icon

Chci další dítě, manžel se bojí (nechce)

terra001
Dnes v 09:55

Zdravím. S manželem máme dvojčata (6 let). Jsou to vymodlené děti. Cesta k nim byla trnitá a náročná..prožila jsem si mimoděložní těhotenství a přišla jsem o jeden vejcovod. Ale i přes tuhle nepříjemnou situaci a vlastně i zkušenost jsem po roce od operace porodila naše dva poklady. Když měly děti půl roku, tak jsme se s manželem dohodli, že si nechám zavést hormonální nitroděložní tělísko. V tu dobu jsem si vůbec nedovedla představit mít další dítě. Ale pět let uteklo jako voda a v září loňského roku jsem šla na výměnu a zavedení nového. V té době jakoby ve mně došlo ke zlomu v otázce na další dítě. Manžel si vždy přál dvě děti, já alespoň dvě. Je pravda, že doba je národní, vše naprosto chápu, ale zároveň touha po dalším dítěti ve mně převládá nadále a nějak nevím, jak se s ní mám poprat. Děti tak rychle rostou a upřímně s dvojčátky ta mateřská tak rychle utekla 😔😢. Nevím, jak s manželem mluvit o dalším dítěti..máte nějaká zkušenosti, že byste třeba řešili stejnou nebo alespoň podobnou situaci? Vlastně ani nevím, zda by se to povedlo po předchozích problémech, děti máme zejména díky hormonům 😔.. předem děkuji všem, které se k danému tématu vyjádří, budu ráda za každý názor. Děkuji a pěkný den všem.

kakba
Dnes v 10:14

Muj nazor je ten, ze bych nikdy nesla pres nesouhlas manzela. Zrovna pred tydnem mi muj kamarad oznamil, ze se odstehoval od sve manzelky k rodicum. S jeho zenou se dohodli, ze dalsi dite mit nebudou, byla s tim v pohode, tedka prisla s tim, ze je znovu tehotna. Vysadila prasky bez jeho vedomi. Tohle chovani mi prijde uplne mimo moje chapani. Bud si musite sednout a mluvit o tom nebo se smirit s tim, ze 2 zdrave deti ti staci. Treba ja bych do dalsiho nesla, protoze kolem me je tolik deti co maji nejakou vadu, ze proste nebudu riskovat to, ze 3.dite nebude zdrave a hlavne ziju v realite. To neni o tom, ze CHCI, ale je potreba myslet i na to...Mam ho kam dat? Mam na nej finance? Vetsi auto. Vylety i dovolene x 3. Je tu mnoho otazek. Nemyslis, ze se boji treba i tohoto?

terra001
autor
Dnes v 10:25
@kakba

Muj nazor je ten, ze bych nikdy nesla pres nesouhlas manzela. Zrovna pred tydnem mi muj kamarad oznamil, ze se odstehoval od sve manzelky k rodicum. S jeho zenou se dohodli, ze dalsi dite mit nebudou, byla s tim v pohode, tedka prisla s tim, ze je znovu tehotna. Vysadila prasky bez jeho vedomi. Tohle chovani mi prijde uplne mimo moje chapani. Bud si musite sednout a mluvit o tom nebo se smirit s tim, ze 2 zdrave deti ti staci. Treba ja bych do dalsiho nesla, protoze kolem me je tolik deti co maji nejakou vadu, ze proste nebudu riskovat to, ze 3.dite nebude zdrave a hlavne ziju v realite. To neni o tom, ze CHCI, ale je potreba myslet i na to...Mam ho kam dat? Mam na nej finance? Vetsi auto. Vylety i dovolene x 3. Je tu mnoho otazek. Nemyslis, ze se boji treba i tohoto?

@kakba Děkuji za názor. To já bych neudělala. Je to přesně jak píšete o souhlasu obou dvou. Určitě se bojí přesně toho, co píšeš. Zvládáme to podle mého názoru dobře, ale samozřejmě nevíme co bude..doba je těžká a v září dětem začne škola, tak to nejspíše bude ještě těžší.

klokanka31
Dnes v 10:32
@kakba

@kakba To že otěhotněla přes jeho nesouhlas je obrovský podraz, na druhou stranu je sobec, opustit rodinu kvůli tomu, že on není schopný si teda zajistit svou vlastní ochranu?
A k těm vadám, tohle mi už delší dobou vrtá v hlavě, k čemu jsou všechny screeningy, když se pak stejně rodí nemocné děti...

kakba
Dnes v 10:35
@klokanka31

@kakba To že otěhotněla přes jeho nesouhlas je obrovský podraz, na druhou stranu je sobec, opustit rodinu kvůli tomu, že on není schopný si teda zajistit svou vlastní ochranu?
A k těm vadám, tohle mi už delší dobou vrtá v hlavě, k čemu jsou všechny screeningy, když se pak stejně rodí nemocné děti...

@klokanka31 sama jsem zvědavá jak to dopadne. Je to horká hlava a bere to opravdu jako velikou křivdu. Víš jak, když ti žena řekne, že bere pravidelně prášky tak muž na to nemyslí.

1pomnenka
Dnes v 10:37

2 děti jsou akorát, manžel je spokojený a ty se s tím budeš muset nějak popasovat.

levandule_k
Dnes v 10:46

Tohle je trochu citlivé téma. Podle toho, co píšeš, bych to řešila tako. Ideálně tohle s ním otevřít, když bude v klidu, budete mít prostor pro sebe. Zeptat se ho, jak on by to měl s dalším dítětem. Pak mu říct, jak to máš ty, že jsi vždycky chtěla alespoň 2 a teď se v tobě probouzí touha po dalším, že jsi si myslela, že to máš vyřešené, ale úplně ne.... A asi se nehroutit z první odmítavé reakce.

Vysazování antikoncepce na tajňačku je problém, to bych nedělala. Na druhou stranu, pak klidně může nastat situace, že potkáš někoho, kdo by to třetí s tebou chtěl. Život je někdy pestrý.

terra001
autor
Dnes v 10:47
@kakba

@klokanka31 sama jsem zvědavá jak to dopadne. Je to horká hlava a bere to opravdu jako velikou křivdu. Víš jak, když ti žena řekne, že bere pravidelně prášky tak muž na to nemyslí.

@kakba To chápu... chlapi v tomhle přemýšlí jinak. U prášků stačí jednou zapomenout a už je to. Ale pokud záměrně vysadila, to je věc jiná. My jsme třeba před nějakou dobou řešili, že jsem to nedostala..i přes tělísko mám každý měsíc měsíčky. A ten mi vyšel se slabým duchem (nejspíše vadný test, falešně pozitivní) a manžel mě svou reakcí milé překvapil, proto mě to možná utvrdilo ještě více v tom, že bychom to jedno přeci jen zvládli. Možná tak reagoval, jelikož si to vůbec nepřipouštěl, že by to mohla být realita.. nevím

marketa1218
Dnes v 10:47

@terra001 Ahoj, kolik je vám let? Já mám dítě jedno a také s tím teď poslední dobou bojuju, že dcera nebude mít sourozence. My jsme se o druhé dítě snažili přes IVF a domluva byla, že jedno kolo a pokud se nepovede, další cyklus podstupovat nebudeme. Bohužel ze 4 embryí se nechytlo žádné, mě to pocuchalo nervy i tělo. Ale teď když přesně vidím, jak to všechno utíká, je mi někdy smutno. Také jde v září do školy. Říkám si, že někdo nemá ani to jedno dítě, asi to tak má být. Uvidíš, třeba potřebuje ještě chvilku čas na to,aby souhlasil.

terra001
autor
Dnes v 10:50
@marketa1218

@terra001 Ahoj, kolik je vám let? Já mám dítě jedno a také s tím teď poslední dobou bojuju, že dcera nebude mít sourozence. My jsme se o druhé dítě snažili přes IVF a domluva byla, že jedno kolo a pokud se nepovede, další cyklus podstupovat nebudeme. Bohužel ze 4 embryí se nechytlo žádné, mě to pocuchalo nervy i tělo. Ale teď když přesně vidím, jak to všechno utíká, je mi někdy smutno. Také jde v září do školy. Říkám si, že někdo nemá ani to jedno dítě, asi to tak má být. Uvidíš, třeba potřebuje ještě chvilku čas na to,aby souhlasil.

@marketa1218 Ahoj, děkuji za názor. Také jsme si mysleli, že budeme muset podstoupit IVF, ale nakonec se to povedlo i s jedním vejcovodem. Ale tobě úplně rozumím. Mám 32 let.

terra001
autor
Dnes v 10:53
@levandule_k

Tohle je trochu citlivé téma. Podle toho, co píšeš, bych to řešila tako. Ideálně tohle s ním otevřít, když bude v klidu, budete mít prostor pro sebe. Zeptat se ho, jak on by to měl s dalším dítětem. Pak mu říct, jak to máš ty, že jsi vždycky chtěla alespoň 2 a teď se v tobě probouzí touha po dalším, že jsi si myslela, že to máš vyřešené, ale úplně ne.... A asi se nehroutit z první odmítavé reakce.

Vysazování antikoncepce na tajňačku je problém, to bych nedělala. Na druhou stranu, pak klidně může nastat situace, že potkáš někoho, kdo by to třetí s tebou chtěl. Život je někdy pestrý.

@levandule_k Děkuji moc. Budu muset najít vhodnou chvíli a probrat to, přesně jak píšete. Máme krásné šťastné manželství, děti jsou úžasné, ale možná právě proto toužím vidět ještě i ty naše dvě lásky vyrůstat s maličkým sourozencem. No je to náročné téma co si budem povídat..

levandule_k
Dnes v 10:55
@klokanka31

@klokanka31 Díky těm screeningům se těch postižených dětí rodí méně. Pořád mají testy svoje limity.

marketa1218
Dnes v 11:14
@terra001

@marketa1218 Ahoj, děkuji za názor. Také jsme si mysleli, že budeme muset podstoupit IVF, ale nakonec se to povedlo i s jedním vejcovodem. Ale tobě úplně rozumím. Mám 32 let.

@terra001 32 je krásný věk, to třeba dopadne. Dej mu čas 🙂.