Tipy na zdravější vánoční cukroví pro celou rodinu
Ahojky,
chtěla bych letos zkusit něco nového, tak mě napadlo se zeptat tady, jestli máte nějaké vyzkoušené tipy na zdravější vánoční cukroví? kdyby třeba byly i fotky, bylo by super, ale chápu, že hledat je asi je docela náročné hehe. 🙂
Máme 16ti měsíčního kluka, kdyby třeba něco mohl aspoň ochutnat trochu, byla bych ráda, ale jinak jej se sladkým držíme docela od sebe 🙂
Moc děkujeme za případné tipy!
Hezký pátek,
Kris
Ja jsem delala dceri v batolecim veku takove baby cukrovi, bylo to jako linecke ale bez cukru a s nastrouhanou mrkvi. Normalne to slo vyvalet a vykrajovat tvary a bylo tam vse co uz dite normalne jedlo (maslo, mouka, vajicko, mrkev). Pripadne my mame radi i mrkvanky, to je podobne testo a delaji se z nej takove tasticky plnene povidly, to by fungovalo i jako cukrovi, kdyz udelas male 🙂 a neni to plne cukru, zvlast kdyz mas domaci povidla…
Syn (multialergik) v 15 měsících měl jablečné kuličky (jen svařená jablka, která jsem rozmixovala, nechala vyvařit do zhoustnutí a pak jsem z toho ukoulela kuličky), jáhlové kuličky se švestkami (jen svařené jáhly se sušenými švestkami, částečně mixnuté a pak ukoulené kuličky) a nakonec pečené rohlíčky z jáhel, avokáda a banánu (tam už si poměry po těch letech nevybavím). Jinak ty mrkvánky můžu také doporučit, do celého těsta dávám lžíci kokosového cukru/panely (pak už neobaluji v cukru, ale lze to vynechat zcela) a plním domácími nedoslazovanými povidly. Případně se to dá vykrájet jako sušenky, u nás to má vždy úspěch v obou variantách.
Dělám žitné perníčky podle Máma v kuchyni a jsou skvělé, jen uberu cukr a přidám o lžíci medu navíc.

Koukni sem
https://jimezdrave.cz/recepty/tag/cukrovi/