icon

Co dělat, když exmanžel nekomunikuje s dětmi na dovolené?

sorboni30
18. črc 2024

Potřebovala bych znát názor někoho nezávislého...
Já rozvedená, syny dvojčata (9 let) mám v péči.
Jejich otec si je bere co druhý víkend od pátku do neděle. O prázdninách je má 11 dní v červenci, 11dní v srpnu.
Má přítelkyni se kterou bydlí a ta ma dvě děti. Kluci k nim neradi jezdí..přítelkyně dala synovi i facku, tak aby to otec neviděl..takže když mi syn volal a já chtěla otce k telefonu, otec se zastával přítelkyně a řekl že syn lze. (Nelhal. Když je někdo k němu nespravedlivý, jedna hned.)
Když není poblíž otec, přítelkyně jim jako naposled nadávala do curaku a debilu. Kdybychom mohla už je tam nepustim, ale nemůžu nic dělat..
Před 14 dny mi ex napsal, že by chtěl vzít kluky na dovolenou do Chorvatska. Zda mu podepíšu papíry kvůli tomu, že bere děti do ciziny. Napsala jsem, že není problém že jsem ráda že je vezme na dovolenou když já nemůžu, protože mám ještě dceru, ta má dva roky (mám 5 let přítele). Toho kluci mají moc rádi a chtějí být jako on.. dokonce si udělali tetovacky štíra na prsa jak má on.
Před týdnem mi ex napsal, že mi posílá papír abych to ověřila na poště. Když jsem si jej četla, bylo tam Turecko. Tak jsem mu napsala, že říkal Chorvatsko a je tam Turecko. Napsal, že já mlela stále o Chorvatsku, říkal k moři. Hm dala jsem i mým rodičům přečíst sms..jsme si říkali, to je jedno..Typický on.
Podepsala jsem papír, potvrdila a kluky připravila na dovolenou. Nechtěli letět, ale řekla jsem jim, že jsem ráda že je bere na dovču, že Turecko miluju, byla jsem tam už 6x, oni 2x a určitě jim bude dobře.. tak že teda jo.
Vzal se je včera ráno. Dneska ráno v 5 hod vyjížděli z domu aby byli na letišti kdy letadlo odlétalo v půl 12. Letěli z Prahy. Měli hodinu a půl zpoždění. Ex jsem napsala a prosila aby se ozval dal vědět jak přistanou...Klukům jsem nabila na mobil kredity a zaplatila data, roaming mají. Letadlo přistálo v půl 4. Sledovala jsem radar.. Žádná SMS nic neprislo. V půl 7 jsem napsala synovi zda ještě stale jedou nebo už jsou na místě? Žádné pripojeni. Nic. Ex jsem napsala zda mi může aspoň napsat zda jsou synové alespoň v pořádku?? Neozval se. Syn pak jen napsal" stále jedeme..." Napsala jsem znovu SMS synovi ať mi napíše jak dorazí..že mám o ně strach.. do teďka se nikdo neozval... Co byste dělali vy? Jsem s nervama v háji. Mám o ně strach..
Nevíte proč nefungují data? Roaming mají zapnutý...

Strana
z7
levandule_k
29. srp 2024

@sorboni30 Prázdniny jsou u konce, teoreticky by mělo být líp. Máš fotku toho rtu? (Ukazovat ji nepotřebuji, jen dokumentace pro případný soud.)

Ježíši to je, ale debil. Müsli až tak zdravé není, je poměrně hodně sladké, a tedy kalorické. Upřímně? Nemám ráda sladké snídaně, to by mě zabilo.

andelka
29. srp 2024

@sorboni30 letí to strašně. Kluci jsou spokojení, chodí k němu pravidelně, každý týden na 2-3 dny a vypadá to, že ještě dlouho budou. Střídáme takhle už přes 9 let. Já exe podezírám, že snad ani nemá pračku a vysavač. Ale prý jo.

sorboni30
autor
29. srp 2024

@levandule_k no fotku rtu nemám, vyfotím. Díky.. Jo musli doma nejíme. To už spíš ty kuličky Nesquik. 👌Já občas ovesné kaše s medem a jahodami 🌹Kluci jsou prostě jiní no

sorboni30
autor
29. srp 2024

@andelka tak to jako "tiše" závidím. Kéž by to tak šlo v klidu i u nás.. tvůj ex je asi ten z těch normálních. Uvidím jak to dopadne u nás no. Čas ukáže

andelka
30. srp 2024

@sorboni30 no, normální ..jde to. Hodně věcí mě irituje,ale asi jsem si zvykla. Zpočátku to byl mazec,ale už se to zklidnilo. Vycházíme se vstříc, informujeme se navzájem, funguje to. Jsem ráda,to víš, že jo.

Strana
z7