Příkrmy, jak skladujete/zavařujete/zamrazujete?

sabiik
14. čer 2017

Najde se maminka co si vaří příkrmy doma ? Jak skladujete- zavařujete/zamrazujete ?😉

listopadka1
14. čer 2017

Ahoj, já vařím doma vše, ale vařím vždy čerstvé, max. na den dopředu, aby to vydrželo v lednici. Se zavařováním masozeleniny si nejsem jistá a bála bych se, že se mi to zkazí. Jinak ovoce jsem loni zavařovala klasicky jako marmeládu, prostě jsem rozvařila ovoce na pyré, nesladila ani nic nepřidávala a sterilovala ve sklenicích v troubě. Poslední jsem otevřela před pár týdny a byla v pořádku.
Jinak abych nemusela pořád kupovat zeleninu a ta se mi v lednici nekazila (třeba dýni fakt nestihne sníst celou dřív, než se zkazí), tak si jí vždycky nakoupím dopředu, nakrájím na kostky a ty pak zmrazím. Pak jen každý den vytáhnu z mrazáku různou zeleninu, maso, přidám nějakou přílohu (brambor, rýže, pohanka atd.) a uvařím to. Mám to i s vařením za půl hodiny.

kihan
14. čer 2017

@sabiik ahoj, ja som varila doma, vacsinou na pare.
Bud len malo na den dopredu, v chladnicke som skladovala v Tupperware a vydrzalo. Neskor som synovi varila alebo piekla maso a skladovala a aj mrazila som ho samostatne bez zeleniny. Potom som vzala som z toho zmrznuteho len kolko som potrebovala do prikrmu.
Ak som vedela ze nebudem stihat v ten den varit cerstve zacala som mrazit aj zeleninu. Do malych nadob, aby to bolo akurat jedna porcia. Pisala som datumy a minala od najstarsieho.
Zeleninu som viackrat mrazila tiez aj samostatne jednotlive druhy aby som mohla rozne kombinovat.

sabiik
autor
19. čer 2017

@listopadka1 A zeleninu jako např.mrkev jsi měla ze zahrádky nebo z obchoďáku ? Chci malé od 5.měsíce začít dělat,ale mám strach z dusičnanů ..

listopadka1
19. čer 2017

@sabiik vsechno jsem kupovala normalne v supermarketu, podle me je kolem toho dost zbytecna hysterie. mam vystudovanou zemedelku a vim, jake jsou ochranne lhuty pro pesticidy, hnojiva, vim, ze se to docela prisne hlida a nemam strach, ze by zelenina z obchodu byla nejak spatna pro dite. spis bych se trochu bala zeleniny s neoverenym puvodem treba od sousedu, znamych ze zahrady.. tam nikdo nekontroluje, cim a kdy to strikaji, jestli to nemaji blizko u septiku, jestli v tom nemaji plisne nebo kdovico.