icon

Dává vám přítel/manžel peníze navíc, když jste na MD?

toga25
2. dub 2015

Ahoj, mám takový dotaz.
Chci se zeptat, jak to máte doma finančně, když jste na MD. My máme každý svůj účet, na jeho chodí výplata, na můj rodičák. Chlap platí nájem + pleny malému, občas i menší nákup, když jede z práce. Já platím velké nákupy, svůj paušál + i když je třeba malému bundička, apod. a taky asi 2 balení UM. Na jednu stranu mi přijde, že toho zas tolik neplatím, na druhou mi zbydou tak 4 stovky :-/ Jsem ten typ člověka, který si nerad říká o peníze. Vím, že bych měla asi sama ptž chlapi mají trochu jiné vedení, ale i tak, přijde mi to strašně trapné ☹ Nejsem nijak náročná, co vyloženě nutně nepotřebuju, tak nepořizuju... ale znáte to, blíží se jaro, jsou třeba nové boty, bunda apod...
Je mi blbé si o to říkat chlapovi, ale jeho to samotného nenapadne a co mě mrzí o dost víc je to, že mu vůbec nevadí, že si při MD sháním brigádu, ptž potřebuju prostě víc peněz a na doma žádnou nenajdu, takže po celém dni s malým pak večer ještě budu muset někam chodit.... Na ty ,,malé" peníze se mi zvyká hrozně těžko z toho, na co jsem byla zvyklá, nějaké mám odložené, ale ty jsou výhradně na věci pro malého... Jsem prostě zvyklá, že si něco odložím a to, že tu možnost teď nemám, i přesto, že za sebe vůbec neutrácím, mě doslova deptá ☹ Navíc jsem znechucena z faktu, že dá o prázdninách ex na syna alimenty a syn bude vlastně celý měsíc u nás - to vím, že neovlivním, ale doslova mě to štve, že ex se dají prachy pro její potřebu ten měsíc a dítě bude jinde celý měsíc a já musím pomalu žebrat o peníze navíc ☹ )
Říkali jste si o peníze samy nebo to byla u chlapa samozřejmost?

nonnni
2. dub 2015

@blondynka400 jenze tohle je relativne ok scenar, dokud jeden nezblbne...asi uz jsem prisla o veskere iluze a mam kolem sebe prilis pripadu, kdy zenska sudli na rodicaku a chlap toho budto zneuziva k psychickemu tyrani a ponizovani, i kdyz nakonec ji nejake ty penize prida, ale s dostatecnym komentarem..nebo jeste lip, neda a vydrzuje si drahe konicky, nebo rovnou milenku...pripadne sudli bokem, na strycka prihodu...penize, o kterych ona nema ani sajnu a v pripadnem vyrovnani SJM vubec nefiguruji.

Take mi prijde trosku zvlastni se ptat manzela/ky, zda mi da nejaky financni obnos...a pokud tedy, kdyz uz ano, tak bez oduvodnovani. Jeste, dejme tomu, kdyz prijde jeden, nebo druhy s tim, ze potrebuje XYZ sumu, tak bez reci dam, nebot predpokladam, ze ten druhy neni magor, aby to nahazel do automatu. To jsme zase u te duvery...

Ale jo, jasne, ze kazdy bude kopat za to svoje, proc by to tak jinak take nakonec mel, ze ano? 🙂

teraolli
2. dub 2015

Jinak by si všichni pracující muži (někdy i ženy) měli uvědomit, že ten kdo je na rodičovské, tak ušetří rodině spoustu peněz jiným způsobem. Kdyby si měl chlap/žena zaplatit kvalitní hlídačku a vychovatelku pro děti na 24 hodin, kuchařku, uklizečku, nákupčí, koordinátora a někoho na sex, tak by se sakra nedoplatil 😀 . Bohužel RD je chápaná jako nevýdělečná činost a děsná flákárna doma. Podle toho někteří uvažují. Tak jen ať si to zkusí...

lucy131311
2. dub 2015

Ahoj, já se přidám s možná trochu opačnou zkušeností než tu většina z vás popisuje. Z domova jsem znala model-táta odevzdal mámě celou výplatu a musel si říkat o každou korunu na kapesné a podobně to fungovalo i když jsem začala pracovat a bydlela ještě s rodiči. Musela jsem si říkat i o peníze na autobus a bylo mit o fakt hodně blbé, takže naprosto chápu, když se někdo cítí trapně říkat si o peníze. Proto jsem si řekla, že ve vlastním vztahu tohle nechci zažít. No ale, zaříkaného chleba největší krajíc, že ano.... Manžel je ten typ, který účty vůbec neřeší a nechat jakékoliv výdaje na něm, mám na stole každý den nějakou upomínku. Od začátku me tedy pověřil placením všech výdajů-společných, mých i jeho. Na začátku vztahu mi tedy dával vždy tolik, kolik jsem mu řekla a zbytek si nechával jako kapesné. Teď chodí celá jeho výplata na můj účet, nic bokem si nenechává, na nákupy chodíme skoro vždy spolu. Přesto se snažím, abych v předstihu myslela na to, že bude potřebovat na benzín, nebo aby měl u sebe aspoň nějaké peníze pro strýčka příhodu, případně alespoň kartu od bankomatu. Právě proto, abych předešla tomu, že se bude on cítit trapně si o peníze říct, zejména když je to chlap, že? Ale naopak jemu to vyhovuje a připomenou se nebojí, když by me to nenapadlo, protože se tak zbavil jakékoliv finanční odpovědnosti, kromě teda toho že chodí do práce a vydělává. No a pokud jde o MD a RD, kvůli tomu že má nižší příjem než já, pujde na RD manžel a plánuji, že sice budu z účtu spravovat veškeré platby stále já, ale on bude mít kartu neustále k dispozici na co bude potřebovat, ač už pujde o domácnost, potřeby malého, či jeho vlastní. Je to vážně o domluvě a o tom, co komu vyhovuje. 🙂

nonnni
2. dub 2015

@lucy131311 ja take spravuji vsechny platby a vydaje, ale u nas je to jen castecne pohodlnost manzela, z vetsi casti jde o fakt, ze neumi cesky a celkem nedavno zjistil, ze platime za vodu, takze by take asi platil jen to, co by uznal za vhodne 😀 Je tedy fakt, ze k uctu ma kartu a volne ji pouziva, jak chce/potrebuje...akorat se vzdycky zeptam, zda ty penize vybral on, kdyby byl s uctem problem, nebo to hlasi on sam, ze to byl on, kdo vybral tolik a tolik tisic...

Ono je to fakt asi jedno, jak to kdo ma, pokud z toho oba vyjdou rovnocene...coz uz si musi kazdy zhodnotit sam.

hanule80
2. dub 2015

@toga25 ahojky, u nás to bylo tak nějak podobné, bylo mi teapne si říkat o penize. Můj příjem padl na jidlo a domácnost, syna apod. Až když jsem skončila na nule, tak jsem di musela říct. Manžel bez problémů finance dal, jen prostě sám od sebe ne. Jak píšeš jiné vedeni 🙂 teď jsem těhu, a musim říct, že teď vyzvedne penize sam od sebe a dá mi je k dispozici. Předcházel tomu rozhovor, že je mi yo trapné si rikat o každou korunu, že vím, že mi vzdy peníze dá, ale citim se blbě, že nejsem zvyklá být na nekom závislá, ale bohužel je jiná situace. A od té doby se mne pravidelně ptá, zda je potřeba vyzvednout. Ale stejně to sama v sobě řeším a hlásím za co jsem je utratila 🙂 i když to po mně nechce.. tak určitě je dobré si o tom otevřeně promluvit. Mne to trvalo 9let 😀

mysicka_lb
2. dub 2015

@kikimaruska Můj manžel svého času taky nechtěl o společných financích ani slyšet. Vedli jsme o tom nekonečné debaty a spory. A začínali jsme pozvolna - nejdřív jsme měli každý svůj účet, ze kterého platil každý přesně polovinu nájmu, a společný fond na domácnost, kam dával každý tisícovku. Postupně se fond zvyšoval a platilo se z něj stále více a více věcí. Pak jsme měli tři účty, každému chodily peníze ještě na ten jeho, ale větší část z nich přeposílal právě na ten společný. Pak už jsme měli jen svoje kapesné a veškeré peníze společné. Pak manžel sám od sebe svůj účet zrušil a vybíral si jen to kapesné. To se s mým nástupem na rodičák (který si také nechávám posílat na společný účet) oběma výrazně snížilo. Ale chci tím říct, že u nás v tomhle taky nepanovala žádná názorová shoda a musela jsem ho složitě přesvědčovat a nenápadně tahat za nitky (když si postaví hlavu, nehne s ním nikdo a nic). Dneska ale přiznává, že je rád, že máme peníze společné, a že už si to ani jinak neumí představit.

blondynka400
2. dub 2015

@nonnni ale tohle se přeci může stát ať je společný účet nebo není....
Já bych se taky nechtěla dožít toho, abych se musela ptát... Ale když vím, kolik bere, jaké má cca výdaje a přišel by s tím, že potřebuje, tak by mne fakt zajímalo, kam ty peníze dal a na co je potřebuje a je mi jasné, že jeho strany by to bylo stejné. Ale sama píšeš, dokuď druhý nezblbne... Nikdy nevíš a můžeš věřit jak chceš...

Já si myslím, že ať si má každý co chce a co mu vyhovuje. Ono jde taky i o částky, s kterými rodina pracuje. Čím je peněz méně, tím více je potřeba výdaje kontrolovat, aby rodina vyšla

veeeraf
2. dub 2015

Ahoj musím říct, že můj přítel je v tomhle v pohodě, také máme dva účty, nájem platíme každý půlku. Přítel mi posílá měsíčně 7000,- a dělá velký nákupy (cca 2 za 1500), je dělám ty menší, ale pravidelnější. Samozřejmě z toho ušetřím a dávám nám to na stranu.
A vůbec mi nevadilo si o ty peníze řict

lucy131311
2. dub 2015

@nonnni No ten můj má problém i s tou kartou 😀 Já mu jí dám k dispozici, on je spokojen dokud má nákup do 500, protože nemusí zadávat PIN. Jakmile to přesáhne, je v koncích protože si ten PIN nedokáže zapamatovat a zrovna minulý měsíc mi jí takhle zablokoval, protože jsem si dovolila mu nevzít telefon když ho potreboval nadiktovat 😀 Takže po odblokování karty jsem měnila PIN, který bezpečně nezapomene 😀

agneszka
2. dub 2015

Máme každý svůj účet ale já mám dvě karty 😉

nonnni
2. dub 2015

@lucy131311 taky dobrak 😀 Muj obcas prijde s tim, ze je lepsi, kdyz se doma drzi hotovost (jasne, protoze pak nemusi ani ty penize vybirat) a tak ted se snazim mit doma i neco, aby se to dalo schrabnout na rychlovku (jinak hotovost nerada nosim, mam doma)...coz se uprimne hodi i na takove jobovky, jako je oznameni obou dcer, ze maji mit kazda 200 na plavani, 300 na vylet a 50 na chariratvini magnetek a potrebuji to ted, hned okamzite...coz je vetsinou v pul osme rano 🙄 😀

ale ted jsem si vzpomela, ze si manzel jednou takhle bloknul kartu v Parizi, nastesti mel s sebou jeste jednu...

naomi6
2. dub 2015

@toga25 Ahoj, my máme společný účet a z toho platíme všechno. Kdykoli si chci něco koupit, tak si prostě vyberu a hotovo, stejně tak manžel. Myslím, že tak by to mělo být. Držím palce 😉

lucy131311
2. dub 2015

@nonnni Já si právě taky hodně zvykla platit vše kartou, tím spíš když mám teď bezkontaktní a už i kurýrům se dá platit kartou, tudíž doma hotovost skoro nevedu a kolikrát zjistím, že mám v penežence 20 Kč 😀 Naštěstí nemám bankomat zas tak daleko pri případ nouze jako popisuješ ty, ale na to mám ještě chvilku čas 🙂

toga25
autor
2. dub 2015

No, tak jsem se odhodlala... nevím nevím, mám z toho blbý pocit, ptž at tak či tak, mám pocit, že se jakoby cuká mít společný účet, že prej bude platit víc nebo at přjdu, ale že mě prostě ponižuje přijít a říct: Prosím tě potřebuju peníze... Je mi zle ☹

lenka5731
2. dub 2015

@toga25 to byl váš první rozhovor o penězích? On si doted myslel, že jsi spokojená? Bohužel je to běh na dlouhou trať... Na tvém místě bych omezila výdaje za jídlo a za výdaje, které platí ty, postupne vic a víc. Pokud je to reálné, začala bych si šetřit částku, o které si myslíš, že mu zbývá... Jak to měli s financemi rodiče tvého muže?

petronelka20
2. dub 2015

Od začátku vztahu (po 14 dnech chození se ke mě manžel nastěhoval) jsme hospodařili společně, po pár měsících jsem zrušila svůj účet a výplata mi šla na jeho účet. Máme společné peníze, každý si může koupit to, co chce nebo potřebuje. Osobně si nedokážu představit, že bych se manžela doprošovala o peníze, jsou naše, byli naše i když byl bez práce, jsou naše, i když jsem na rodičáku.

toga25
autor
2. dub 2015

@lenka5731 No když jsme spolu začli bydlet tak jsme si to rozdělili - on nájem, já jídlo, jenže já teď mám taky asi o 10 tisíc méně ☹ On mi sice po rozhovoru ted řekl, že mi teda bude dávat, jak vždycky řeknu že mi chybí peníze, ale nelíbí se mi, jak prostě zavrhuje společný účet s tím, že on na to není zvyklý...
Jeho rodiče mají právě společný a to mamka vydělává o dos mín než její manžel a to ona si taky nic extra nekupuje. Řekla jsem mu že mě to prostě ponižuje, škemrat o peníze jak puberták rodiče o kapesné... Říkala jsem že jeho rodiče taky mají společný účet a na to mi řekl, že je rozdíl být manželé 20 let nebo být spolu 2,5 roku (známe se o dost déle)... Trochujsem se divila, ptž jsem mu říkala že je snad jedno jak dlouho spolu jsme že spolu máme dítě a domácnost a to je to podstatné... že mi prostě přijde že si ulívá někde bokem.. Když jsme počítali jeho výdaje, vyšlo, že mu zůstává 4-5 tisíc... Je mi zle, už se nechci o nic doprošovat, za život jsem byla už ponižovaná dost si myslím ☹ ☹ a on se mi diví, že nemám chut na sex, když už asi 4 měsíce řeším peníze a hledám, kde bych uškudlila, abych něco ušetřila malému do obálky ☹

toga25
autor
2. dub 2015

@lenka5731 a zkracovat si rodičák jen proto, abych měsíčně měla větší peníze se mi fakt nechce, chci být doma s malým a učit ho, co potřebuje umět, sama ☹ Já bohužel s brigádama nemám moc na výběr... on dělá od rána do asi 5-6 večera takže asi 00prd... a chodit na noční abych pak celý den věnovala pozornost malému asi nedokážu - kdybych samozřejmě musela, určitě bych to nějak udělala, ale proč bych měla? Já nejsem samoživitelka, abych musela honit každou korunu. Já toho chlapa doma mám Ale na co mi to je? Ted má na víkend přijet jeho syn, fakt na něj nemám náladu po tomhle (vím že on za to nemůže) ☹ ☹ ☹

nerreidda
2. dub 2015

Tak my máme každý svůj účet - já platím inkaso, školku, své penzijní a svůj telefon. Z manželova účtu jde hypotéka, spoření, pojistky a ostatní náklady na domácnost. Přístup k jeho ůčtu mám od doby, co se ke mně nastěhoval ( po 5 týdnech chození 🙂 ). O všem co se týče peněz se spolu bavíme, to co si chceme nebo potřebujeme koupit , tak si řekneme. Nemáme s tím žádný problém.

betelgeuzz
2. dub 2015

@toga25 jen jsem to tu trochu projela, takže jestli to dobře chápu, tak nejste manželé a on už jedno dítě má, na které platí alimenty. Já se na jednu stranu nedivím, že nechce společný účet, mi si ho dělali po svatbě. Ale v tvém případě bych sepsala všechny výdaje, tvoje i jeho, kolik jsou tvoje a jeho příjmy a kdo co platí. A navrhla nějakou částku, kterou by ti měl měsíčně poslat, aby vám zůstalo přibližně stejně. Nech ho o tom přemýšlet, nedělej hned závěry, že se na to teď netvářil. Možná, když to uvidí na papíře, tak mu to dojde.
A ještě mě k tomu napadá, nejsem právník ani nemám přímou zkušenost s nevlastními dětmi, ale neměla bys oficiálně žádat o alimenty? když soud rozhoduje o alimentech na jeho druhé dítě, bere v potaz náklady na tvého syna, když nejste svoji?

mysonek
2. dub 2015

@toga25 tak pokud nechce společný účet a ty bys ráda (my také nemáme, ale já o to ani nestojím), tak se s ním zkus domluvit, že buď bude nakupovat jídlo on a nebo Ti bude měsíčně nějakou částku posílat na tvůj účet. A ono to jídlo na tom rodičáku vyjde na víc než když oba chodí do práce. U nás přítel chodí domů i na obědy, takže denně vařím. Předtím jsme chodili oba na obědy v práci. Tak mu to zkus vysvětlit takto. Že máš méně peněz než dřív a větší výdaje a aby ses nemusela doprošovat každý měsíc o peníze, tak ať si dá trvalý příkaz a něco Ti posílá. Nevím kolik máš rodičák, ale já když zaplatím telefon, svoje spoření a část spoření na malou (to máme napůl), a nakoupím jídlo tak jsem skoro na nule a to mám dvouletou variantu. Takže chápu, že z toho moc nevyjdeš. Ale já chodím i do práce a přítel částečně hlídá, nebo shání hlídání na malou abych mohla pracovat (a já do práce chtěla), takže já si vůbec nestěžuji. Navíc on platí teď všechny větší výdaje a většinou i benzín.

ladyhacek
2. dub 2015

Řekla bych že chlapům to prostě nedochází 🙂 > asi bych si s ním promluvila, že potřebuješ nějaké věci, ale nemáš na to.
My tedy máme společný účet a dvě karty > o penězích rozhodujeme společně, ale já mám štěstí v tom že manžel je rozumný a spořivý, to já dřív moc nebyla a proč také, žádné závazky - nic. Teď když něco chci tak hodně přemýšlím jestli se mi to opravdu líbí 🙂 a vždy se informujeme co jdeme kupovat (popř. i proč).
Ono také jak si to rozdělit > hypotéka, voda, elktrika..... pak jídlo a ostatní náklady > upřímně já si myslím, že ten společný účet něco do sebe má, ale někdy si příjdu dost svázaná > že si nemůžu koupit co chci 😉

madrilena
2. dub 2015

no chlap musí ženu do dvou let věku dítěte živit; takže nějaké placení velkých nákupů, UM a oblečení z rodičáku mi nepřijde jaksi v pořádku; myslím si, že minimálně ty nákupy by měl hradit manžel, já třeba kdybych dělala velké nákupy, platila UM a kupovala oblečení, tak to by mě ani rodičák nestačil; určitě bych se nestyděla si o peníze říci, v případě, že je žena na MD to prostě ani jinak nejde - z rodičáku se dá jedině živořit; asertivně bych to manželovi oznámila a dál se s tím nebabrala; pokud neživoříte, brigádu bych si nesháněla

blondynka400
2. dub 2015

@toga25 já být tebou bych ho do společného účtu fakt nenutila. Možná ani to,aby ti posílal peníze tak ne... Jestli jsem dobře četla, velké nákupy platíš ty. Domluv se s ním, že alepsoň dva měsíčně zaplatí on. Píšeš, že mu zbývá 4-5 tis, tobě tedy tak 2-3 tisíce "přispěje" na jídlo pro vás všechny a tobě zbydou peníze z RP, s kterými naložíš jak potřebuješ a neutratíš za jídlo. To mně osobně přijde nejlepší řešení, on nebude muset měnit svůj systém, ty budeš mít víc peněz, ale přitom se nebudeš muset doprošovat 😉

shine2015
2. dub 2015

za mě narvinu si to vyříkat, jednou, ae jasně, stručně, výstižně...chápu, že je Ti to nepříjemné....já jsem při prvním rodičáku taky řešila, že to finančně nedám....a manžel platil nákupy, ale říkat si mu o peníze jsem nechtela....pak jsme jeli do zahraničí a narovinu mu oznámila, že tam bez penez nebudu, mela jsem přístup ke karte, bud mi dával peníze nebo jsem si brala kartu, zařídila si paypal na učet a bylo......a kupovala si co jak jsem chtela. vrátili jsme se pak zpet do čr a jelikož má dve karty, jednu jeho mám já a plánuje, že zruší učet jeden a nechá si jen jeden a bud mi bude dávat peníze nebo kartu. Jako je jasné, že on si vydelá víc než já rodičák a holt ....nedá se nic delat.

Sedni si s ním, prmluv, že takhle to nejde, že to finančně nemáš šanci dát, že si mu nebudeš říkat o peníze a at velke nakupy dela on....nebo at ti dáva kartu. @toga25

pomnena
2. dub 2015

myslím, že vám právě chybí odvaha o tom mluvit - a to není jen o penězích. Přece jste partneři, tak máte řešit věci společně - výchovu, děti, příbuzné, barák, prachy. Jinak to prostě podle mě není partnerství, ale nějaké výhodné "spolužití". ale vše chce svůj čas, co teď nejde, bude za pár měsíců úplná norma - prostě mu to řekněte, přece se nebudete bát svého chlapa?? Možná, že si zbytečně stavíte bloky v hlavě a on to vezme úplně bezproblémově. tak šup na věc 😎
jinak my máme dva účty, ale muž mi přeposílá skoro 90procent na můj a já spravuji veškeré platby. Pak máme ještě domácí kasičku,kde je permanentně hotovost a do té přihazujeme i bereme každý dle libosti a vždy to řekneme tomu druhému. plánujeme zařídit společný účet, ale jetště jsme se k tomu nedostali.

sheila86
2. dub 2015

Čauky, nečetla jsem předchozí příspěvky, ale za sebe 🙂 Měla jsem to podobně jak ty, s tím, že i ty pleny jsem platila já a den před mateřskou jsem byla švorc. Nikdy jsem si chlapovi o peníze neříkala, protože přesně jak píšeš - bylo mi to blbé, vždy jsem si se svými penězi vystačila a ještě i něco naspořila. No, zkrátím to - rok jsem mlčela a před desátým (co chodí mateřská) jsem byla vždy pekelně nas*aná co mám za vola, kterému to nedochází. Ne, fakt - nedochází. Jednou jsem po otázce co mi zas je bouchla a šlo to ven a z chlapa vypadlo "Ježiš jak já to mám vědět, proč sis o peníze neřekla, vždyť máme spolu dítě a žijem spolu ne??? Mě to fakt nenapadlo!" 🙂 Tak jsem mu popravdě odpověděla, že mi to bylo prostě blbý. Teď mi peníze dává sám od sebe vždy a když náhodou zapomene, prostě si řeknu. A vše je v klidu, hold je to tak - na mateřský s těma almužnama od státu nejsme jen z vlastní "viny," což? Celý den se staráme o NAŠE dítě. Takže? Blbý to není, tak si v klídku řekni 😉 PS já si teď našla přivýdělek, tak je to už také co se do mého pocitu týče lepší 🙂))

helcenka
2. dub 2015

@toga25 - já bych na něj netlačila hned se společným účtem. Když je vyloženě proti, třeba má špatnou zkušenost z předchozího vztahu... (my máme s manželem také každý svůj účet a neměnila bych). Aby sis nemusela vyloženě říkat o peníze, tak zkus třeba nějakou platbu přehodit na něj - psala jsi, že kupuje pleny pro malého, tak ať mu kupuje i UM pro začátek. Platíš si paušál za telefon, on ho určitě také má, tak co to třeba sloučit do jedné faktury, kterou by platil on (jestli máte stejného operátora, když ne, přejděte na stejného...). My to z manželem také tak máme. Paušály za telefon máme v jedné faktuře a platba odchází z jeho účtu... Jsou to možná drobnosti, ale pár stovek ti to určitě ušetří. Nebo třeba můžete jet 1x měsíčně na větší nákup společně a zaplatí ho on. Nebo můžete společně vyrazit koupit bundičku pro malýho a on ji zaplatí... To bych řekla, že je pro vás pro začátek dobré řešení, ty něco ušetříš a nebudeš si muset o peníze říkat.

shine2015
2. dub 2015

@helcenka já si myslím, že nejlepší je sednout si a říci narovinu jak to je...takove to koupí sem tam neco a udelá jeden nakup navíc nic moc neřeší...nehlede na to, že udelá jeden nakup navíc, koupí bundu a pokud bude potřebvat víc, bude tam kde je ted....já si myslím, že chlap má platit víc, pokud to alespon trochu jde...do společneho učtu bych ho netlačila, ale at platí poplatky nákupy atd....vždyt jen pleny a UM kolik stojí...nechapu, že @toga25 vyjde když toho tolik platí.....

lenka5731
2. dub 2015

@sheila86 mne prijde absurdní, aby žena na RD hledala přivýdělek proto, že si její muž ulívá peníze 😕

Celkově mi to tedy přijde velmi zvláštní. Dohoda "před deseti tisíci" teď nemá žádnou váhu a je třeba se dohodnout znovu a jinak. A je jedno, jestli to chlapovi "jen" nedochází a nebo si peníze pro sebe nechává schválně. Já osobně bych tedy jednala jinak - přestala bych platit ty velké nákupy. Pravděpodobně. Moje představy té situace a skutečná situace ve vaší rodině jsou dvě rozdílné věci 😅
@toga25

Strana