icon

Bratranci se stejným jménem, máte zkušenost?

elu
29. zář 2015

má někdo zkušenost, že se v jedné rodině jmenují dva bratranci stejně.....moje švagrová má 6 kluků a vyžrala mi všechna jména 🙂 a já prostě jedno chci dát taky, nestýkáme se a společná babička si vnoučat nevšímá, takže se nemůže stát, že by měla na hlídání třeba dva Petříčky ...ani dárky k narozeninám jim nedává, takže co se týče prarodičů---ty by v tom zmatek neměli...ale vím, že když to dám, tak budou zuřit 🙂

Strana
z2
elu
autor
15. říj 2015

holky, tak si představte, že jsme to na porodním sále změnili úplně na jiný jméno, o kterým jsem v životě neuvažovala....ten muj manžel mi teda udělal z porodu ještě větší adrenalin, než už byl 🙂

moudivlacek
15. říj 2015

@elu a jaky, pokud to neni tajne 😉

lauraf
15. říj 2015

Nevidela bych v tom problem, je to normalni... U nas jsou dva Honzikove a nikdo to neresi... Obcas v rozhovoru upresni "malej" Honzik... 😀 Priteluv bratranec se taky jmenuje stejne jako on a ted se ho ptam a pry nad tim nikdy nepremyslel a nikdy mu to neprislo divny, vidi se parkrat do roka... Zabavnejsi treba bylo, ze od skolky po stredni jsem mela nejlepsi kamaradku, ktera se jmenovala jako ja, sedely jsme spolu v lavici, obe blondate a dle jinych si i podobne... 😀 To bylo "zabavnejsi", nez kdyby se tak jmenovala sestrenice 😀

elu
autor
15. říj 2015

@moudivlacek Richard - lví srdce..takže máme Ríšu a říkame mu taky Riky...a je to origoš jméno, které ve školce dvakrat nebude

moudivlacek
15. říj 2015

@elu zadneho neznam, pravda tech Matyasu je hodne,vcetne toho naseho 😀

elu
autor
15. říj 2015

@moudivlacek holku mame adelku a tech je taky jak nasr... 🙂

marcicek84
25. zář 2018

No s temi jmeny je to tak,kdyz nekdo vi,ze ho chci dat a da ho driv,tak si myslim,ze mu nevadi,ze se deti budou jmenovat stejne,stejne bych nedavala v ramci uzke rodiny tedy deti sourozencu by jmena mely mit jina,ale treba jmena deti mych sestrenic a bratrancu bych neresila,to se uz tak nevidame,mozna jednou za 2 roky a to by se taky mohlo stat,ze bych zadne jmeno nemohla dat...

Strana
z2