icon

Jak často navštěvujete rodiče?

5. zář 2020

Jak často navštěvujete svoje rodiče a tchánovce? Já už jsem alergická na to, že by chtěli, abysme jezdili aspoň jednou, nejlépe dvakrát týdně. Máme s manželem malé miminko, takže máme už svou vlastní rodinu, svoje povinnosti, chceme mít i čas na svoje zájmy, a ne když už máme volno, tak honem jet na návštěvy. Do toho každý den volání, sms, tchýni když nevezmu mobil tak nechápe že zrovna asi nemůžu, a zkouší to klidně desetkrát za sebou. Mám pocit, že nemáme šanci na své soukromí, ani jeden den, aby někdo neotravoval. Navíc tchýně si diktuje ať přijedem, že se těší, a okamžitě telefon pokládá abysme nemohli protestovat.

Strana
z2
podaji
6. zář 2020

Holky závidím vám. My se vídáme s tchýni často min 1x týdne bydlí v našem městě. Ale s mými rodiči jsme se letos viděli 1x. A ani předchozí roky to nebylo moc slavný. Bydlí cca 150km daleko. Buď jsou nemocné děti anebo je nemocná máma a ta je chronický nemocná. Teď jsme návštěvu zase museli odříct. Malému teď 2 roky se dělalo v autě ve vlaku no všude zle. Ale naši prostě nepřijeli 🙄 to i sestry jsou u nás častěji. Naši nemají auto ale nabídli jsme že je vyzvedneme z nádraží atd ale stejně nic. Je pravda že tam nechci k nim moc jezdit páč kouří. Ale pořád. Jsme tam třeba 3-4 hod a pořád sedí v kuchyni a kouří. Starší 5 let astmatik ...takže jsou v jiném pokoji než prarodiče. No má cenu tam jezdit? Cigaretu si neodpustí. A k nám nepřijedou nemohli by tu kouřit. Jsem z toho špatná...

martt
6. zář 2020

@loylii Synům to líto není. Spíš naopak. Starší tam nechtěl jezdit a spát už vůbec ne. Ted se to zlepšilo, že mu slibime, že tam půjdeme na houby. Oni k druhým prarodičům nemají skoro vůbec žádný vztah. I když jsme se snažili jim ho vytvořit , tak zájem z druhé strany moc není.

petulejan
6. zář 2020

Přítel už rodiče nemá a k našim jezdím každý pátek 😊 vše je o domluvě a když to nezabere,tak narovinu říct,že se chceš převážně věnovat své rodině. Jen aby pak nezvonili oni u vás 🙈

jirovapa
6. zář 2020

Rodiče bydlí dál, takže se vidíme například 2x do měsíce. Plus si s mamkou volám, když mám náladu si s někým povídat a nemám s kým. Tchánovci bydlí vedle nás, ale na návštěvu jsme dřív chodili jednou týdně a teď tam moc nechodíme, cca jednou za 14 dní na kafe. Teď od září potřebuji hlídání starší dcery, abych mohla chodit s mladší dcerou na plavání, tak jsem domluvená s tchýní, že každý týden bude hlídat. Jinak dřív jsme jezdili každý volný víkend k jednim rodičům a bylo to děsný. Zjistili jsme s chlapem, že tak to nechceme a teď jsme spokojený. Celkově nemám moc potřebu lítat po návštěvách. Kamarádek taky moc nemám, ale nevadí mi to. Chlap chodí každý den z práce k večeru domů, pak máme čas na sebe a za to jsem ráda.

keksik002
6. zář 2020

Tím že bydlime na jedné dedine, jsme u nasich (ja a syn) 5x týdne, u tchyne 1x za 14dni na celou sobotu 🙂

lovemusicsun
6. zář 2020

Já si s mámou volám každý den i několikrát. S mými rodiči se vídám minimálně jednou týdně, spíš častěji. S tchýní párkrát do roka, bydlí od nás hodně daleko. Ale každý den si voláme.
Podle mě to záleží na hodně faktorech. My jsme si s našima blízcí, starají se nám i o děti, hodně si navzájem pomáháme, jezdíme společně i na dovolenou. “Vídání” se s nimi není návštěva.
Nečetla jsem celou diskuzi, tak promiň jestli budu něco opakovat. Pokud Ti to vadí, tak nastav mantinely. Tchýni vysvětli, že pokud nebereš telefon, tak nemůžeš, ale zavoláš jí zpět. Jezděte k nim jednou týdně v daný den třeba. Vysvětlete proč nemůžete jezdit častěji.
Upřímně - moc se mi nelíbí Tvé vyjádření, že není den aby někdo neotravoval. Myslím, že je hodně lidí, co by dalo cokoliv, aby jim rodiče nebo tchánovci zavolali a zajímali se o ně a o děti. Až rodiče nebudou, za tuhle větu si budeš chtít nafackovat.. Můj tchán zemřel a děti nikdy neviděl, dodnes mě to bolí u srdce.

nicol22
6. zář 2020

K našim jednou za měsíc, k tchýni snad ještě míň, většinou přijedou oni na oběd nebo tak...manžel je doma jenom o víkendech a chceme víkendy trávit spolu, jezdit na výlety a tak...naštěstí s tím nikdo problém nemá a respektují, že chceme trávit čas jako rodina a času je málo...

autor
6. zář 2020

@lovemusicsun Tchýně je kr*va, takže ta fakt otravuje. A naši neotravují, ale jednou za den by telefonát stačil, a ještě kdyby se mluvilo o něčem rozumným... A návštěvy mě fakt vysilují, protože to vypadá tak, že si malou vezmou do náruče a drží ji klidně i několik hodin, i když se jí to nelíbí, kope a pláče (dle rodičů rostou zuby 😠), u toho posloucháme samé stížnosti jak je všechno bolí, a rady ohledně malé. A nebo dám malou do postýlky, protože si mne očička a je jasné, že chce spát. Ale to se rodiče seběhnou k postýlce, tahají malou za nohu, furt na ní nahlas mluví, malá řve, my s manželem sedíme na gauči a čekáme až se vyblbnou, nás totálně ignorují. Když něco řeknem, tak buď nereagují, nebo vše odkývou, pak se zeptám jestli vnímají, a oni :" Co? Ne, neposloucháme vás. "Takže jako nevidím důvod se stýkat, když z toho my jsme psychicky vyždímaní, a malá vždy uřvaná.

Strana
z2