Matrace Dormeo. Opravdu nebolí záda?
Dobré ráno, už delší dobu se budím celá rozlámaná a uvažujeme o nové matraci. V televizi pořád běží reklamy na Dormeo, konkrétně tu řadu imemory silver. Máte ji někdo? Je to fakt takový rozdíl oproti obyčejné matraci z Jysku? Stojí to docela dost peněz a nechci se nechat napálit jen dobrým marketingem. Máme s manželem oba kolem 90 kilo.
@anonym_autor řeknu k tomu jedno,manžel to viděl v tv,hrozně to chtěl ...spím tu leta sama,záda mě bolí jak kráva a manžel spí radši dole na gauči ✌️
Jestli bolí záda, neovlivní matrace, ale pravidelný silový trénink
@pavlinkaaa87 nooo, je to sice pravda... Silový trénink jsem dělala 6 let, ale také mě záda sem tam bolela 🤣 ... A to jsem měla tréninky 4-6x týdně... Spíše všechno s mírou a když jsou to starší lidé, spíše bych doporučila fyzioterapeuta a ten přesně řekne co a jak 😏
Taky mám z jysku a je úplně v pohodě. A to na něm spím už několik let. Mají tam podle mě kvalitní produkty. 👍
@martivit92 roky chodím pravidelně každý měsíc na masáže kvůli krku a zádům k fyzio, je skvělý, ale až silový trénink mi fakt pomohl stabilně od bolestí, chyběly mi svaly, které by ten můj aparát držely.. za mě ideální kombinace obojího
Já mám doma tyhle matrace, ale že by mě záda úplně přestala bolet, to ne. Záleží i na tom, jak člověk spí, matrace nezaručí 100% úspěch.
Nevím, jestli je Dormeo tak super, ale kvalitní matrace umí zlepšit spaní. Mám dobrou matraci ze Svět spánku, záda mě nebolí. Byli jsme někde na nějakém ubytování, kde mi nesedla matrace, ráno jsem se budila rozlámaná, bolely mě záda.
Samotná matrace může a nemusí pomoct, možná to bude chtít přidat cvičení.
Stačí jakákoliv kvalitní pěnová matrace a bolest zad přestane. Lepší je tvrdší. Mamka měla také problémy s bolestmi zad, pořídili jsme matraci z Lidlu a už se neprobouzí zlámaná. Samozřejmě, pokud záda bolí z přetěžování a tahání těžkých věcí, tak je to něco jiného.
Spis bych doporučila udržet cenovou hladinu a jít jinam. Dormeo je hodně o brandu, méně o produktu. Za stejnou / podobnou cenu koupíš jinde a myslim že lépe - matracova studia jako Pan spánku, Pro spánek, Jelínek. Doporučuji výrobu v ČR, a určitě vyzkoušet, nechat si vše vysvětlit. Obavám se, že vzhledem k šíři sortimentu vám v Jysku nebudou umět dobře poradit.
Za sebe doporučuji taštičkove matrace. Čím vyšší a více taštiček, tím lépe.
@anonym_autor Než si koupíte matrací, měla byste se vydat do prodejen , my obráželi všechny možné a nakonec skončili u Prospánek. Matrace se zkrátka musí vyzkoušet. 🙏

Podle mě se i v Jysku dá koupit dobrá matrace. Jen neberte ty úplně nejlevnější. Důležité je hlavně to, jakou má výplň a jakou tvrdost, protože právě tyto věci nejvíc ovlivňují pohodlí a oporu pro tělo.