Jaké mléko do bramborové kaše pro 10měsíční dítě?

1velrybka
22. pro 2014

Mám 10měsíční holčičku, zatím jí jen "skleničky" (ať už kupované nebo domácí, ale prostě takovou tu klasickou zeleninu + maso + brambory nebo rýži nebo těstoviny a vše mixlé dohromady). Chtěla bych jí ale udělat klasickou bramborovou kaši, jenže nevím, jaké mléko použít. Můžu už dát normální? (Případně jaké?) Jsme na Sunaru, ten je sladký, takže ten přidat nemůžu.

janapavlik
22. pro 2014

Když jsem kojila, tak jsem dávala odstřík. MM do bram. kaše, ale myslím si, že Sunar klidně můžete přidat, vždyď sladké je i MM, neviděla bych v tom problém. Kravské mléko bych zatím nedávala, holšička je ještě malinká. Naše malá má přes rok a pořád jí dávám Sunar (už nekojím).

blondynka400
22. pro 2014

@1velrybka klidně bych jí udělala z kravského. To malinkaté množství ji v ničem neuškodí.
Od roku můžeš kravské na vaření používat běžně, klidně i puding a podobné věci. Na pití ale vhodné není, moc soli a nevhodný poměr bílkovin.

majkoz
22. pro 2014

No právě..soli a nevhodné bílkoviny..Klidně bych udělala ze sunaru..třeba slabšího s jiskřičkou másla;)Kravské ml.se od roka sice už může dávat,já tedy nedávla,když už,tak kozí;)

milmic
22. pro 2014

@1velrybka Já jsem nejprve odstříkávala MM na kašičky a když jsem dceru přestala kojit, tak jí do jídla dávala UM. A to hodně dlouho, kravského mléka jsem se bála. Dávála jsem jí UM do kaše i do koprové polévky třebas. A taky jsem používala mlék
a rostlinná, rýžové, ovesné, mandlové. 🙂

frantiska85
23. pro 2014

Kojila jsem, tak jsem do všech kaší dávala mateřské, kolem roku jedl syn kaši s námi a ta už byla z kravského.