Jak zavařit domácí pomerančový džus bez varu?
Dobrý den prosím vás je tu někdo kdo zavařuje ? A vyzná se v tom ?
Chtěla bych udělat stoprocentní pomerančový džus 😊
Chtěla bych ho zpracovat jako mošt ? 🤔Myslíte že by to šlo ?
Čistě stává z pomerančů vařit pod bot varu sebrat přebytečnou pěnu a lít do pet lahví horké .
Děkuju 😊😊
tak to nevim ale do petky bych to teda nelila
@hanka_12345 mám i skleněné láhve 😊 do kterých bych to chtěla dát
pises do petky..urcite bude sklo lepsi. Ale s timhle si moc jista nejsem, zavarovat dzus s tim jsem se jeste nesetkala. Ovsem chat gpt si o tom mysli své :D
kopiruju...
Ano, šťávu z pomerančů lze zavařit, tedy konzervovat zavařením. Tento proces prodlouží její trvanlivost bez nutnosti uchovávání v mrazáku nebo lednici. Zavařování pomerančové šťávy se podobá zavařování ovocných džusů nebo sirupů. Zde je jednoduchý postup:
🟠 Jak zavařit pomerančovou šťávu:
Ingredience:
Čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva (může být i s dužinou, podle preference)
Cukr (volitelné, podle chuti – cca 100–200 g na 1 litr šťávy)
Postup:
Přefiltrujte šťávu (pokud chcete bez dužiny).
Přiveďte šťávu k varu – zahřejte ji na teplotu asi 80–90 °C (nemusí úplně vřít).
Případně přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí.
Nalijte horkou šťávu do sterilizovaných sklenic (nejlépe menší sklenice nebo lahve s uzávěrem).
Zavřete víčkem a otočte dnem vzhůru na pár minut, nebo rovnou pokračujte v zavaření.
Zavařujte ve vodní lázni:
Umístěte sklenice do zavařovacího hrnce (voda má sahat do 3/4 výšky sklenic).
Zahřejte na cca 85 °C a zavařujte 20–25 minut.
Vyjměte, nechte vychladnout a skladujte na temném a chladném místě.
✅ Tipy:
Pokud plánujete šťávu pít jako džus, cukr nemusí být nutný – záleží na sladkosti pomerančů.
Pokud šťávu použijete na vaření, pečení nebo koktejly, můžete ji zavařit bez přislazení.
Můžete přidat i pár kapek citronové šťávy pro zvýšení kyselosti a lepší konzervaci.
pises do petky..urcite bude sklo lepsi. Ale s timhle si moc jista nejsem, zavarovat dzus s tim jsem se jeste nesetkala. Ovsem chat gpt si o tom mysli své :D
kopiruju...
Ano, šťávu z pomerančů lze zavařit, tedy konzervovat zavařením. Tento proces prodlouží její trvanlivost bez nutnosti uchovávání v mrazáku nebo lednici. Zavařování pomerančové šťávy se podobá zavařování ovocných džusů nebo sirupů. Zde je jednoduchý postup:
🟠 Jak zavařit pomerančovou šťávu:
Ingredience:
Čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva (může být i s dužinou, podle preference)
Cukr (volitelné, podle chuti – cca 100–200 g na 1 litr šťávy)
Postup:
Přefiltrujte šťávu (pokud chcete bez dužiny).
Přiveďte šťávu k varu – zahřejte ji na teplotu asi 80–90 °C (nemusí úplně vřít).
Případně přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí.
Nalijte horkou šťávu do sterilizovaných sklenic (nejlépe menší sklenice nebo lahve s uzávěrem).
Zavřete víčkem a otočte dnem vzhůru na pár minut, nebo rovnou pokračujte v zavaření.
Zavařujte ve vodní lázni:
Umístěte sklenice do zavařovacího hrnce (voda má sahat do 3/4 výšky sklenic).
Zahřejte na cca 85 °C a zavařujte 20–25 minut.
Vyjměte, nechte vychladnout a skladujte na temném a chladném místě.
✅ Tipy:
Pokud plánujete šťávu pít jako džus, cukr nemusí být nutný – záleží na sladkosti pomerančů.
Pokud šťávu použijete na vaření, pečení nebo koktejly, můžete ji zavařit bez přislazení.
Můžete přidat i pár kapek citronové šťávy pro zvýšení kyselosti a lepší konzervaci.
@hanka_12345 jeee děkuju jste úžasná 🙏😊
@hanka_12345 jeee děkuju jste úžasná 🙏😊
@lauraa01 doporucuji stahnout chatgpt 😂😂😂😂

tak to nevim ale do petky bych to teda nelila