4 měsíce s námi přítel nežije a teď uvažuje, že se vrátí
DOHODA O SOUŽITÍ
Strana A: Skoč Petr
Strana B: Alena Nejezová
Strana C: Marek Skoč
Dále jen strany A, B a C
1. Majetek, který byl nabyt před, během nebo po vztahu danou stranou zůstává s plným nárokem na vlastnictví dané strany.
2. Strana A i B se zavazují starat se o stranu C, jak nejlépe bude možno po stránce duševní, fyzické i materiální.
3. Všechny strany se zavazují nakládat se svěřeným majetkem, tak jak nejlépe dovedou, starat se, aby byla maximálně prodloužena jeho životnost, zvelebovat ho a opravovat.
4. Strany se vzájemně podílí na chodu domácnosti a na přispívání na její chod, každý bude přispívat svým dílem finančně a zastoupením domácích prací.
5. Strana s nižším příjmem se bude snažit dosahovat alespoň 70 % příjmu strany s vyšším příjmem.
6. Strany se dohodly, že uvnitř domácnosti nebudou tolerovat žádné domácí zvíře dlouhodobě.
7. Strana A si vyhrazuje právo, kdykoliv dohodu zrušit, pokud uzná, že daný stav nefunguje a strana B bude mít 30 dní na vystěhování.
8. Dohoda nabývá platnost dnem podpisu, může zaniknout po ukončení vztahu nebo dohodě stran A a B.
Datum podpisu:
Petr Skoč Alena Nejezová
……………………….. ………………………………..
já bych ho s takovou dohodou poslala do háje, přijde mi to ujetý.
ujetý, hlavně bodík 7. 🙂 strana "B" po vystěhování nechá stranu "C" kde?? já ti nevím, nešla bych do toho, vztah na základě nějaké dohody mi přijde zvláštní - nucený... :-/
Omlouvám se,ale toto je pro mě magor,nemůžu soudit jak jste žili předtím,neznám Vás,ale: Strana A si vyhrazuje právo, kdykoliv dohodu zrušit, pokud uzná, že daný stav nefunguje a strana B bude mít 30 dní na vystěhování.
Jako strana B nemá toto právo ? A bude mít 30 dní na vystěhování se stranou C ? A dítě je nazýváno stranou C ? Do prdele s prominutím, kde to žijeme ? Nechápu ??? Na světě je spousta chlapů a tady takový by mě mohl větrem fukat do řiti 🙂 Prostě jsem upřímná.
Pravnik mi rekl, ze ten clovek je mocny
Strana s nižším příjmem se bude snažit dosahovat alespoň 70 % příjmu strany s vyšším příjmem.
😀 😀 😀
@valentice2 spíš nemocný ne?
@valentice2 a ty bys bydlela u něho? To je kvůli tomu ta smlouva? nebo kvůli čemu?
@valentice2 prosim tě, vůbec nad tím nepřemýšlej, vždyť je to úplná hovadina. Ten chlap není normální, jistě byste neměli rovnocenný vztah. Bude tě akorát prudit a zametat s tebou, nebudeš šťastná ani ty, ani tvoje děcko. Je to návrh, který si dovolí opravdu jen totální egoistickej sobec.
Nebo to uprav tak aby to dávalo smysl a pošli mu to zpátky, schválně, co ti na to řekne.
Promin, ale nechápu, na co taková písemná pravidla, jako když náhodou rozbiješ hrneček, tak co ? Tak tě vyhodí ? Nebo budeš platit pokutu ? Tohle je fakt ujetý, podle mne by stačilo se sednout, rozumně si promluvit, a pak se bud k sobě vrátit, nebo ne a hlavně vyjadřovat se o dítěti strana C, tak to mě fakt dostalo 😀
Jinak po právní stránce má "strana C" do 18ti let své zákonné zástupce (vlastní rodiče - tady "strana A a strana B",,), kteří konají v jeho zájmu. Tady mi to připadá, že "strana B a C" bude a musí konat pouze v zájmu strany "A", když se pustíme do tohoto "žargonu" 🙂
Trochu přemýšlím,jestli nejde o vtip nebo něco podobného,.proto taková má reakce.Z normálního života a světa tato sepsaná dohoda pro mě je až fikcí,že by někdo dokázal něco takového sepsat 🙂 A pokud to mělo tady děvčatům zvednout tlak, tak mě zvedlo solidně. Standardně mám 80/50, teď možná tak 140/100. Doufám,že se jednalo pouze o nejapný žert 🙂
Doufam, ze jako prilohu teto dohody nepredlozi dalsi dohodu ve smyslu 50ti odstinu sedi. Asi tak absurdni mi to pripada.
ještě by se mu tam hodilo doplnit, že si přeje sex každý den a když strana poruší tak bude platit smluvní pokutu
@abecedka ano ta dohoda je ptz bych sla bydlet za nim
To je šílenost. Nedovedu si představit, že bych měla ve vztahu fungovat a dennodenně přemýšlet, jestli jsem náhodou neporušila nějaký bod dohody. Třeba když koupím dítku na narozky křečka nebo se mi rozbije 20let stará pračka, jejíž oprava se nevyplatí. Body 5 a 7 mi přijdou zralé na konzultaci s Chocholouškem.
Já bych mu to "ex" rozhodně neodmazávala a raději žila život bez dohod.
@elena2907 bohuzel o zert se nejedena. Vcera mi to poslal ze se k tomu mam vyjadrit. On si mysli ze muze vse, ptz mam na vyber jit bydlet k nemu nebo azylovy dum. Proto tak semnou zameta
@valentice2 to máš velmi těžkou situaci, ale věř, že bez takovýho vola ti bude lépe, i za cenu azylového domu.
A to mi ještě vyhrožuje, že když půjdu do azylového domu, tak si převezme syna do péče aspon do té doby, než já zajistím adekvátní bydlení... Ted momentálně žijeme v bytě ex rodičů s tím, že ten byt chtějí prodávat takže se co nejdříve musíme vystěhovat. A to tchýně s tchánem mají ještě takovou drzost, že mi neustále volají že si chtějí vzít malého na celý den, nebo přes noc.
@valentice2 Aha, ale to mělo být napsáno již hned na úvod,já myslela,že jste samostatná jednotka,máte kde bydlet,jen jste se rozešli a on Vás chce teď zpět a napsal takovou slátaninu. To se omlouvám.Promiňte, že se ptám,ale nemáte rodinu,kamarádku,se kterou byste šla do podnájmu?Azylový dům není zlý,ale je to přechodná stanice,nemůžete tam být pořád.A hlavně,na žádný vztah a ani manželství nelze uzavřít dohodu !!! Nikdy nevíte,co se stane.Manželství, partnerství má být založeno na vzájemné úctě,lásce,vím,že jsou to pro někoho jenom řeči,ale je to tak.Ten Váš vztah je pouze o nadřazenosti jeho nad Vámi, protože Vy nemáte na výběr.Naposté zneužití situace.Samozřejmě je tady ještě ale, jedno velké ale, protože ho možná pořád milujete a nevidíte to.Každopádně přeji hodně štěstí a sil,ať už se rozhodnete jakkoliv 🙂
@valentice2 nevěřím, že azylový dům musí být důvod k tomu, aby ti odebrali syna. A co ti poradil ten právník?
@valentice2 Na to nemá právo,azylový dům byl zřízen právě pro ženy takové jako jsi ty,které se ocitly ve špatné životní situaci.Žádný soud a ani sociálka ti dítě neodebere,pokud se o něj řádně staráš,ba naopak budou na tvé straně a budou se ti snažit pomoc.
@elena2907 Mno tak tím už si nejsem jistá jestli ho po tom všem miluji. Rodinu mám, ale bohužel moje mamka se k celé věci staví tak, že proč by si mě měla stěhovat k sobě a odnášet to tím pádem za mě a mého ex, mám si tu situaci vyřešit sama. Navíc kdybych šla bydlet k ní, tak bych od sociálky neměla na nic nárok, ptž má docela velký byt a sociálka by ho shledala pro 2 dospělé osoby a jedno dítě jako naprosto vyhovující. Moje mamka mě chce dotlačit do AD abych měla na vše nárok a hlavně abych dostala od obce byt a už nic nemusela řešit.
@mrskato Já vyloženě u právníka nebyla, stavovala se tam má mamka jen tak pro zajímavost ukázat tuto dohodu
@elena2907 Taky jsem si myslela taky, že na to nemá právo, ale před týdnem takhle svěřili kamarádovi jeho dítě soudně, když matka toho dítěte chtěla jít do AD a jemu jako tatínkovi se to nelíbilo... tak ho má v péči on
@valentice2 Pokud by ti tam dala mamka trvalé bydliště a byla by jsi matka samoživitelka,tak máš nárok na příspěvek na bydlení, alespoň mé kamarádky to tak mají.O byt od obce si můžeš zažádat,samozřejmě pokud by si měla u mamky trvalé bydliště, zřejmě by ti ho nepřidělili,to je fakt,ale pokud by si tam bydlela jen tak,měla by si určitě přednostní právo.Jinak v azylovém domě není zle,ale není to domov.Kamarádka tam byla 3.měsíce,mají pevně nařízený režim, to se jí moc nelíbilo.Kolik máš času na rozmyšlenou ? Já to fakt někdy nechápu, máte spolu dítě, milovali jste se a nebo možná ještě milujete a někdy se ti chlapi ,ale samozřejmě i ženy chovají jak magoři.Z toho je mě těžko,hlavně kvůli dětem ☹
to netuším kolik mám času na rozmyšlenou...

tuto rádoby dohodu mi poslal a čeká na mé vyjádření...