icon

Uchování borůvek bez lednice a vaření

medved09
19. črc 2016

🙂 😉 Dobrý den, právě mi volala brácha- jsou ode dneška do pátku v Krkonoších na dovče a jsou tam mraky borůvek. Chce si nějaké nasbírat, ale v hotelu nemá na pokoji ani lednici ani vařič. Lze borůvky nějak uchovat 4 dny při pokojové teplotě? Prosypat cukrem??? Díky za rady. Slíbila jsem mu, že tu určitě někdo poradí

medved09
autor
19. črc 2016

maminky hospodyňky, nikdo???

horsiee
19. črc 2016

@medved09 řešení nemám, ale nelze poprosit někoho z hotelu o úschovu? Za zeptaní nic nedá a určitě se tam kousíček místa v lednici někde najde.

medved09
autor
19. črc 2016

@horsiee no to jsem mu říkala, ale on pořád mele, že by je prosypal cukrem - ale netuším, zda to při pokojové teplotě nezačne kvasit, či co 🙂 aby nedovezl boruvkovici....

horsiee
19. črc 2016

@medved09 no já našla toto:

Zpracování:
Borůvky se nedají dlouho uchovávat, je třeba je rychle zpracovat a zkonzumovat. Nejsou-li plody suché a pevné, ale vlhké a měkké, začínají rychle plesnivět. V chladničce vydrží jen několik dnů. Zakoupené borůvky musíme přebrat a pečlivě omýt. Po okapání je můžeme konzumovat nebo zpracovat na šťávu, zavařeninu, můžeme si uvařit borůvkové knedlíky, nebo upéct koláč, také je můžeme zavařit, usušit a zmrazit.

medved09
autor
19. črc 2016

@horsiee díky moc, já mu to říkala, ale on vždy něco "vymyslí" 🙂 🙂 🙂

horsiee
19. črc 2016

@medved09 no v těch vedrech by mu mohly zůstat jen oči pro pláč a haldy zbytečné práce. Já bych volila buď rovnou ústa, nebo mrazák 😊

niski
20. črc 2016

Tak ať je nasbírá až den před odjezdem, to by mohly rozsypané třeba v široké krabici vydržet.