icon

Čas pro rodinu. Jak zvládáte běžný den na mateřské?

revmelin
4. led 2022

Jak u vás probíhá běžný den a viken? Když jste doma na mateřské a manžel chodí do práce? Ideálně fyzická práce po-pa v čase od 6- 14h, takže doma okolo 15h. Co váš muž po příchodu dělá? Co vám řekne, jak se k vám chová, zajímá se jaký byl den? Jak se odpoledne stará o děti (2 roky). Chodí s ním ven? Kolik času potřebuje sám pro sebe? Jde spát nebo doma "funguje"? Co vy a váš volný čas? Máte ho a případně kolik? Co víkendy?

Vím, že je to spousta otázek. Chci si jen trochu zmapovat situaci v jiných domácnostech... Díky za reálné postřehy

Strana
z2
lvl16
6. led 2022

Manžel ráno kolem sedmé vstává, udělá myčku a poklidí kuchyň a pak jde do práce (my se synem ještě spíme), ze které obvykle chodí do osmi. Po návratu si vezme syna (2 roky) a hraj si, jdou ven se psem, nebo se s ním vykoupe. Nakrmí ho a udělá s ním hygienu. Cca kolem desáté jdu syna uložit a s manželem se díváme na filmy, nebo hrajeme nějakou hru. O víkendech manžel vstává se synem a jdou se psem ven, nebo jedou ke tchyni a já mívám obě dopoledne volná (pokud nemáme jiné plány) a trávím je spánkem (syn se v noci ještě hodně budí a vstávám k němu já). Společně pak jdeme na oběd a někam na výlet, večer třeba do bazénu, když se nám o víkendu chce, tak uklidíme byt (přes týden dělám jen to nejnutnější). Samozřejmě sem tam máme pro syna hlídání a jdeme třeba na večeři/koncert, často vymetáme návštěvy (i se synem), nebo máme návštěvu my doma a tak jednou za 3 týdny jezdíme na celé víkendy pryč a to je pak režim taky trochu jiný.
Doplnění: Po návratu z práce je rád, že je doma a povídáme si u večeře o tom, jaký měl každý z nás den. Chováme se k sobě hezky bych řekla :D.

celaskon87
6. led 2022

Manžel podnikatel, práce u PC (většinou) a v terénu, práce cca 7,30-16,30, někdy pracuje po večerech, když jdou děti spát. Děti máme 4 (prvňáček, dvě holky ve školce a miminko). Podílí se na rozvozu dětí do školy/školky (tak 2-3x týdně), vyzvedavam vždy já, na kroužky většinově taky jezdím s dětmi já. O víkendech běžně společně všichni travime čas, dopoledne nějaká práce doma, nakup, odpoledne vyrazime ven (výlet, prochazka, návštěva prarodičů. Manžel se realizuje na zahradě, v garáži - to jsou jeho záliby. Nepotřebuje jet pryč na víkend, nedělá žádný sport, do hospody nechodí. Kdyby něco z toho chtěl, domluvili bychom se, ale určitě by nám to narušilo společně trávený čas. Stejně tak já věnuji čas rodině, ikdyž bych kolikrát ráda dělala něco svého...Jsem ráda, že to máme takto nastavené.

ankaa25
6. led 2022

@revmelin muj chlap dela 3 smenny .. prijde dom umije se naji se jde na gauč pustime si film .. mluvime si ... hraje si s holkou pak jdeme do obchodu normalni život 😅😅 my to mame tak chlap musi do prace a já se staram o domacnost a tak ..

sfet
29. srp 2024

Já už na mateřské nějakou dobu nejsu, ale když jsem ještě byla, tak manžel přišel domů, pomazlil se s malým, občas vzal kočárek ven, jinak kolem baráku. Tam je pořád co dělat. Jinak to probíhalo, jak před dítětem. O víkendech jsme většinou šli na pořádnou procházku, když bylo hezky, grilovat k sousedům, známým (kočárek jsem vždy dala někam do stínu) a dítě klidne jako nikdo. Byla jsem ráda, že můžu s někým pokecat, že je doma ještě někdo dospělý.

Strana
z2