo zkušenost, jen u nás na střední byl volitelný předmět Fotografování a učil nás učitel z této školy a byl moc fajn. Ale celkově tu školu neznám.
Jinak když ne na gympl, tak co obchodka - učetnictví a ekonomie jsou pořád obory, kde je uplatnění a jde z toho jít skoro na každou VŠ.

suzanna123
26. únor 2015

co si vzít seznam škol a projít to společně - vyškrtat, co určitě ne, co stojí za zvážení... Tenhle způsob hledání považuji za nesmyslný. Pokud nevíte vy, jak to máme vědět my, kteří vaši dceru neznáme? Pokud jste opravdu bezradné, tak spíš doporučuji poradit se s jejími učiteli nebo s nějakým výchovným poradcem

zuzanasimova
autor
27. únor 2015

@suzanna123
Je veliký rozdíl mezi školy kde je naučí a kde ne.Chci jen vědět názor na školu v okolí.Jasně že se nebudu rozhodovat podle toho co my tady kdo řekne ale chci vědět názor od ostatních na různé školy.
Obchodka je zrovna ta škola co by ji vůbec nebavila:(

linusha
27. únor 2015

Dvě moje známé chodí do Pardubic na: http://www.spsch.cz/ a moc ty to pochvalují. Jedna studuje obor Požární ochrana a druhá Aplikovaná chemie

zuzanasimova
autor
27. únor 2015

@linusha Moc děkuji kouknu na ně. 🙂

alisek
27. únor 2015

Já bych zkusila právě to gymnázium když mý takový rozlet a jde jí spoustu věcí tam se může už začít profilovat na konkrétní obor, nebála bych se toho, jak píšeš je šikovná a prospěch by na to měla..a s tou obchodkou to vidí jako ty..na takovou školu určitě ne.

zuzanasimova
autor
27. únor 2015

Pokud by jsme nesehnali školu ji "na míru" tak ten gympl asi dopadne.Ale raději bych byla kdyby si něco vybrala sama, ale jak víte jsou to ještě děti a sami nevědí 😒 Byli jsme stejní.Děkuji za názor. 🙂

linusha
27. únor 2015

S obchodkou je v dnešní době tolik lidí, že pak spousta z nich má problém najít místo v zaměstnání. A gymnázium nevím, ve svém okolí mám pár holek co mají gympl následně se nedostaly na VŠ a mají celkem značný problém na trhu práce aby se nějak uplatnily, i když to jsou chytré holky. Ale prostě nemají tu odbornost co získají studenti na odborných školách. Jinak nevím jak ve východních Čechách, ale na Moravě bývá veletrh středních škol a nebo by Vám určitě něco navrhl výchovný poradce co funguje při ZŠ nebo třídní učitelka dcery by Vám mohla poradit na koho se máte obrátit pro radu 🙂

suzanna123
27. únor 2015

@zuzanasimova opakuji, že na tohle všechno vám nejlépe odpoví a poradí pedagogové, kteří a) znají vaši dceru, b) mají přehled o nabídce středních škol. Pokud se budete rozhodovat mezi několika vybranými školami, tak má smysl shánět si na ně recenze, ale střílet tu střední školy východních Čech a hádat, co by vaši dceru mohlo bavit je absurdní

olivie21
6. kvě 2015

Ahoj jestli jsi z Hk tak Bezručovka nebo SNP 🙂

zuzanasimova
autor
7. kvě 2015

@olivie21 Ahoj z HK nejsme jsem z Trutnova a Bezručovku ani SNP opravdu nevím co je 😀 😵 díky za vysvětlení