Dvě - nebo tři?
Děvčata, než jsem se odstěhovala do Prahy, tak jsem se kamarádila se dvěma kamarádkami, které se naopak mezi s sebou znaly dříve a více, než já s nimi. Obě dvě se staly tak trošku rodinnými příslušnicemi, než jsem se odstěhovala. Byla jsem s nimi v kontaktu, ale spíš formou sms zpráv, nebo prostě, jak to napsat,- po telefonu. Přestěhovala jsem se zpátky před několika měsících. Nicméně, na Vánoce jsem jim napsala přání a také pozvání, že bych je ráda viděla. Každé zvlášť. Ovšem, netušila jsem, že se spolu nebaví a že já budu toho terčem.Je pravda, že jedna z nich není zrovna příkladnou manželkou, která mi napsala, že já můžu za to, že jí ta druhá - z těch kamarádek, odvedla partnera. Koukala jsem na ten email, jako by z monitoru lítaly rachejtle. Chápete to? Podstata je taková, že ten její u nás viděl pořádek, který měla doma i ta druhá. Ale já můžu za to, že její partner za tou druhou odešel...., aniž bych něco takového předem věděla, protože mi to nesdělila ani jedna z nich, přičemž ani ta druhá - co vím, s partnerem té první nežije.
V emailu doslova stálo,- no, tak je to tady, tys prostě měla pořád vše akorát a já ne..., ten můj odešel za...., .... . Jako bych snad za to mohla!
@magdalenax keď som bola malá, na základke, kamarádka sa pohádala s tou treťou z partie a tiež sa hnevala, že sa s nou naďalej kamarátim 😀
@cattus No, to máš svatou pravdu a navíc tím, že jsem bydlela mimo, tak nevím, co se zde událo. Přitom mi volaly i společně, kdy přijedu na pokec a najednou tohle
@zuzapra škoda, že neviete viac o súkromí, skúsila by ste aj niečo iné silnejšie 🙂 mňa tým neurazíte, zbytočne sa snažíte, skúste vymyslieť niečo plodnejšie :D
@magdalenax idem popracovat, píšem monografiu, na tému dvě - nebo tři?, vrátim sa Ti 😉
@magdalenax souhlasim s cattus.
Cas ale vsechny rany zahoji. Kdyz to nepujde ted, nikdy nevis, za rok uz to tak cerne vypadat nemusi. Jsem vzdy pro jednani narovinu. Pokud to pujde, zkus to s nimi probrat.
@magdalenax ja si myslím, že tu na fore vám ozrejmia čo sa stalo. Každopádne by som im nevolala, nestretávala by som sa ani nekomunikovala iným sposobom, možno tu to doriešite. Zatim 🙂
@zuzapra Víš jak, je mi svým způsobem jedno, že mne ta jedna nařkla tím, že je to kvůli mne. Takže kdyby měla kupř. její sousedka naklizeno, tak to bude taky kvůli ní? Nehledě na to, že zase takový binec doma neměla, aby kvůli němu musel chlap odejít. No, jak píšeš, to se možná ukáže za čas.
@luciamala1979 vidite a prece jste se zmylila. Ja Vas vubec nemam potrebu urazet. Ja s Vami soucitim. A bavite me.
@zuzapra Hele, víš co je mi divný, že ta luciamala1979 se tu už nějak dlouho neukázala...., respektive pár minut na ni je dlouho 😀
@magdalenax nevím jak dlouho jste se neviděly, ale je fajn, že i přes omezený kontakt jste vydržely - i když ne úplně pohromadě.. uvidíš, co bude časem.. určitě se je teď nesnaž násilím spojit.. pokud bude mít každá zájem si s tebou někam vyjít, využij toho, jdi.. popovídej si, zjisti co se stalo.. nic se nejí tak horké jak se to uvaří..
@magdalenax ano čakajte. A to máte doma tak sterilne? 😀
@magdalenax za rozchodem bude uplne neco jineho. On mohl v hadce jen neco vytahnout,rict jen treba jednu vetu o tobe a tve domacnosti a dalsich sto vet o cemkoli jinem. V hadce reknete cokoliv a ona je ted nastvana na cely svet a na vsechny. Jak je to dlouho?,ten jejich rozchod.
@cattus Máš pravdu, já se také podle toho už zařídila, akorát mi trošku nehraje to, že by to mělo být kvůli mně a to mne štve. A jaks jsem už napsala, i přes to, že prostě ta zadaná nebyla na nějaký velký uklízení, tak tam nějaký opravdu binec nikdy nebyl
@zuzapra Snad prý půl roku
Jo, děvčata, kdyby se tu snad někdo ptal, tak mám státní zkoušku ze psaní všemi deseti
@luciamala1979 šmankote.. nechtělo se mi na vás reagovat, ale vy jste JEDUBABA, až mě z vás brní zuby. Pokud jsem si dobře všimla, a také samozřejmě, pokud dobře rozumím psanému textu, což bych asi měla, tak zakladatelka nikde nic nepíše o tom, že se s nimi sejít nechce, ani že to tady chce vyřešit. Spíš si posteskla, že ji tahle situace mrzí, o to víc, že o ničem neměla celou dobu tušení a následně byla označena za viníka situace.
Ono trocha empatie nezaškodí, ovšem, to člověk musí být nějaké vůbec schopen. Vaše vzpomínka na školní léta je dojemná, jenže tady se jedná o dospělé ženy, ne o puberťačky, který se byly schopný pohádat i jen kvůli tomu, že máma tý druhý koupila boty, který se líbily tý třetí, a první s druhou nemluví, protože se jí ty boty nelíbí, a všechny tři se na sebe navzájem škaredí a přitom se vlastně pořád mají rády.
Asi teď právě někde zase proháníte iPhone.. jestli někde nějaký páníček neuvázal psa, kde nemá, popř. nedej bože, aby snad ten pes bez vodítka pobíhal někde poblíž vás.
HOWG.. domluvil jsem 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@magdalenax gratulujem! čo ten psycholog? Nezvážite?
@magdalenax hlásím se.. já taky .. já taky.. jen na mobilu to moc využít nejde.. 😀
Být tebou tak se opravdu sejdu s každou zvlášť a promluvím si.. Buď se o tom budou chtít bavit, nebo ne.. A také buď budou chtít zůstat s tebou kamarádky nebo ne..
@cattus nie musím íst popracovat, aby ten moj syn s problémom so psami mal na toho odporúčaného psychologa. Škoda, začalo to tu byť zábavné ☹
@cattus No, to mám také v úmyslu. Když by to neklaplo, tak se nedá nic dělat. Měla jsem a mám jiné přátele, tak prostě život půjde dál. Nechtěla ani jedna slyšet nic v tom smyslu, že se chci odstěhovat do Prahy
@luciamala1979 tak pracujte, pracujte. Ono je to většinou lepší, než se zabývat blbostmi.
@magdalenax jediný rozumný přístup. Přátelé a kamarádi přicházejí a odcházejí. Z přátel se stávají kamarádi, z kamarádů přátelé a někdy se lidé prostě rozejdou jen pro to, že najednou mají jiné zájmy, méně času.
A pokud jsou i jiní kamarádi a známí, a tenhle "comeback" by se nekonal, tak není třeba plakat nad rozlitým mlékem. Jen škoda toho hezkého malovaného hrnečku, který praskl a proto se mléko rozlilo.
Držím palce, aby, pokud ne ve třech, mohly jste se scházet aspoň ve dvou.
@cattus Děkuji, děkuji Ti moc. Ale ještě dodám, že než jsem se přestěhovala a stýkaly jsme s všechny, tak to byla prostě oáza na nervy, byla spousta legrace, prostě neskutečné. Jo, není to až tak, že jsme se nesetkaly, to je jasné, ale určitě né tak často, jako když jsme si koukaly do oken.
Tímhle stylem tuhle diskuzi zase bloknou. Prostě tu musí pořád někdo rýt a rýt.
A ted k tématu. Já bych to asi ignorovala s tím,že bych jí napsala,že ty za to opravdu nemůžeš a že je ti to líto. Hledá viníka a ted momentálně si povede stejně pořád svou. Dej tomu čas, za nějakou dobu se třeba sama ozve s tím,že se zmýlila. Nebo neozve, a pak už to není kamarádka. Držím palce,at se vše vysvětlí 🙂
@magdalenax ty jsi nici manzelszvi neznicila....neni to tvoje vinna ze se veci staly jak se staly...ja bych neresila nic s zadnou z nich ..na email bych napsala,ze me mrzi v jake je situaci,ale ze si nejsem vedoma toho,ze bych ja k necemu takovemu prispela....a asi pokud ti vycita ze ty jsi mela vse,se s ni prestala vidat,evidentne ti nepreje nic dobreho a zavidi....kdyz bych mohla pomohla bych,ale bevyhledavala bych ji.....a s tou druhou bych to taky neresila....evidentne k tobe nemaji tak blizko jak si myslis nebo sis myslela nebo jsi to mela ty k nim....podle me bych je teda nebrala jako nej a super kamosky....ani jednu.
@andrejka3741 Ahoj Andrejko, jo dotaz byl, spíše prostě určité zklamání. Šlo mi spíš o to, zda nechat časem přátelství obnovit, kdyby k tomu nastala situace, nebo to hodit za hlavu a kdyby mi to bylo opravdu jedno, diskuzi bych nezaložila.
Co se týče toho rýpání, Ty tu někoho vidíš? Já ne.... 😀
@magdalenax otázne je, či ste natoľko psychicky silná, v tejto situácii, aby ste bola schopná vyspelého rozhovoru. Inak by ste to už podľa mna teda dávno realizovala. Skutočne vám to nenapado? Čoho sa bojíte??
@magdalenax myslím,že kdyby obnovení vztahu mělo přijít,tak sama poznáš,zda li budeš chtít v kamarádství pokračovat nebo ne 🙂 časem se vše určitě ustálí 🙂
Momentálně je tu klídek 😀

@magdalenax asi bych se zeptala té druhé jak to je.. ..ono pravda občas na každém šprochu pravdy trochu.. nemusela manžela zrovna svést, ale třeba při nějakém setkání mu dát ten impulz k tomu, aby odešel.. stačilo třeba jen říct "tak se seber a jdi od ní pryč, když ti to takhle nevyhovuje, a když budeš potřebovat s něčím pomoct, tak se klidně ozvi" a pak už jen stačí, aby při některé z "rozcházecích" hádek něco z toho vyžblebtnul, do toho zapojil vás, jako spouštěč, že od vás by manžel neodešel, protože vy máte vždy naklizeno, uvařeno atp. a už je oheň na střeše.. sama si uvědomuju, že kolikrát mi to v hádce vůbec nepřemýšlelo, a všechno co jsem slyšela bylo to špatné.. až pak když jsem vychladla mi došlo, že i v něčem měl ten druhý pravdu..
je také dost možné, že se pravdu nikdy nedovíte, a pak se holt budete muset smířit s tím, že budete mít stále dvě kamarádky, ale už si nikdy všechny tři nezajdete spolu na skleničku..