icon

Jak odejít z bydlení a přesto zůstat spolu?

14. črc 2024

Dá se odejít ze spoločného bydlení a přesto zůstat pár? Rozcházet se nechci. Nebo to bude chyba?

Strana
z2
autor
Autor odpověď smazal
cilkat
16. črc 2024

Mě se vlastěn líbilo, to jak "křesťanskou tradici" vyřešil můj manžel - prostě jsme se před tím, než jsme se sestěhovali, zasnoubili. Je to vlastně "hloupost", ale je to o slibu "jo, fakt si tě chci vzít... jen ještě neuzrál čas" . Mě to docela pomohlo právě přejít do toho společného soužití (u nás já jsem praktikující křesťan, muž ne, i když 'vnitřně věřící' je).
A ano, odstřihnout od toxiských lidí je hezké, doud to není rodina, od které reálně úplně odstřihnout nejde. Protože pokud ano, tak vlastně jen aktivně drženým blokem, což je taky způsob ztrácení energie, že.

cattus
23. črc 2024

Mám to v rodině. Moje tchýně žije na Vysočině a její manžel v Praze. S tím, že původně bydleli spolu v Praze, on pak přišel s tím, že v Praze je moc lidí a hluk atd a odešli na Vysočinu, a tam po nějakém čase on zjistil, že je na něj moc velký klid. Tchýně tam zůstala on je v Praze. Navštěvují se, denně si volají. Říkám si, proč se tedy nerozvedou, ale asi už to nechtějí řešit.
Oba jsou tak moc rozdílní, že soužití bylo asi opravdu hodně složité.

elesse
23. črc 2024

Je super, kdyz si autor diskuzi promaze…

zanett
23. črc 2024

@elesse Jo, je to bomba! 😀 Hlavne je to 'super' prot ty, kteri by hledali radu v podobne situaci. Tusim, ze to u zakladatelky nedopadlo dobre, tak ted nechce byt za kravu....holt dalsi zbytecna diskuze, kterych je plny Konik.

sfet
20. srp 2024

U starších lidí, kteří neplánují děti, si to představit umím. Znám hodně páru a funguje to. Anebo pokud se jedná o volný vztah. Ale když jsou mladí, a třeba plánuji rodinu, tak ani omylem. To ani nevím, jak by mohlo fungovat.

Strana
z2