Recepty
margot80
18. led 2008

Nemáte někdo recept na opravdu dobré gofry?

Ahojky nemáte někdo recept na opravdu dobré gofry takové nadýchané a křupkavé.... :-p ja mám z toho vždycky takovou gumu i kdyz chutˇově ne tak špatnou.Předem děkuji.
bay
28. led 2008
Ahoj!
Ja mam dva odskusane recepty. Jeden taky rychly, ale zakazdym su trochu ine 🙂) ale vzdy mnam. Na 16 gofier potrebujes: 30dkg hl.muky + 3/4 prasku do peciva, 1/2 l mlieka, 7,5 dkg praskoveho cukru (alebo ako sladke ma kto rad), 10 dkg rozpusteneho masla, 2 vajcia, soľ. Zmiesat.
bay
28. led 2008
A druhy recept vyzaduje vac casu, ale fakt stoja za to (len to sa mi vacsinou nechce s tym piplat):
1 salka teplej vody, 1 drozdie, 3 vajcia, 1 salka vlazneho mlieka, 2/3 salky cukru, 1/2 salky rozpusteneho masla, 1 cajova lyzicka vanilkoveho extraktu, 1/2 CL soli, 3 salky polohrubej muky, praskovy cukor.
Postup: Polku vody a drozdie zmiesame a nechame 10 min. Vyslahame vajcia a pridame zvysok vody, mlieko, cukor, maslo, sol, vanilku a drozdie a vymiesame do hladka. Pomaly pridavame muku. Nechat hodinu alebo kym sa to nezdvojansobi.
fifa
28. led 2008
baby a v čom robíte tie gofry?
bay
28. led 2008
gofrovac 🙂
nieco na styl sendvicovacu, len vnutro ma iny dizajn 🙂
bay
28. led 2008
Ale kamoska skusala (podla prveho receptu) robit gofry na panvici a boli ok, len nevyzerali ako gofry...
andrea78
28. led 2008
mám "stroj" vyzerajúci ako senvičovač(toustovač), akurát sa mi dajú vybrať tie teflónové násadky, vo výbave boli 3dvojice - na sendviče, na gofri a na gril.

kúpila som to asi pred 2rokmi v metre a stál okolo 700,-Sk
erikwest
3. zář 2010
@bay ahoj chcel by som sa spitat ze kolko vajec treba na to druhe cesto lebo si ich tam zabudla pipisat ! Dakujem 🙂
erikwest
3. zář 2010
@bay prepač za moju nepozornost ale sutam nakoniec 😃
erikwest
3. zář 2010
@bay zase ja .. ale teras neviem kolko praškoveho cukru a kedy ho pridam do cesta , alebo co ... dakujem 😃
bay
3. zář 2010
@erikwest A v ktorom?
kvojtanikova
3. zář 2010
@margot80 ahoj to je v pohode ked su chutovo ok, potom je problem len v tom, ze ich nenechas dobre vychladit. po vybrati z pristroja musia ist na MRIEZKU (MŘÍŽKU) lebo ked ich das na tanier tak zmaknu a su gumove.... je dobre mat tie mriezky dve, kym na jednej vychladne das to na druhu a potom zas na tu prvu.... uz ked su vychladnute mozes dat aj na tanier...
kvojtanikova
3. zář 2010
to som si az teraz vsimla ze odpovedam na otazku z roku 2008.... ale nic, hadam ta rada pomoze aj vam ostatnym🙂