icon

Doteky přítele. Jak mu říct, že jsou mi nepříjemné?

15. únor 2025

Mám přítele 2 měsíce. Je strašně zlatý, je všechno, co jsem si představovala, ale začal se mě hodně dotýkat a už mi to není příjemné. Nedokážu mu to ale přímo říct, co mám dělat?

llluckaaa
15. únor 2025

Napsat mu to?

jana5382
15. únor 2025

Kolik vám je let?

autor
15. únor 2025

@jana5382 16 a 17

autor
15. únor 2025

@llluckaaa To bude zvláštní

1pomnenka
16. únor 2025

To bude zvláštní. Tak mu to normálně řekni. 😂

5pajina55
16. únor 2025

Musíš prostě říct, že nechceš nebo mu zastavit ruku a říct ne. Ve tvém věku jsem kvůli tomhle pár vztahů ukončila, prostě jsem se necítila na intimnosti a styděla se. Hlavně se nenech do něčeho nutit nebo dělat něco co vnitřně nechceš. Času na to máš dost.

reeeza
16. únor 2025

Nedokážeš mu to přímo říct...ale člověk se v průběhu života a v průběhu vztahů neustále učí. Za chodu. Vždy je něco poprvé. Zrovna tohle je věc, která se ti bude do budoucna ve vztazích neocenitelně hodit...Umět si určit vlastní hranice a slušně, ale jasně a pevně je sdělit partnerovi.

Je to tvoje tělo a ty by sis měla určovat kdy a kde na něj bude partner sahat. V budoucnu ti to bude připadat samozřejmé, teď je to poprvé a musíš se to ještě naučit. Jak říkám, vždy je něco poprvé...Nechceš to zkusit a sdělit mu to? Říct mu co ti je příjemné a co už ne?

Je to naprosto přirozená a základní věc ve vztahu 🙂 Neboj 🙂

autor
16. únor 2025

@5pajina55 Já vím že mám dost času, ale mám ho ráda a bojím se, že se se mnou rozejde.

autor
16. únor 2025

@reeeza Je to můj první vztah a vůbec nevím, jak mu to říct, aby se neurazil

rozitta
16. únor 2025

Ahojky, nenech na sebe tlačit. Nenech se přesvědčit. Nesmí si dovolit sahat a tebe tak, jak ty sama nechceš. Řekni mu, nezlob se, ještě nejsem tak daleko. Nezlob se, ještě se na to necítím. Dej mi čas. Jestli tě má rád, jestli tě miluje, tak počká. Pokud ti bude vyhrožovat rozchodem, tak to není dobrý člověk. Pokud se s tebou rozejde, bude tě to chvíli bolet ale důležité je, že jsi uchránila sama sebe před tím, co ještě sama nechceš. Pokud bys překročila svoje hranice, nebyla bys šťastná a stejně byste brzy rozešli. Chtěl by víc, chtěl by častěji a ty bys jen trpěla.

autor
16. únor 2025

Já se bojím, že o něj přijdu, nemám žádnou další tak blízkou osobu. On mi pomohl, když jsem neměla nikoho. Neumím si představit, že bychom se rozešli😭

rozitta
16. únor 2025

Nemáš žádnou rodinu? Jsi mladá... rodiče, prarodiče, sourozence.. Nic?

rozitta
16. únor 2025

Začni si budovat okruh přátel, prosím tě! Nemůžeš, NESMÍŠ být psychicky závislá na jedné osobě a ještě navíc mužského pohlaví. To prostě nejde. To je konečná. Celý život budeš nešťastná. Budeš žít ve stresu, přetvařovat se, jen aby tě někdo neopustil. Buduj si laskavě sebevědomí nezávisle na komkoliv.

autor
16. únor 2025

Mám rodinu, ale nemám s nimi blízký vztah a nepouštějí mě ven, protože se mám doma učit, abych se dostala na medicínu. Ve škole nemáme dobrý kolektiv, takže opravdu nemám nikoho. Mám sestru, kterou mám ráda, ale je o 7 let mladší než já.

reeeza
16. únor 2025

Pokud mu dovolíš něco consama necítíš a zatím nechceš, časem se to na vašem vztahu podepíše. To prostě není nikdy dobrý nápad a tudy cesta nevede.

Navíc ty jsi mu ani nedala šanci na tvé odmítnutí zareagovat, automatucky předpokládáš, že on nějak zareaguje, ale on tak třeba vůbec nezareaguje.

Základem všech vztahů by měla být autenticita. Spousta mladých holek ale i kluků autentičtí nejsou. Bojí se projevit, odmítnout atp...Je to docela škoda, nemyslíš? Být tebou mluvím s ním narovinu a jak tu bylo řečeno výše, láska není závislost. Vztah by neměl být založený na závislosti.

Naopak ty mu řekni co nabízíš nebo nenabízíš a on buď "bere nebo nebere" 😁

5pajina55
17. únor 2025

Tak pokud tě kvůli tomu nechá, tak tě fakt rád nemá. Jestli tě má rád, tak počká. Jako co chceš slyšet jinýho. 🤷🏼‍♀️

rozitta
17. únor 2025

@5pajina55 stručně, jasně a pravdivě 👌👍