Dort bez lepku a cukru na první narozeniny

lusynkova
16. únor 2017

Ahoj maminky,
náš kluk bude mít brzy rok a tak hledám recept na zdravý dort, který bych mu bez výčitek dala taky. Nechci ale, aby tam byl cukr a pšenice (nejlépe úplně bez lepku). Znáte nějaký dobrý recept, prosím?

lovely_creature
16. únor 2017

Raw dort : Spodek mletý mak + mleté namočená datle ( super je mačet v kokos mléce ) , naňahňat do dortové formy, na to dávám vrstvu oříškovou, ale může se vynechat ( kokos mléko + neslaneé kešu, mande, buráky, mixnout ) řidší směs. A poslední jakékoliv barevné ovoce ( mango, ribíz, třešně - já mám v mrazáku ) rozmixovat + agar.

lusynkova
autor
16. únor 2017

@lovely_creature Jj, já dělám podobné raw dorty... jen jsem myslela, že by se mu těžko trávily. Co myslíš? Vím, že toho nesní moc, ale i tak...

lovely_creature
16. únor 2017

@lusynkova hm... víš já jsem zatím jen matka teoretik. Ale myslím, že když vynecháš tu střední část ( myslím, že ořechy se majíaž později ) tak je to jen ovoce.
a nebo mě napadlo, ale to je spíš na "dezert" než dort znáš nutelu z avokáda ?

lusynkova
autor
16. únor 2017

@lovely_creature Aha, už se dívám... 11.tt 🙂 Máš pravdu, mohla bych to nějak takhle udělat. Ano, znám, ale ještě jsme nezkoušeli. Ale zkusím 🙂 Díky!

lovely_creature
16. únor 2017

@lusynkova Avokado + hodně zralej banán + kakao, ničím nesladit ! , třeba tohle můžeš dát jako vrchní vrstvu, i pro malýho by to mělo být cajk.

Jj jsem teprve na začátku.

Hodně štěstí s dortem, pak dej vědět

lusynkova
autor
16. únor 2017

@lovely_creature Jasně, dík 🙂

monaluza
16. únor 2017

Toho jsou ted plne internety, treba tady: http://www.madamecoquette.cz/2014/04/zdravy-dor...

lovely_creature
16. únor 2017

@monaluza špalda má lepek

lusynkova
autor
16. únor 2017

@monaluza Super, to by se dalo. Moc díky.

lusynkova
autor
16. únor 2017

@lovely_creature Lepek ze špaldy je méně škodlivý, občas ho dávám...

nellilie
16. únor 2017

Prckovi jsem udělala dort z jablíček. Použila jsem tam teda obyč. piškoty, ale určitě jdou nahradit ;) Udělá se kompot - rozvařím jabka se skořicí a trochou hřebíčku, do toho přimíchám pudink (ten by šel asi nahradit želatinou kdyby byl někomu proti srsti). No a prokládá se to s piškotama do formy. Pak je ještě moc dobrej ze šlehačky, zakysané smetany, piškotů a ovoce, případně tvaroh.

krealeaa
23. únor 2017
Uživatel krealeaa je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od krealeaa.

@lusynkova Mrkni sem: http://www.dukanovadietabrno.cz/kategorie/dezerty-a-sladkosti/
Recepty bez cukru, které si můžeš podle svého ještě upravit - doslazuju stévií, ovesné otruby můžeš nahradit bezlepkovou moukou třeba: https://www.benu.cz/alnatura-kukuricna-mouka-500g nebo mandlovou/kokosovou... a ještě přidat polevu z rozmixovaného lesního ovoce....

Moc mi chutnal tvaorohový dort 🙂

lusynkova
autor
23. únor 2017

@krealeaa jé, moc děkuji!