Bolesti při rakovině
Ahoj holky,chtěla jsem se zeptat,jestli někdo budete vědět:zjistila jsem,že má teta rakovinu.Nevím nic bližšího,bydlí v Anglii,a je mi trapné se vyptávat,jen to,že je každou chvíli v nemocnici,má bolesti,musí brát morfium...když je to takhle,je to už hodně vážné, je to poslední fáze?Nebo je ještě nějaká šance? ☹
Tak to je mi moc líto... Nerada bych ted dělala nějaké nepravdivé závěry, ale bohužel, co vím já, zpravidla to tak bývá, že morfium se dává až v poslední fázi, kdy bolesti jsou neúnosné. ☹
Děkuji holky,myslela jsem si to ☹ takže ji už moc nezbývá ☹
Toto je strašně ošemetné. Nemusí to být úplně poslední fáze. Záleží jaký má práh bolesti, kde, jaký a v jakém rozsahu nádor má, jak "pracuje s bolestí" dané pracoviště apod. Pracovala jsem přes 8 let na onkologii jako zdravotní sestra a setkala jsem se (bohužel) se spoustou lidí, kteří k nám přešli z jiného pracoviště a neměli mnohdy dobře nastavené tlumení bolestí. Možná se již teta neuzdraví, ale může tu být déle "než se očekává" nebo ji "udrží" léčba. Každý člověk a tělo je jiné a nikdy nic není 100%. Možná bych se nebála trapnosti a s tetou si popovídala. Mnohdy jsou nemocní silnější než jejich blízcí 🙂
@danny36 děkuji,tak já si o tom zkusím s ní popovídat 🙂 silná to ona je,bere to sportovně,a i vtipkuje,že je v nemocnici už celebrita,atd. 🙂
@andryyysssek nemáte zač. Pokud byste chtěla nebo potřebovala, klidně se ozvěte i do zpráv 🙂
@danny36 děkuji moc za podporu 🙂
@andryyysssek je mi lito, nevim jak v Anglii, ale tady se morfin dava většinou v posledni fázi, tlumí bolest a zaroven dychani... mluvim ted o morfinu a 4-6 hod nebo v davkovaci, pak uz to bývá otazka dni max par tydnu
Ale taky muze byt morfin jako SOS davku pri jednorazove větší bolesti, kdy nastavena lecba nestaci ( po hygieně, vecer)
@alboo děkuji,ona už to má i v kostech.To je už hodně zlé,že? ☹ Zas na druhou stranu je optimistická,prý ji rakovina už zůstane,jen se bude stabilizovat.To jsem zjistila dnes.
Je mo to moc líto 😔 Umrela mi babička na rakovinu, slo to hrozne rychle a naštěstí bolesti neměla .. 🙏 Ale ano co vim tak kdyz je morfium je uz to hodne zle.. 😔 Je dobre ze teta ma optimismus a moc vam drzim palce..nepreju nikomu videt svého milovaného umírat na tuto za*anou nemoc 😢
@andryyysssek tak to už je bohužel poslední stádium ☹ teď už se budou spíše snažit, aby vaše teta bolesti neměla a měla co nejdelší a nejkvalitnější život. Mrzí mě to ☹
@nikola_w děkuji,mě babička umřela na akutní leukemii před 5lety,dceři byl rok.Začala mít zničehonic bolesti,za měsíc umřela v nemocnici.A to pár měsíců před tím měla veškeré testy v pořádku ☹ Takže taky rychlé.
@danny36 ach jo,přitom je ještě mladá,je ji teprve přes 50 ☹ jak dlouho může ještě žít?Může to být i několik let? ☹
@andryyysssek paní to me mrzi.. umřel mi i dedecek kdyz jsme byla ve 3 mesici tehotenstvi ale na srdicko,to bylo hodne dlouhé ale nikdy by mas nenapadlo jak to skončí 😔a za 10 mesicu babička.. rakovina plic v posledním stadiu.. bojovala az do konce ale marně.. je to strasne 😢
Jinak deda mel nedožitých 65 a babička 64let... jaky ma teta nádor? Teda kde atd.. pokud uz je to v kostech tak let asi ne...😔 Řekla bych mesice
@andryyysssek Je mi to moc líto, vím jaké to je. Před dvěma měsíci mi umřel taťka na rakovinu. Jeden den byl fajn a během noci se to tak rapidně zhoršilo, že musel být na morfiu jinak měl velké bolesti, rakovina plic, a bohužel 2 dny na to co začali pichat umřel. Celkově to mělo rychlý průběh, 2 měsíce předtím mu ji zjistili a bohužel to dopadlo, jak dopadlo. Zkuste s tátou i tom popovídat pokud to bere tak jak říkáte. Držím moc pěstí,at to dopadne co nejlépe 😊
@nikola_w jj,to je ☹ Vy jste si taky vytrpěla ☹
@katkauselova děkuji za podporu,je to hrozné,většinou lidi umírají na tu rakovinu ☹ Tak to máte dost čerstvé,dva měsíce.Jak to zvládáte? ☹
@andryyysssek na léta bych to opravdu nepočítala ☹ v tomto případě bych nerada dělala nějakou statistiku, jak dlouho, to se říct nedá. Nemyslete na "jak dlouho", ale "jak prožít". Rakovina je pěkný prevít a bohužel si nevybírá ☹
@andryyysssek Myslím, že je hloupost zjišťovat jak na tom teta je tady na fóru jen na základě toho, že bere morfium. Každý člověk je jiný, jinak reaguje na medikaci, jinak snáší bolest a hlavně v Anglii postupují jinak než u nás (si myslím). Zemřela mi maminka na rakovinu a za tu dobu, co byla nemocná, se vyfiltrovali blízcí přátelé a rodina. Maminka to tenkrát dost prožívala - to, kdo si na ni vzpomene a kdo na ni kašle. Jak je člověku zle a zvládá jen ležet, tak hodně přemýšlí... Já osobně bych tetě zavolala, zeptala se, jak se cítí, jak na tom je. Z její reakce poznáte, jesti se o nemoci chce bavit nebo ne. Pokud ne, přešla bych na nějaká lehká témata jako jestli tam mají pohledné doktory a tak 🙂. Nebo pripadne před zavolanim poslat smsku, že byste jí rada zavolala, zda se na to cítí.
@zuz4a děkuji moc 🙂 určitě se s ní spojím,a popovídám si s ní 🙂
Bohužel, jsem tohle zažila hodně, hodně blízko. Zemřelo mi na tu hnusnou nemoc dítě. Nádor v prsu metastázoval do páteře. Lékaři dlouho neřešili, že dceru bolí záda, protože ty bolí každého... 😠 Zemřela za 6 týdnů poté, co se zjistilo, proč bolí. Pokud můžu poradit, využijte každou vteřinu času, který spolu máte.
@babanci děkuji,a mrzí mě,čím sis prošla 😞
jakmile se předepíše morfium je to už velmi vážné..
Holky,tak dnes teta umřela 😞😢
@andryyysssek upřímnou soustrast ☹
@danny36 děkuji 😞
Moc me to mrzi...😔Preju upřímnou soustrast 🙏😢
@andryyysssek To je mi líto ☹

@andryyysssek bohužel je mi lito ze to musim napsat ale ano,je to ta poslední fáze pokud už je na morfiu tak ma asy velké bolesti.