Bývalý manžel mi dělá ze života peklo

lendulka212
5. únor 2015

Ahoj, ráda bych znala někoho, kdo má stejnou zkušenost. Jsem rovedená 5 let a celou tu dobu mi dělá bývalý manžel peklo ze života. Odešla jsem od něho protože byl zlý, máme spolu dítě. Několikrát do roka na mě pošle sociálku, jednou ročně máme soud. Kluka vrací nemocného, pokud bere léky, tak mu je nedá. Pošle ho v mrazu ve slabých teplákách ven, aby byl nastydlý. Řešili jsme několik přestupků, ale nikdy se mu nic nestalo. Podala jsem tresntní oznámení za pronásledování, ale prý mě otravuje málo. A pořád něco řešíme. Sociálka s tím nic nedělá, soudkyni to taky nezajímalo, že nedbá na synovo zdravý.

vercik83
5. únor 2015

Schovávej si vsechny dukazy, tohle je beh na dlouhou trat.

lendulka212
autor
5. únor 2015

schovávam, nahrávam, ale zatim to k ničemu nebylo. Mám už svůj život zařízený, žiju s přítelem, narodilo se nám miminko a jsme šťasntný. Jen nás bejvalej pořád otravuje. Jako by nedokázal přijmout, že jsem ho opustila. Myslela jsem, že to bude jen porozvodová situace a už je to roky a nepřestává to a je to psychicky náročné. Tak jsem se chtěla podělit a jak koukam, tak na takovýho blba jsem trefila snad jen já.

merunkova
5. únor 2015

Tak pokud je snad dítě marod, tak nemusí k otcovi nebo musí? Já bych své dítě nemocné nedala ani babičce.....nemocné dítě má být u mámy..... A tu sociálku na tebe volá kvůli čemu? A to vždy dorazí?
@lendulka212

vercik83
5. únor 2015

Socialka musi vzdy dorazit. U kamaradky uz jen pozdravi, optaj se co a jak ale neprochazi, pac vi ze je to blbost, terorizuje ji vlastni matka.uz taky to dala k soudu.

lendulka212
autor
5. únor 2015

O víkendu u něj nastydne, a když ho během 2 týdnů dám dohromady, tak jde zas k otci a je to nanovo. Naposledy měl rýmu, tak jsem ho upozornila, že je nastydlý, ať tomu přizpůsobí program. A on ho vzal bruslit a do bazénu. Když jsem se ho zeptala proč to udělal, tak mi řekl, že jsem mu to nedala písemně. A paní ze sociálky, dorazí, vyndá několikastránkový spis co zas se otci nelíbí, tak mi to přečte a okomentuje je to: no to je pan H. s tím nic neuděláme. Loni si nechal upravit styk se synem soudně, měli jsme jen mimosoudní dohodu a fungovala, a jenže byla jsem těsně před porodem. Zase naschvál

lendulka212
autor
5. únor 2015

A to jsme šli k soudu, protože chtěl změnit sudý týden za lichý a chtěl rozšířit styk. Já se to dozvěděla, až v dopise od soudu. Vzal si na to právníka. Jediný co mi pomohlo, tak už asi 2 roky navštěvuji psycholožku se synem a ta napsala posudek, že mu ten styk naopak zúžili. Ale to, že je kluk nemocný od něho nad tím se nikdo nepozastavil.

merunkova
5. únor 2015

@lendulka212 Tak to bych ho k němu nedala ani s rýmou, na to ti nikdo nemůže nic říct.Kor po zkušenostech a neochotě, kterou on předvádí, to si vždycky obhájíš. Nikdo tě nebude nutit, aby nemocné dítě muselo k otci, protože je zrovna jeho víkend.Trošku si dupni a neboj se té jeho buzerace.

verena
5. únor 2015

No nevím tak na něj taky pošli sociálku?! Když dorazit vždy musí. S tím, že je dítě nemocné a má mít klidový režim, a že ho otec nedodržuje. A dej mu to písemně 🙂. Jen je škoda, že se mstí přes syna. Kolik je mu let? Možná už mu samotnému začne brzy docházet, jak se má o sebe sám starat, aby nenastydl, ale když mu dojde, že to otec dělá naschvál, to bude asi smutné zjištění ☹ Někteří chlapi fakt no comment ☹

merunkova
5. únor 2015

@lendulka212 Možná bys taky mohla otci doporučit nějakou seznamku, aby přišel po 5 letech na jiné myšlenky a nebyl tak frustrovaný, láska dělá divy 😀

bubulucika
5. únor 2015

ahoj tak přesně něco podobného zažívám taky..teď mám 2 měsíce klid,ale nevěřím že na trvalo,protože takové to naschvály a napadání,obviňování a žebrání jsem trpěla 4 roky...Drž se a vše schovávej,také to dělám

bubulucika
5. únor 2015

Jinak na soud zatím čekám,tedy na pozvánku,taky mě udal teď na sociálce,týden před mou svatbou :(

ivular
6. únor 2015

@lendulka212 Zdaleko v tom nejsi sama. Viz skupinka https://www.modrykonik.cz/group/2300/
@merunkova Tak tomu nevěř. Když si můj ex našel novou slečnu, jako by mu to dodalo sebevědomí a jeho agrese vůči mně ještě víc vzrostla 😔
A s tím nepředáváním dítěte v nemoci je to taky ošemetné. Např. synova pediatrička se už mého ex taky bojí, takže mi sice dá potvrzení, že dítě potřebuje klidový režim, ale nikdy ne v tom smyslu, že nesmí k otci. Bojí se, že na ni ex vyrukuje, že převozu je dítě schopné a klidový režim může mít i u něj😠

pavlinaoo
6. únor 2015

Holky, mně je vás tak líto. Člověk nechápe, že je tohoto chování schopný vlastní otec. Z hlediska psychologického - to byli vždy takoví magoři a vy to neviděly? Nebo se najednou změnili v toto?? 😨 😕 ☹

bubulucika
6. únor 2015

@pavlinaoo podle ostatní můj ex byl magor vždy jen já byla blbá zamilovaná naivka..Po porodu byl úžasný asi měsíc a pak to šlo z kopce až to vyvrcholilo napadáním,psychickým terorem a pak sem utekla..A po utěku žebral a pak vyhrožoval a nakonec mě trápil přes syna..Byla sem jen blbá a slepá

lendulka212
autor
6. únor 2015

Teď máme styk upravený soudně, takže v memoci musím mít potvrzení od lékařky, že není schopný převozu. Jinak on může zavolat policajty a ty mu ho předaj. Jak píše bubulucika, můj ex byl magor asi od jakživa, všichni mě ho rozmlouvali. Pak jsme odjeli do zahraničí, aby mě od všech odříznul. Psychický a fyzický teror nemluvě. Mě už se i lidi ptali, jestli mě manžel neubližuje, všichni to viděli, jen já byla blbá a slepá a myslela jsem si, že manželství je navždy v dobrém i zlém. A kdybych neutekla ze synem a jedním kufrem, tak by mě zničil.
Jenže synovi je 11 a zjistil, že může těžit z táty, ten mu dovolí vše, vše koupí a je výchova bez pravidel. U nás jsou pravidla, povinnosti a to se synovi nelíbí, takže čekám jak si to uspořádá v hlavě sám.

lendulka212
autor
6. únor 2015

Sociálku jsem taky poslala, ale otec má doma čisto, jídlo snad klukovi taky dá. a o víkendu kdy tam syn je,tak přeci sociálka nemá úřední hodiny, tak nějak mi to úřednice sdělila.

homeoregrese
6. únor 2015

Dá se na to jít tak, že se zkusíš podívat do minulosti, proč toto musíš žít a odblokovat to tam, v současnosti to má pak dopad ve formě zlepšení problému, manžel přestane tak útočit nebo úplně odpadne, je to různý, mě pomohla paní Gašparová, koukni na www.homeopatie-regresni-terapie.cz, dává i homeopatika na takové věci

lendulka212
autor
6. únor 2015

To je docela zajímavý. děkuju

lifia
9. lis 2015

Ahoj holky.Nedávno jsem tady něco řešila a už je to tady.Jsem pozvaná na sociálku,kvůli synovi,že ho manžel chce dát k psychologovi,prej kvůli tomu, že nechce jíst ovoce a zeleninu, že nechce jezdit na kole atd.Synovi jsou 4 roky.My s ním doma nemáme problémy.On ví, že jsem s tím nesouhlasila,dokonce i učitelky ve školce neviděly důvod a už je to na sociálce.Bojím se že pokud se nebudu bránit,přijde brzy zase s něčím. Mám na něj docela hodně velký seznam jeho nedostatků a co si neplní on,myslít,že to mám sociálce sdělit?

anetapopel
11. lis 2015

Ahojky.Taky mám problém s bývalým mužem.Odešla jsem od něho se synem před dvěma lety a taky to nemůže překousnout že už nás nevlastní.Chce mě dát k soudu že syna štvu proti němu,ale synovi už je 7 let bývalý si sním neumí vyhrát a neumí sním být sám pořád někoho u sebe potřebuje,jinak chytá nervy.Dal mu na zadek,pak syn chtěl odvést domů a on ho zamkl že ho nepustí,řikámu že je tlustý,slíbí mu že ho vezme do zoo,pak se mu neozve,syn mu zavolá a on mu řekne že až bude mýt čas.Nebo zavolá v pátek večer že si ho v sobotu vezme z ničeho nic,třeba po dvou měsících a my už máme svoje plány,máme péči o syna na domluvě.A na konec jsem špatná já že k němu nechce,nejhorší na tom je že je syn důvěřiví.Teď dostavuje barák co jsme spolu začaly stavět a mám strach že mě ho bude chtít vzít ☹ .

lifia
11. lis 2015

Ahoj.to se mu jen tak nepodaří mu ho vzít.neni k tomu důvod.ja sem se taky porad bála ale začala jsem shánět více info a už se tolik nestrachuju.manzel chce mít na syna psychologicky posudek ale teď to vypadá ze se to vše obrati proti němu.

prodejto
14. lis 2015

Ahoj holky, pod všechno, co tady píšete se můžu podepsat. "Mám" stejného magora. Jsem rozvedená 7 let!!! žádost jsem podala sama, jelikož už to nešlo a až u soudu jsem se dozvěděla, že má ex dítě s jinou, to jsem opravdu nevěděla "čí jsem". Jenže ona chtěla jen dítě, ale jeho ne, v té době jsem byla bez práce, ani jeden nepočítal s tím, že půjdu do rozvodu, ex u nás ještě další měsíc v klidu bydlel a denně za ní dojížděl. Tak jsem vařila jen jídla která nejedl, přestala jsem prát jeho věci, plival na mě krev, že jsem jeho žena a musím! (Nejdřív byl soud o děti v dubnu, v květnu konečně vypadl a rozvod v září).
Také mi i po těch letech dělá naschvály, ale já neustupuju. Původně chtěl střídavou péči, ale jen z vypočítavosti, aby nemusel platit výživné, soud to zamítl.
Děti mi také vozil nemocné, špinavé a hladové, hlavně by mě nejraději vlezl do bytu a zjistil koho tam mám, takže vymýšlel různé záminky jako že chce na záchod, že má žízeň atd. Ale to měl smůlu. Jednou mi dokonce před dětmi řekl, jak jsem si užila víkend, že jsem ještě celá rozechvělá a teče mi to po nohou!
To samé při předání, má poradu, školení, měl pivo, nehodí se mu to, nestihne to, přijede o hodinu nebo více později, přijede druhý den ráno, dopoledne, po obědě, bude si je brát místo v pátek večer až v sobotu ráno...... Nic v pátek a hotovo! Samozřejmě neovlivním, jestli přijede včas, ale neustupuju.
Nemáme to soudně. Dcera k němu už dva roky nejezdí a má klid, syn bohužel stále bojuje, čeká, že u něj bude něco lepšího, jede tam nervozní a vrací se rozladěn. Také s ním chodím k psycholožce i do PPP, samozřejmě otec má velký vliv a bohužel i část genů z něj, to už neovlivním. Ale dr. mi řekla, že když jim neubližuje a netýrá je, tak abych je tam dávala, že aspoň poznají, co mají doma a u něj.
Taky s dětmi dělal pravé opaky než jsem já chtěla, děti mi to pak vyčítaly a já brečela. Ale potřebují nějaké mantinely, pevný řád. Dala jsem na něj i 2x exekuci na výživné - to je totiž další kapitola.
Každopádně, se svojí "nádherou" si pořídil další dítě, ta mu zjistila nevěru, dala mu vybrat, odešel ke třetí, ale ta zase zahnula jemu, tak se s prosíkem vrátil k té co mě s ní zahýbal, dál se vracet už rozhodně nebude - ke mě fakt ne!
Mohla bych psát dál a dál, ale to nemá smysl.
K Tvé situaci. Máš manžela, miminko, nový život, neřeš toho blba a povznes se nad tím. Syn už taky není malý. S rýmou ho k němu klidně dej a užij si volno. Vždycky bude nějaký problém, ale určitě ne tak velký, aby ses tím musela hodně trápit. Ten vůl Ti za to nestojí. Na sociálce dělají jen "svou" práci, mají svoje § a tím se řídí, přijde mi, že tam snad nepracují žádné matky. A v pravidlech klidně dál pokračuj, syn Ti časem bude vděčný a určitě pozná, kdo to s ním myslel dobře.
Já tomu mému říkám - hele, už jsi doma, tady platí moje pravidla a jestli Ti to taťka dovolil, to já řešit nebudu, ale doma budeš poslouchat mě a jestli se Ti tady nelíbí, tak klidně zůstaň u táty.
Problém je v tom, že ten Tvůj i můj určitě žárlí a proto jsou ty neshody, jak já závidím, těm, co se snadno dohodou. Já mám teď velké zdr. problémy. Moje máma se z nepochopitelných důvodů po mém rozvodu dala na stranu exe, ano, přesně tak, takže jsem na děti úplně sama. Pojedu do lázní, tak doma být samy nesmí. Nabídla jsem exovi odpuštění výživného, když se o ně po tu dobu postará, tak se na to chytil. Tak jsem zvědavá, jak s těmi penězi vyjde a jak si hlavně se synem "užijí" starosti běžného dne a ne jen "půjčení" na víkend.
Takže hlavu vzhůru, netrap se tím, co nezměníš a stůj si za svým názorem, neustupuj mu. Určitě Tě v tom manžel podpoří nebo ne?
Jana.

anetapopel
14. lis 2015

Člověku je hnedka lépe se někomu svěřit a napsat co ho trápí a nedusit to pořád v sobě 🙂 .Děkuji

lifia
15. lis 2015

Ahoj.koukam ze tady všechny prozivame to samé.ja teď porad volam na socku,sháněla jsem psychologa,mluvim s dětskou dr. nakonec půjdou k psychologovi obě děti.ale ex mi stejně každou chvilku da pořádnou ránu,skoro každý den prijde s něčím novým.uz jsem mu řekla ze chci vše pisemne,jako on když jsme se rozváděli

lifia
15. lis 2015

Holky a ještě něco.jak už tady někdo psal,ze ex na přítelkyni a stouplo mu sebevědomí,tak to je pravda.ja mam od rozvodu jednoho partnera,dokonce jsme se už vzali,ex ma od rozvodu už 4 přítelkyni.s tou první jsme vychazeli muzu říct velmi dobře,dokonce jsem dceři pomáhala vyrábět pro ni dárek,ona nám dával marmelady atd.pak ty jeho další jsem neznala,jen dcera chodila ze tam spala další teta.no a peklo nastalo až stou posleni,chci poznamenat ze tento rok třetí.taky jsem to na socce řekla a ze se mi to nelíbí jako vhodný příklad pro děti a tam se jim to taky nelibilo

anetapopel
15. lis 2015

Na to to téma by se dalo psát pořád.Každý den dokážou překvapit s něčím novým až člověk někdy zírá.Z lásky se stala nenávist a odpor,po tolika letech mi přijde že toho člověka neznám .

lussy211
25. srp 2016

@lendulka212 dobre poznám...

carmilla
25. srp 2016

Něco podobného jsem zažila já sama z pozice dítěte...A nepřeju to nikomu. Doléhalo to i na moji maminku - zažívala regulérní stalking, nicméně tehdy na to ještě žádný zákon nebyl. Jak vidno - dnes je a pokud nejde vyloženě o život, stejně se nic neděje...Nicméně, dnes už to také nevidím tak černobíle, svého biologického otce neviním, resp. neberu ho jako jediného viníka situace a nenesu v sobě vůči němu nějakou zášť. Každopádně co se týče mých pozdějších vztahů s muži, výrazně mě to poznamenalo... Jsou prostě takoví lidé, kteří se ve jménu svého pomuchlaného ega rozhodnou dělat druhým ze života peklo. Co mě nejvíc drásá je to čirý, nekoncentrovaný sobectví - těmto jedincům (a nemusí to být vždycky chlap, ač většinou je) jde jenom a pouze o to, aby vyvolávali konflikty, aby uspokojovali svůj hlad po nějaké směšné pomstě a aby to té (tomu) ex ještě pěkně natřeli. Ale absolutně je netankuje zájem jejich vlastního dítěte. O ten těmto sociopatům totiž vůbec nejde...Poradit se dá jedině to, abyste se nenechala strhnout lavinou nějakých vzájemných naschválů a pomstiček, abyste si trvala na všem, na co máte vy a vaše dítě nárok, abyste si pečlivě všechny výpady a podrazy vašeho ex dokumentovala pro případ, že by došlo k nějakému velkému střetu. Přeju hodně sil a pevné nervy. Budete je bohužel ještě dlouho potřebovat, protože tyhle pošuky to prostě nikdy nepřejde. A je úplně fuk, že už vlastně toho bývalého partnera nemilují, že v podstatě ani k tomu dítěti je neváže žádné silné pouto...motivy těchto lidí řídí jen jejich nevyzpytatelná chorá mysl.

mominek
16. kvě 2017

Holky já řeším bývalého tři a půl roku. Od rozchodu pořád jen běhám po soudech a socialce. Neustále mě pomlouvá a vymýšlí si hovadiny,aby mě mohl pošpinit. Oba máme nové partnery,ale stejně nedá pokoj. Nevadí děti proti mě a pomlouvá mě i u nich. Je mi to líto,protože pokud se uchyluje k tomu,že navádí děti, tak vždy to nejhůř nesou děti. Jsem celkem bezradná, protože socialka ty jeho hovadiny řešit musí a samozřejmě soudy též. Manžel je má podpora,ale je toho názoru, že se k bývalému mám chovat stejně a posílat na něj též socialku a udání. Upřímně je mi to proti srsti a nechci klesnout na jeho úroveň. Vidím na dětech,že se tím vším trápí a neví co s tím. Začínají mi docházet síly a nervy. Máte někdo radu co s tím dělat? Moc děkuji za jakoukoliv radu. Monika

sakaljan
31. led 2018

Dobrý den, taky mám problém s bývalým přítelem, s kterým mám 5 letého kluka. Už nebudeme spolu 4 roky. Celou dobu vypisuje, uráží,na Facebooku pomlouvá, tahá mě po soudech. Chce syna vídat schválně častěji,přitom ,když ho má,tak ho strčí babičce nebo dědovi. Vyhodila sem ho z důvodu,že hulil marihuanu, chlastal, nestaral se o malého,v noci trávil někde mimo dům a mim rodičům se vyloženě vysmíval. A přestal chodit do práce. Platila sem za něho dluhy. Bohužel. Za necelý rok sem se seznámila s novým přítelem, za 2 roky sem byla těhotná,vzali jsme se. Máme syna 1 rok. A bývalý přítel právě dělá čím dál větší problémy, dřív mi alimenty platila jeho matka. Teď párkrát na upozornění exekuce zaplatil,ale zas teď neplatí. Ale to by mi tak ani nevadilo, vymýšlí si proti mě různé výmysly, že týrame i s manželem syna atd. Podle mě je to jasná žárlivost a msta skrz dítě! Protože se to stupňuje. K soudu si vzal nejakeho chlapa za práva otců. Syn je zmatený. A chodí od bývalého často nemocný