icon

Domácí pomazánka - tipy na oblíbené recepty

lucifux
30. říj 2018

Zdravím všechny příznivce kvalitní domácí stravy. Máte některá z vás nějaký oblíbený recept na domácí pomazánku?

merope
30. říj 2018

Tvaroh, cibule, sůl a libovolné koření. Případně na kostičky (maličké) papriku nebo ředkvičky.

kexina
2. lis 2018

Já zrovna dnes dělám květákovou. Uvařit květák a další zeleninu (mrkev, celer, petržel, ale klidně i cokoli jiného), nechat vychladnout. Nakrájet, nastrouhat, rozmačkat atp. do požadované konzistence. A pak přidat co dům dal - já dávám šunku, sýr, vařená vejce (vše samozřejmě také najemno) a majonézu nebo bílý jogurt. Menší výhodou je, že máte zároveň i zeleninovou polévku z toho vývaru. 😉

katkatomaskova
2. lis 2018

Z krabích tyčinek - koupíte mražené 🙂 Nechat rozmrznout, nakrájet nadrobno, přimíchat pomazánkové máslo, trochu jogurtu (konzistence záleží na vás 🙂 ), sůl a česnek dle chuti a hotovo 🙂

jarmilka7
2. lis 2018

Tuňáková - tuňák v oleji, ten slít (olej pak sní s vekou můj manžel), rozmrazit kukuřici, nasypat k tuňáku a smíchat s pomaz.máslem.
Česnekovo-sýrová - sýr nastrouhat, vajíčko cca 2ks, tatarka a česnek, podle stáří dětí dát málo nebo více. Smíchat.

karoli94
2. lis 2018

@lucifux tak já mám oblíbenou vajickovou-pouze lučina nastrouhané vajíčka trosku olivoveho oleje a sůl, pepř. A poprvé jsem zkoušela tvaruzkovou a taky byla moc dobrá-tvaruzky najemno nastrouhat přidat maslo a palivou papriku myslím jsem tam davala. Jinak jakoukoliv dělám tak zaklad lučina nebo tvaroh a potom přidám co mám🙂

priefi
2. lis 2018

Domaci bulharka:
15dkg sunkoveho salamu (nebo sunky) nakrat na jemno
1 maly rajcatovy protlak
3 kysele okurky nastrouhat
1 cibulka nakrat na drobno
1 lzice tatarky
Vse zamichat a odlezet min.1den

dayella
2. lis 2018

Já se teď nově zamilovala do hermelínové: cibule, vejce na tvrdo, měkký salám, hermelín, tavený sýr, sůl, pepř a majonéza, nechat odležet a je to mňamka.

nabellucinka
4. lis 2018

Hodne doma delame cizrnovou,syn ji ma moc rad. Rozmixuje se cizrna,zamichame bud pomazankove maslo a nebo taveny syr a trosku soli a trosku cesneku. Nebo i z cervene repy- uvarenou repu nastrouhat na jemno a zamichat se zerve,osolit a kdo ma rad trochu cesneku. Syn si hodne zamiloval sunkou- nastrouhat na jemno sunkovy salam a zamichat maslo a trosku soli. Manzel zase ujizdi na nive- nastrouham nivu a pridam kousek masla a vysleham

marienam
25. lis 2018

Hermelínovou mám také moc ráda. Ostatně já mám asi ráda snad všechny pomazánky. Jsem lehce pomazánkovej šílenec. Dělám si už dlouho doma vlastní tak jednou-dvakrát týdně. Dělám si je v Thermáči a pro něj je hodně receptů na domácí pomazánky, tak odtud se vzala moje pomazánková vášeň 😅 Hlavně jsou tam recepty, které by mě ani nenapadly.
Nedávno jsem objevila tenhle recept na Dýňovou pomazánku se sádlem: 3 stroužky česneku, 1 červená čili paprika, 500 g dýně, 150 sádla, 1 čajová lžička drceného kmínu, 1 čajová lžička soli, 2 polévkové lžíce citrónové šťávy. Je božská... určitě zkuste 😉 a z takovýma domácíma houstičkama 👍