Chléb pečený v troubě - silná a tvrdá kůrka. Co s tím?

6. listopadu 2015 
Prosím Vás o radu. Ráda peču a chutná mi domácí chléb pečený klasicky v troubě (manžel rád i ten z domácí pekárny, ale já raději klasiku). Nicméně... ať dělám, co dělám, vždycky má poměrně silnou a tuhou kůrku. Máte nějaký tip, co s tím? Jak na silnou a tuhou kůrku vyzrát?
24. únor 2012 v 17:30  • Odpověz  •  To se mi líbí
Po upečení chleba zabalit do utěrky, zvláční to tu kůrku a přitom je pořár trochu křupavá, jak z obchodu
25. únor 2012 ve 22:56  • Odpověz  •  To se mi líbí
doporučuje se taky dát do trouby s chlebem i kastrolek s vodou, pod plech.Nevím jestli je to tím, nebo že ho taky pak zakryju utěrkou jak píše erinka, ale kůrka je supr akorát, lepší než z obchodu, mám skvělý recept s youtube, jednoduchý a báječný!zatím se povedl pokaždé.
22. bře 2012 ve 23:33  • Odpověz  •  To se mi líbí
@lynks uka recept, peču všechno, ale do chleba jsem se ještě nepustila I když u nás je to dáno asi tím, že máme vedle výbornou pekárnu....
22. bře 2012 ve 23:54  •  1 dítě  • Odpověz  •  To se mi líbí
@bocinka tak tady je, není to těžké i kdybys nerozuměla anglicky, koukni na video, odměř si ingredience a šup, trouba je na 220. Držím palce a pak se poděl jestli se povedl

http://foodwishes.blogspot.com/2011/12/no-knead-beer-bread-my-second-favorite.html
23. bře 2012 v 00:02  • Odpověz  •  To se mi líbí
@lynks děkuju.... snad to dám....
23. bře 2012 v 00:05  •  1 dítě  • Odpověz  •  To se mi líbí
@lynks
@erinka83 vymazáváte pekáček, nebo tam dáváte aspoň pečící papír, nebo nic? Po vyndání z trouby tedy hned do útěrky? Slyšela jsem, že se má nechat dýchat, aby se v něm nedržela voda.
22. bře 2013 v 16:43  • Odpověz  •  To se mi líbí
ted to dělám tak, že kynu v ošatce, takže ten chlebík je dost pomoučený a může přijít rovnou na plech.Neměl by se připálit.
Jde taky posypat plech kukuřičnou krupicí,otrubama a pak ho šoupnout na ně, má to pak takový vesnický charakter .
PO vyndání z trouby jde rovnou na mžížku a tam ho přikryju utěrkou, pod ní změkne, ale se nezapaří, protože zespoda dýchá, tou mřížkou. Jestli se peče ve formě, taky hned vyndat, jinak se zapří.
22. bře 2013 v 17:00  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
@petaov Už peču kváskový chleba, kyne v pomoučené ošatce (pěkně pomoučený bochánek ze všech stran dám do pomoučené ošatky) a pak překlápím na rozpálený plech (trouba na 230-250 st), v troubě je ještě jeden plech plný vařící vody, at je tam hodně páry, po 10-15 minutách plech s vodou vytahuju a tlumím na 200-220 st, peču 25-30 minut, pak na mřížku a přikrýt utěrkou...

a nebo peču v titanovém hrni, který nechám tak 10 minut i s víkem v rozpálené troubě na 230-250 st, do něho překlopím chleba, přikryju víkem, peču těch 10-15 minut, pak víko pryč a tlumím na 200-220 st, péct 25-30 minut...
22. bře 2013 ve 21:42  • Odpověz  •  To se mi líbí
Dobry den, pekla jsem chleba v plynove troube, pod nim jsme mela hrnec plny vody, po upeceni jsem dala chladit a prikryla suchou uterkou a presto je kurka tvrda tak ze i ja se zdravymi zuby mam co delat...
6. lis 2015 v 18:17  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek