icon

Jak chápat odpověď manžela na otázku o životě?

reeeza
9. únor 2022

Holky tak teď nevím co si o tom myslet...
Povídali jsme si s manželem a na moji otázku, jestli se mu s příchodem mě do jeho života jeho život zhoršil nebo zlepšil, mi odpověděl:

"...Není horší, ani lepší. Je jiný."

Tak nevím, tohle bych asi ani raději neslyšela. Asi mě to mrzí. Chtěla bych si připadat v jeho životě výjimečná, mít chlapa, co mě ocení, je za mě (neskonale) vděčný. Tohle na to nevypadá 🙃

Jak byste to chápaly vy? Případně jak na tom najít pozitivum? Díky (asi řeším blbosti)

Strana
z2
martiina_k
11. únor 2022

@jijulka tak na to by můj muž řekl: ty se mi líbíš pořád, jsi pořád nejkrásnější.... nebo tak něco... jdu se ho zeptat... hmm, tak ne, řekl mi, že "no přeci teď", tak jsem "zaútočila" - takže jako předtím sjem se ti nelíbila 🙂 a začli jsme se řezat smíchy. Řekl mi, ať jdu do háje a neptám se ho na takový blbý otázky 😝

jijulka
11. únor 2022

@martiina_k no presne timhle ho “tejram” taky 😂 jako ze ted… takze predtim ne? atd 😆

mimi1004
11. únor 2022

Ano, řešíš blbosti, neskutečné blbosti. Tvoje starosti na mou hlavu 🤦🏻‍♀️

kaora
11. únor 2022

Asi by mě nenapadlo se ptát. Však to vidím i po 15 letech, že mě miluje, i když mi to neříká. I tak zkusila jsem doma položit vaší otázku, odpověď byla rychlá a upřímná.... "Určitě lepší" Tvářil se ale překvapeně, co to je za hloupé otázky. Já myslím, že člověk v hloubky duše ví, jak to je....

cikitkapb
11. únor 2022

Potřebuješ si omluvit rozpad vašeho vztahu, tak sis vybral tuhle nenápadnou, a naprosto „povrchní“ otázku?! 🤔

ajja87
11. únor 2022

Ale on vlastně odpověděl vskutku skvěle... Ty se tu totiž hroutis z odpovědí, že život s tebou je jiný, ale jak bys řešila, kdyby ti odpověděl, že život s tebou jw horší... To bys byla zklamaná dvakrát tolik... Takze vlastně buď ráda za to co ti odpověděl..... A pop pravdě... S každým jiným člověkem je život jiný, nikdy přece není s každým stejný a nevěřím tomu, že pokud chlap odpovídá,,, Ale lásko s tebou je to nejlepší,, tak ze říká až takovou pravdu... To jsou prostě jen takový ty fráze...Takze ja bych za jeho odpověď byla šťastná

janule0123
11. únor 2022

@reeeza taky to vidím na blbou otázku blba odpověď .. pánové premysli jinak než ženský… nejsou takový něžný romanticky duše …pro nej zbytečná otázka… nepobourila by mě ta odpověď … když to vezmes .. bez tebe si třeba jel svoje v čem byl spoko … strelim- fitko, fotbal, dovolena s kamosema, kariéra … s tebou se to změnilo prerovnalo jinam .. je spoko … ale je to jiný… kdyby to bylo horší, tak snad s tebou není ne ? 😎

evik19
11. únor 2022

Zkusila jsem se zeptat manžela. Vydoloval ze sebe společensky přijatelnou odpověď - tedy, že se mnou je život samozřejmě mnohem lepší. Pak se zeptal, jestli je to správná odpověď a co je to za blbou otázku. Chápu tě ale naprosto, že se tě odpověď tvého může dotkla, obzvlášť jestli řešíte nějakou krizi, mě by se to teda dotklo taky. A myslím, že podobně blbých otázek jsme už všechny svým manželům položily spoustu. Teď ti asi zbývají dvě možnosti - buď to budeš brát fatálně a rozejdeš se s ním (vlastně kvůli blbosti, která má ale pro tebe velkej význam), anebo mu na férovku řekneš, že tě to hrozně mrzí, co ti řekl a vysvětlíš mu proč. Bylo by taky fajn, aby mu dal někdo instruktáž o základních manželských pravidlech. Například na otázku: "Jsem tlustá?" musí manžel do půl vteřiny vystřelit odpověď "Ne!" Na otázku "Miluješ mě?" "Ano!" A tak dále. Pokud tohle tvůj manžel tohle zatím neovládá, popros nějakého kamaráda, ať ho to naučí, protože je to fakt škoda si tím kazit jinak do čela funkční manželství. Obávám se ale, že někteří zatvrzelí jedinci budou takové výuce dlouho odolávat. Na druhou stranu, někdo se s tímhle už rodí. Třeba můj syn na otázku své nastávající, co by dělal, kdyby ji neznal, hbitě odpověděl, že by ji tak dlouho hledal po celým světě, až by ji našel a poznal. A to mu bylo teprve šest.

reeeza
autor
12. únor 2022

@evik19 Ja jsem mu to rekla zcela uprimne a otevrene jak se ohledne toho citim. Jemu to je ale jedno, vse smeteno ze stolu proc si stezuju a delam problemy. takze tak no :(

elesse
12. únor 2022

Ja se manzela na neco takoveho zeptat, tak mi rekne co je to za hloupou otazku a kdyz budu nalehat, smete to ze stolu a bude pul dne protivny. Proc? Protoze je z jeho chovani jasne videt, ze je s naki rad. Je jeho zivot lepsi nez byl? Nevim. Je muj zivot lepsi? Nevim. Kdyz jsem ho poznala, bydlela jsem sama, chodila na vs, penez mela tak akorat na to, abych mi mohla delat co jsem chtela. Ted jsem nevyspana, doma se synem, muj program se ridi potrebami rodiny. Mam se lip? Mam se jinak. A rozhodne bych to nevymenila. Jen nekdy, za moznost 2 dny se vyspat:D

drep
13. únor 2022

@reeeza tak jsem se muže taky zeptala (ano, přiznávám, že s komentem, co se na koni proboha řeší). A muž se hrozně rozchechtal a zeptal se, jestli to fakt chci vědět. A že co on, ale já byla mladá intenzivistka s oslnivou kariérou a teď doma pacifikuju satáně. odpověď “jiný” mi přijde jako jediná opravdu férová a upřímná odpověď. Protože i můj život “před” byl hezký, jen úplně jinak.

Strana
z2