• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Nemáte někdo recept na opravdu dobré gofry?

3. září 2010 
Ahojky nemáte někdo recept na opravdu dobré gofry takové nadýchané a křupkavé.... :stuck_out_tongue_closed_eyes: ja mám z toho vždycky takovou gumu i kdyz chutˇově ne tak špatnou.Předem děkuji.
18. led 2008 v 06:58  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Ahoj!
Ja mam dva odskusane recepty. Jeden taky rychly, ale zakazdym su trochu ine :slight_smile:) ale vzdy mnam. Na 16 gofier potrebujes: 30dkg hl.muky + 3/4 prasku do peciva, 1/2 l mlieka, 7,5 dkg praskoveho cukru (alebo ako sladke ma kto rad), 10 dkg rozpusteneho masla, 2 vajcia, soľ. Zmiesat.
28. led 2008 v 15:38  • Odpověz  •  To se mi líbí
A druhy recept vyzaduje vac casu, ale fakt stoja za to (len to sa mi vacsinou nechce s tym piplat):
1 salka teplej vody, 1 drozdie, 3 vajcia, 1 salka vlazneho mlieka, 2/3 salky cukru, 1/2 salky rozpusteneho masla, 1 cajova lyzicka vanilkoveho extraktu, 1/2 CL soli, 3 salky polohrubej muky, praskovy cukor.
Postup: Polku vody a drozdie zmiesame a nechame 10 min. Vyslahame vajcia a pridame zvysok vody, mlieko, cukor, maslo, sol, vanilku a drozdie a vymiesame do hladka. Pomaly pridavame muku. Nechat hodinu alebo kym sa to nezdvojansobi.
28. led 2008 v 15:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
baby a v čom robíte tie gofry?
28. led 2008 v 15:43  • Odpověz  •  To se mi líbí
gofrovac :slight_smile:
nieco na styl sendvicovacu, len vnutro ma iny dizajn :slight_smile:
28. led 2008 v 16:20  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ale kamoska skusala (podla prveho receptu) robit gofry na panvici a boli ok, len nevyzerali ako gofry...
28. led 2008 v 16:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
mám "stroj" vyzerajúci ako senvičovač(toustovač), akurát sa mi dajú vybrať tie teflónové násadky, vo výbave boli 3dvojice - na sendviče, na gofri a na gril.

kúpila som to asi pred 2rokmi v metre a stál okolo 700,-Sk
28. led 2008 v 17:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
@bay ahoj chcel by som sa spitat ze kolko vajec treba na to druhe cesto lebo si ich tam zabudla pipisat ! Dakujem :slight_smile:
3. zář 2010 v 07:12  • Odpověz  •  To se mi líbí
@bay prepač za moju nepozornost ale sutam nakoniec :D
3. zář 2010 v 07:13  • Odpověz  •  To se mi líbí
@bay zase ja .. ale teras neviem kolko praškoveho cukru a kedy ho pridam do cesta , alebo co ... dakujem :grinning:
3. zář 2010 ve 13:37  • Odpověz  •  To se mi líbí
@erikwest A v ktorom?
3. zář 2010 ve 14:39  • Odpověz  •  To se mi líbí
@margot80 ahoj to je v pohode ked su chutovo ok, potom je problem len v tom, ze ich nenechas dobre vychladit. po vybrati z pristroja musia ist na MRIEZKU (MŘÍŽKU) lebo ked ich das na tanier tak zmaknu a su gumove.... je dobre mat tie mriezky dve, kym na jednej vychladne das to na druhu a potom zas na tu prvu.... uz ked su vychladnute mozes dat aj na tanier...
3. zář 2010 ve 14:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
to som si az teraz vsimla ze odpovedam na otazku z roku 2008.... ale nic, hadam ta rada pomoze aj vam ostatnym:slight_smile:
3. zář 2010 ve 14:50  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek