icon

Tipy na jednoduché obědy pro nevařící muže v izolaci

20. črc 2022

Ahoj holky, prosím o tipy na jednoduchý oběd. Mám covid, a jsem v domácí izolaci od ostatních členů rodiny. Můj muž má na starosti veškerou péči o děti a domácnost, včetně vaření. Už uvařil špagety (s hotovou omáčkou ve sklenici), upekl kuře, usmažil rybí prsty, zvládl i maso na smetaně hodit do trouby. Ale už mi dochází inspirace, co dál. Něco obdobně jednoduchého. Můžete mě prosím nějak inspirovat? Děkuji!

Strana
z2
felixfelicis
21. črc 2022

Predvarenou cervenou repu s balkanem do trouby a zaroven v troube brambory s nejakymi bylinkami, k tomu zakysanka. Taky oblibene u deti.

felixfelicis
21. črc 2022

Smichat na kosticky brambory, dyni, orestovana kureci prsa, eventualne cibuli, zalit jednou smetanou a jednou slehackou, strcit do trouby, ke konci pridat hodne parmezanu.
Pesto taky potvrzuju, ze funguje🙂

felixfelicis
21. črc 2022

Losos do trouby, ryze, k tomu klasicka zeleninova kombinace mrkev, kukurice, hrasek🙂

felixfelicis
21. črc 2022

Zapeceny lilek: 2 vetsi lilky, 2 mozzarelly, 1 rajčatová passata, bazalka. Nakrajet a navrstvit do zapekaci misy, passatu kydnout navrch, ke konci opet hodne parmezanu🙂, jime s chlebem.

lenulacek
22. črc 2022

Smazak
Rizek
Nebo boticky z restaurace ;)

sternliebe
22. črc 2022

Co sekaná s červenou čočkou? Polévka z červené čočky. Tvarohové noky s posypkou?

martulka88
22. črc 2022

Řízek s braborem, lečo, krupicová kaše, obalovaný sýr, zapečené brambory, šunkofleky, čínu (alias co dům dal ba pánev), bramboráky/cukeťáky.

myrei
22. črc 2022

@te_reza Přesně tak, brambory na loupačku 👍😊

ferda90
22. črc 2022

-Orestuji kuřecí kousky, osolim, opeprim a přidám humus, podliju trochou vody aby vznikla omáčka + těstoviny.
-Těstoviny uvařím, dám na pánev a do nich dám vajíčka, micham a chvíli vařím
-mleté maso nechám zatáhnout na pánvi a poté do něj dám plechovku fazolí, ochutím
-kuřecí maso na nudličky, Orestuji a přidám mrazenou zeleninu, okořením+příloha

lenulacek
22. črc 2022

@lenulacek menicka 🤭

klaari
23. črc 2022

Palacinky

Strana
z2