icon

Ach, ta tchýně 😞

weru05
20. pro 2016

Ahojky, mám strašný dilema s tchýní...Každý rok jsme chodili k ní na Štědrý den, ale letos tam nepůjdeme, kvůli jejímu manželovi.
Na jednu stranu mi je jí líto, že neuvidí malého celý vánoční svátky, ale na druhou stranu dobře jí tak.
Začalo to tím, že se měla rozvádět, její manžel bral (podle mě furt bere) drogy a kradl jí peníze. Už jsme mysleli, že ten rozvod dotáhne do konce. Bylo to už několikrát. Ale ona si ho po roce nastěhovala zpátky 😲 Do teď nikdo nechápe proč....
Takže jí můj chlap oznámil, že na Štědrý den, ani další svátky nedorazíme. Urazila se a položila mu telefon.
Dokáže být nehorázně arogantní, což mi strašně vadí.... Tak jsme jí navrhli, ať se staví, ale začala vymýšlet výmluvy...
Vůbec nevím, co mám dělat ☹ Ale koukat se na jejího manžela, jak se válí na gauči a sotva pozdraví, se mi nechce....
Moc se omlouvám, že jsem se tak rozepsala, ale potřebovala jsem aspoň část ze sebe dostat...😢

Strana
z2
msimankova
21. pro 2016

@kika_21 dekuji za vysvetleni. Nemusis chodit mezi opilce - kdyz ti zemre mama a zustanes s alkoholikem otcem, nemas moc na vyber. Apod. Pokud mas tchyni, ktera si umi nastavit hranice - gratuluji, opravdu. Ja svoji tchyni chvalim take, mam ovsem hromadu jinych, kteri hranice potrebuji a sama byvam smutna z toho, jak jasne se to musi rict, ze naznaky nestaci.

caverina
21. pro 2016

@kika_21 muzu se na neco zeptat?kdyby jsi mela nekoho v rodine kdo pije nebo uziva drogy,chodila by jsi tam s detmi?nebo by jsi rekla at se nezlobi ale ze v takovem pripade se musi vase vzajemne navstevy omezit?

kika_21
21. pro 2016

@caverina Jak často pije-nevím přesně, co tím myslíš? Po obědě, večer, kdy?Do hospody bych s dědou děti nepustila-to je asi jasné.Jinak stejně jako nemám problém vzít je mezi děti postižené, nebráním jim projít parkem, kde se fetuje. Nedostaly by se domů.Prostě tady jsou jiné děti stejného věku, které bohužel veřejně fetují a nevím, kde mají rodiče.U vás ne?Máme jen jednu babičku-o té jsem psala, s dětmi se smějeme-chodí totiž blahopřát důchodcům k narozeninám. Oni jí často dávají např. láhev vína, tak má babička zásoby. Když chce po synovi, aby jií pomohl s nákupem, on řekně, že víno kupovat rozhodně nemusíme, stačí, když Ti pomůžu s tím a tím-je mu 11-ví, že opíjet se není zdravé-to ale víš doufám i Ty a budou to tudíž vědět i Tvoje děti-těm jdeš Ty příkladem. Takže ne, neomezovala. Dobrý je i negativní příklad, máš-li doma osobnosti. A tak je asi potřeba děti vychovávat.

babanci
21. pro 2016

Do toho, s kým Tvoje tchyně žije, do toho mluvit nemůžeš, to je její věc. Ale Ty a Tvoje dítě takového člověka navštěvovat rozhodně nemusíš, takže bych tchyní navrhla, ať na svátky přijde, podívat se na vnuka, ale bez partnera, toho nezveš a máš k tomu tento důvod. A je to.

caverina
21. pro 2016

@kika_21 skoda ze jsi m

caverina
21. pro 2016

@kika_21 skoda ze jsi mi neodpovedela.....

kika_21
21. pro 2016

@caverina Měj trpělivost, vařím při tom.Tedy oběd-ne pervitin-aby nedošlo k mýlce.

caverina
21. pro 2016

@kika_21 fakt zijes v jinem svete..

kika_21
21. pro 2016

@caverina Ano, ale až budeš mít větší děti, patrně se tam také ocitneš. Proto je dobré vychovat je tak, aby měly VLASTNÍ názor. Každý jim-jak vidíš-bude říkat něco jiného. Pěkné a klidné vánoce-ať už je strávíš s tchýní, či jen s mužem a dítětem-dětmi.

caverina
21. pro 2016

@kika_21 muj syn vi jak vypada opily clovek a vi ze jsou drogy spatna vec...jen bych proste nemela potrebu mu to strkat az pod nos...zvlast o vanocich...taky hezke vanoce☺

somalicats
21. pro 2016

@kika_21 Jako dítě jsem viděla opilého člověka mockrát, ale vidět někde v parku a mít to doma jsou dvě rozdílné věci. Můj strejda pil, a to jako že hodně, opilý byl celkem dost oplzlý, a já byla fakt ráda, že ho naši moc často na návštěvu nezvali, naštěstí bydleli s tetou přes půl republiky. Ono není moc příjemné, když musíš doma odhánět opilce, který Tě obtěžuje. A on se dokázal ožrat při jakékoli příležitosti, Vánoce nebyly výjimkou. A to "naštěstí" nefetoval. Zakladatelce se nedivím, že se s takovým člověkem nechce stýkat, respektive že nechce, aby s takovým člověkem přicházely do kontaktu její děti.

kika_21
21. pro 2016

@somalicats A oni ho mají doma? Myslím toho muže babičky? Pochila jsem, že s nimi nebydlí a jsde o návštěvu, kdy předpokládám, že drogy brát nebude a bude se normálně chovat. Vždyť tchyně jim řekla, že nic nebere. Myslíš, že lže? Vždyť k tomu nemá důvod a mohla by klidně přijít sama.Můj otec nepil a tchán sice pil, ale ne před vnoučaty. Takže opilého také neviděly-kromě toho, když se vracíme vlakem z koní-na nádraží občas mohou vidět opilce, ale agresivně se nechovají, ani se neválí apod. Většinou tedy jsou ještě ,,provozuschopní". Kolikrát se tomu divím, protože já nepiju kromě čaje a kávy-občas nic.

kika_21
21. pro 2016

@somalicats Omlouvám se za překlepy.

caverina
21. pro 2016

@kika_21 a ty si myslis ze alkoholik nebo fetak si neda svou davku jen proto ze ma prijit navsteva? a jestlli si tchyne lze..je to hodne pravdepodobne..nezlob se na me ale na svuj vek mi prijdes hodne duveriva az naivni..

somalicats
21. pro 2016

@kika_21 A kde beres tu jistotu, ze ten chlap rika te.tchyni pravdu? Tchyne nemusi lhat, tchyne mozna jen naivne veri tomu, ze je to pravda. A zavislaci na drogach, pokud neprojdou lecenim, jen tak ze dne na den neprestanou. Navic se melo jednat o navstevu u tchyne, kde by ten dotycny byl doma - jestli si myslis, ze se tihle jedinci omezi jen kvuli tomu, ze ma prijit navsteva, tak jsi sakra naivni.
Osobne bych tuhle situaci resila dohodou s tchyni, ze ona k nam muze na navstevu pochopitelne kdykoli, ale bez nej.

Strana
z2