• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Guláš. Máte dobrej recept?

16. října 2007 
Holky nemáte některá fakt dobrej recept na dobrej neli skvělej guláš? U nás ho vaří tchán, ale nechce říct recept, tak mi poraďte, vaše tipy a nápady ráda uvítám. Jo a taky by se mi líbil recept, kde se guláš nezaváří klasicky moukou ale spíše chlebem, strouhankou apod. :wink: Těším se na vaše recepty
18. zář 2007 ve 20:30  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jéé Makelka to je sranda, že tchán ti nechce říct recept :grinning: :grinning:
Zkusím vyhrabat svoje recepty, špatnej ho nemáme, moment, jestli ho tam mám :sweat_smile: Z hlavy nevim :wink:
18. zář 2007 ve 20:32  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ingredience:
maso na guláš (hovězí nebo vepřové);
cibule;
sádlo;
pepř, sůl 1/2 masoxu;
2-3 stroužky česneku;
tmavá jíška.

Postup:
Najemno nakrájíme hodně cibule (kolik masa - tolik cibule). Rozehřejeme hodně sádla na které vhodíme cibulku. Cibulku necháme zesklovatět, přidáme maso. Maso orestujeme až zešedne a přidáme sladkou papriku. Necháme malinkou chvilku promíchat. Zalijeme vodou, přidáme půlku masoxu, pepř, sůl, 2-3 stroužky namačkaného česneku. Necháme vařit až bude maso měkké zahustíme tmavou jíškou (podle vkusu). Podáváme s cibulí nakrájenou na kolečka a chlebem :wink:
18. zář 2007 ve 20:36  • Odpověz  •  To se mi líbí
Už jsem dávala odkaz v tématu o papiňáku. Tenhle gulášek je fakt mňamka! Doporučuju.


http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JMPRERHPC3&id_kategorie=JNLMMNO3
19. zář 2007 ve 20:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ten recept jsem zkoušela v neděli. Super gulášek!!! :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: V papiňáku rachle a mňamka.
19. zář 2007 ve 21:33  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Díky holky a je tu ještě někdo, kdo zná nějakej dobrej receptík????

Jo a tchán to má jako tajemství jeho kuchyně :wink:
20. zář 2007 ve 22:03  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj Makelko. Recept na dobrej guláš- Cibule tolik co masa se osmahne na sádle nebo oleji do tmava, přidá se sl. ml. paprika, rajč. protlak a zalije se vodou nebo vývarem a pak se přidá maso hovězí. Já to maso nakrájím a promíchám s čenekem, solí, pepřem. Během dušení se přidá podravka, gul. koření, sůl, pepř, někdy podle chuti i trochu gr. koření. A ke konci majoránka. Pak se zahustí vodou s hl. moukou a pořádně provařit až začne vystupovat olej na povrchu. Ten cibulovej základ by měl být hodně tmavej, aby byla tmavá i ta štáva. Já někdy i dávám trochu piva. :slight_smile:
21. zář 2007 v 09:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
A osvědčilo se mi zahušťovat nastrouhaným chlebem, šťáva je hezky hutná a podle manžela lžíce musí v guláši stát... :grinning:
21. zář 2007 v 15:38  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
HOlky díky moc :wink: :wink:

vanusak a jakým chlebem? Čerstvým nebo tvrdším a je to hustý hned? Nebo to musím nechat chvíli povařit?
2. říj 2007 ve 21:16  • Odpověz  •  To se mi líbí
To je úplně fuk, možná je lepší tvrdší, ale to nerozlišuju. Houstne to až za chvilku, až se úplně rozmočí.
6. říj 2007 ve 14:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
muj recept je skoro stejny jako Kristi a gulas je fakt super, misto papriky sladke ale pouzivam papriku gulasovou { paprikou nesetrim} a i trosku palive,obcas i chili koreni at to ma trosku riz... a na konec take serviruju s na kolecka nakrajenou cibuli a chlebem { chleba nejlip den stary :-}

Muj anglicky manzel gulas naprosto miluje..takze jsem se ho kvuli nemu musela naucit :grinning:
12. říj 2007 v 19:09  • Odpověz  •  To se mi líbí
a abych nezapomela..gulas je nejlepsi druhy den, kdyz je pekne odlezeny... :slight_smile:
12. říj 2007 v 19:09  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj,já přidávám do guláše ještě trochu rajčatového protlaku,asi tak 1 lžíci.A můj taťka dává do srnčího guláše kořenovou zeleninu a červené suché víno :wink:
12. říj 2007 v 19:44  • Odpověz  •  To se mi líbí
Zdravím. Recept mám od kluků v akci. Guláš nemá chybu!
Guláš na ruby: silnější plátky krkovice, nebo libovějšího bůčku nasolíme a pomažeme pln.hořčicí. Nešetříme! Necháme odležet. Poté osmahneme na zesklovatělé cibuly, až pustí štávu, zasypeme červ.paprikou, podlijeme a dusíme do měkka.Dolejeme vodu, dosolíme podle chuti a přidáme hořčici. Zahuštuji tmavou jížkou od Knoru. Nejlepší je druhý den. Podává se s vař.bramborem a osmahnutou cibulkou na kolečka, nebo s knedlíkem.
16. říj 2007 v 19:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek