icon

Levné náhrady kapslí Dolce Gusto. Jaké koupit, aby chutnaly?

19. bře 2026

Ahoj maminky, pijete někdo kafe z Dolce Gusta? Kupujete originální kapsle, nebo ty levnější varianty třeba z Albertu nebo Penny? Mně ty originály přijdou hrozně drahé, když vypiju tři denně. Ale bojím se, aby ty levné nepoškodily ten kávovar nebo aby to nechutnalo jako obarvená voda. Máte nějakou oblíbenou značku náhradních kapslí, co fakt chutnají?

1pomnenka
19. bře 2026

Proč si nekoupíš nerezovou kapsli a nenaplníš si ji pokaždé kávou, kterou máš ráda? Je to ekologické a ještě si pochutnáš.

mrkvovydort
19. bře 2026

Při ceně 200 Kč na 30 kapslí, je cena kávy Dolce Gusto přes 1000 Kč za kilo.
Za to máš 2 kila kvalitní zrnkové kávy z pražírny. A bez zbytečného plastu s podprůměrnou kávou.

Já fakt nechápu, proč to lidi kupujete. Dyť to je to rejžvačka jak hovado.

dashyyy
20. bře 2026

@anonym_autor mívala jsem dolceho pár let zpátky a kupovala jsem kapsle v Lidlu, přišly mi i chuťově mnohem lepší a v akci výrazně levnější

mrkvovydort
20. bře 2026

Nedalo mi to a spočívala jsem to:
Bialetti French press za 719 Kč a De'Longhi mlýnek s mlecími kameny za 1389 Kč na Alze, kilo čerstvě upražené Brazílie z uprazeno.cz za 543 Kč, cena 1 kafe 3.80.
Dolce Gusto kapsle v akci za 199 Kč, cena za 1 kafe 6.60.

Pokud jste 2 a vypijete 2 kafe denně, náklady za mlýnek a French press se ti vrátí za půl roku. Jen místo 744 plastových kapslí v koši jsi koupila 5.25 kila kávy a podpořila malou českou firmu místo Nestlé, které vydělává na dětské otrocké práci.

Jo a pro tip: ohřeješ mléko ve French pressu v mikrovlnce, sítkem pohýbeš několikrát rychle nahoru a dolů a máš skvěle našlehané mléko.🙌

anezzzka36
20. bře 2026

Taky to vůbec nekupuju, fakt se to za ty peníze nevyplatí. 🙊

sigyn
20. bře 2026

Kávu nepiju, takže je to trochu mimo mě, ale naši rodiče kávovar na kapsle mají. Hlavní předností je, že to prostě udělají rychle - přijde návštěva. Ta si většinou dá nějakou tu kávu říznutou mlékem. Takže připravit tři rychlé kávy a může se krafat a všichni jsou spokojení. Čas od času jsme jim přinesli kapsle z Kauflandu a říkali, že nepoznali rozdíl mezí těmi z Kaufu a originál DG. Cenově se to přitom liší skoro o dvojnásobek (jedna krabička stála v Kaufu cca 100,-) Když si chtějí kávu opravdu vychutnat, tak použijí nějakou kvalitní už namletou kávu. Úplně nejlepší je IMHO kávu vůbec nepít - je to ekologické, ekonomické a zdraví prospěšné 😀

mrkvovydort
20. bře 2026
@sigyn

Kávu nepiju, takže je to trochu mimo mě, ale naši rodiče kávovar na kapsle mají. Hlavní předností je, že to prostě udělají rychle - přijde návštěva. Ta si většinou dá nějakou tu kávu říznutou mlékem. Takže připravit tři rychlé kávy a může se krafat a všichni jsou spokojení. Čas od času jsme jim přinesli kapsle z Kauflandu a říkali, že nepoznali rozdíl mezí těmi z Kaufu a originál DG. Cenově se to přitom liší skoro o dvojnásobek (jedna krabička stála v Kaufu cca 100,-) Když si chtějí kávu opravdu vychutnat, tak použijí nějakou kvalitní už namletou kávu. Úplně nejlepší je IMHO kávu vůbec nepít - je to ekologické, ekonomické a zdraví prospěšné 😀

@sigyn káva není nezdravá.
Snižuje třeba pravděpodobnost vzniku cukrovky 2. typu, některých typů rakovin a Parkinsona.😉

elvira
Dnes ve 14:26

Párkrát jsem koupila náhrady a vždycky mi strašně něco vadilo...mělo to takový nedobrý "ocas".
Ty originální jsou drahé, takže vloni jsem kávovar poslala dál...