Dárky od babičky. Jak říct tchyni, aby naší malé nedávala hračky, které nejsou nové?
Ahoj holky. Chtěla bych vědět, jak domluvit tchýni, aby naší malé nedávala hračky které nejsou nové. Ona je taková že chodí po bazarech, nebo klidně najde na ulici nějakýho plyšáka, autíčko, a vezme to domů. Naštěstí jsem to věděla už před porodem, a já i můj manžel jsme jí důsledně řekli, že pro naše dítě nechceme nic po nikom, jen nové. No a ona že jo. Ale hned jak se malá narodila, tak jí tchýně dala v mikrotenovém sáčku (v kterém jsem přinesla pár dnů předtím maso na grilování) plyšového medvídka. Na první pohled bylo vidět že není nový, i po čichu. Byl mi navíc děsně povědomý. Tak jsme se zeptali odkud ho má. A ona že ho koupila. Ale koplo mě, že jsem ho vídávala u manžela v pokojíčku. No samozřejmě to byl on. Mlčeli jsme, ale s manželem jsme to doma probrali, a on mámě řekl, že příště až něco koupí, aby na tom nechala visačku, abysme jako viděli odkud to pochází atd. No slíbila to. Ale pokračuje dál, tuhle manželovi dala pro malou dvě dětský knížky, s tím ať se nebojí, že je kupovala v obchodě. Mě hned napadlo jak když jsou obchody zavřené. Tak jsem se jí zeptala já, a přiznala že ty knížky dostala od knihovnice, že je z knihovny vyřazovali. Jak jí už důrazně vysvětlit že tohle opravdu nechceme?
@amazonkajanik vsak proc myslis,ze jsem ji oznacila 🙂
@zelenaesmolda tak a teď z toho bude náš soukromý mejdan 😂 že bych nafotila partu plyšáků,co syn zdědil 🤣
Má i mončičáky po tatínkovi ...
@amazonkajanik
Hele ale nejlip fotakem stejneho stari,iPhone s HD rozlizenim to nezachyti autenticky :D
@amazonkajanik Jo, ja koupila z bazaru i hraci deku s hrazdickou pro mimino. Dokonce i druhou postylku do obyvaku vcetne matrace (krasne ciste, samozrejme vse doma jeste preprano) jsem brala z druhe ruky. Ty jo a co knizek a hracek jsem dostala od kamaradky. Taky vanicku mi dala...
Jsem matka tyran. Tyram sve deti bakteriemi 😂
My jsme pro novorozenou dceru koupili kočárek z bazaru (na maminkovském webu) za 1500 Kč. Dceři sloužil celou dobu, co kočárek potřebovala a mnohokrát nám ho někdo pochválil, že máme super kočárek. Dcera už má 5 let a podvozek z kočárku nám pořád slouží k převážení težších věcí. Použité neznamená horší. Co s novým kočárkem uděláš pak ty, až ho dítko nebude potřebovat ? Hodíš ho k popelnici anebo prodáš? Ten kdo by ho od vás pak koupil by byl pro vás méněcenný nebo by dítě neměl dostatečně rád? Mě těší, když věci po dceři slouží další mamince. Zakladatelko, chápala bych tvůj postoj, pokud bys ty nové věci chtěla kvůli hygieničnosti, a i tak by to bylo pomalu na psychiatrické léčení, ale mít nové jen proto, že je to nové?
@sudylichozrout Ropa 🤣👏

@sudylichozrout a prezilo to tve ditko? :D
@zelenaesmolda Vsechna tri zatim ziji. 😂
@sudylichozrout spravne receno-zatim.Nez na nej skoci nebezpecna bakterie z rodu zabijakus miminus secondhandus :D
@zelenaesmolda Tvl,tátova plně funkční nokia 5110 foťák nemá, ale mamky 3310 by to vzít mohla 😂
@amazonkajanik problem je v tom,ze nema internet ne? :D
@sudylichozrout mám monitor dechu,vanicku a hnízdečko od známého, kopu oblečení po synovci a neteřích ...A před půl rokem přivezl přítel pár hraček od bývalého kolegy po synovi,že si s tím ani nestihl hrát,zemřel při autonehodě a on chtěl,aby z toho mělo nějaké dítě,které zná,radost...
@zelenaesmolda to ne no,ale wap snad ještě funguje,ne 🤣
@amazonkajanik co to je?
Ty jo,tak ty veci po zemrelem diteti nevim jestli bych rozdychala.
Já mám po tátovi a jeho bratrech od babičky sadu společenských her cca z roku 1969 a střežím to jak oko v hlavě. Jako je to jeté, hráli jsme si s tím i my vnoučata, ale to je na tom právě to kouzelné. A naši teď přivezli malé hry po mně a bráchovi. Jak jsem jim vděčná, že to schovávali ve sklepě 🥰
A autorko ke tvé osobě - jsi neskutečný snob, dostala jsi slusné odpovědi, ale nazýváš to tu dobytčím trhem. Tak se příště neptej, když jsi přesvědčená o své pravdě, protože i ty krávy v kravíně mají evidentně více rozumu. A abys jednou nezaplakala, ona opičí láska a zlatá klec z nikoho dobrého člověka nevychová.
@zelenaesmolda to byl předchůdce mobilního internetu,dalo se přes něj stahovat mms,třeba
Jako,zarazilo mě to,ale zas na druhou stranu,jeho táta má z toho radost. Z bazaru taky kolikrát nevíme,jaký život to dítě mělo,já aspoň tady vím,že měl chlapeček báječného tatínka ...
@mimi1004 Také tu mám hračky i knížky po našich ještě. I po manželovi, když byl dítě. Některé kousky jsou boží a kdo to nechápe, vůbec nezná hodnotu věcí.
@amazonkajanik
Mms si pamatuju ale nepouzivala jsem je.Kdyz jsme u toho tak v kolika a jaky jste mely prvni mobily?
@amazonkajanik jako z pohledu tatinka to obdivuju,ja jsem ale cita a asi bych to mela furt pred ocima
@zelenaesmolda Ještě je na něj i recenze z té doby https://www.idnes.cz/mobil/telefony/siemens-c10... 🤣 Dostala jsem ho v 18 po maturitě v roce 1999 🥰
@zelenaesmolda já v 15,siemens A50 a do roka systémová chyba,sms doručoval s 3denním zpožděním 😂. Pak nokia 3510i,z brigády v 17 motorola V220(hroznej srac,nechtěli vrátit peníze po 3.reklamaci),pak sony ericsson k550i drzak,ale pak taky software v kelu, potom první dotykac Vivaz ,super foťák a kamera(ale měl ještě simbien,i když už byl na trhu android,aspoň na něj nemohly viry,ale neměl wi-fi) ,ten mi ukradli a pak jsem byla dlouho bez (něco přes rok),chvíli jsem fungovala na mobilech,co kdo nechtěl a nyní mám asus zenfone a plná spokojenost 😁
@mimi1004 tvl kdo to zverejnil s tema hrubksma :D
Já miluji věci co dcera “zdědila” po manželovi nebo mě nebo jiném členovi rodiny. Má to příběh . Pojitost ..
@zelenaesmolda zrovna koukám na lachtana od něj a jo...myslím na toho malého a každou cestu,kterou podnikáme se synem v autě se modlim,aby jsme dojeli v pořádku. Bohužel,tam byla přímým viníkem matka (byla pod vlivem)
@amazonkajanik ja mela prvni v 15,siemens c35i
@amazonkajanik jak dopadla?
@zelenaesmolda o ní moc nevím,k ní se raději nevyjadřoval ani jeden. Ale zřejmě dostala trest "na tvrdo "

@j.a.n.i to uz bys pak nemela asi zadne starosti 🙂