Recept - Štrúdl

modrockkaa
14. dub 2024

INGREDIENCE:
- cukr
- skořice
- rozinky
- tuk na vymazání
- ořechy
- nastrouhané jablko
náplň:
- 2 lžíce : ocet
těsto:
- 2 ks : žloutek
- 250 g : tuk
- 10 lžic : pivo
- 500 g : hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Všechny přísady, hladkou mouku, tuk, žloutky, ocet a pivo, smícháme v nelepivé těsto. Necháme odpočinout a pak těsto rozdělíme na 4 díly.

Jablka oloupeme a nastrouháme.

Z každého dílu vyválíme plát, na který dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí, posypeme sekanými oříšky a dáme rozinky.

Pivní štrůdl zamotáme, dáme na vymazaný plech a pečeme dorůžova.