Jak odejít z toxického vztahu s dítětem?
Ahoj holky...Dlouho době mám vztah na rozpadnuti...Dlouhodobě nadávky a urážky od partnera,zachází semnou jako kus hadru,žádná úcta respekt nic...Co se týče péče o dítě o tom ani nemluvím..Nepohlida,nepostara se maximálně si chvilku prohraje když zrovna má chvíli čas..Pořád sem ale vydržela a snažím se všechno potlačovat aby bylo vše ok...Vygradovalo to asi před 3 týdny kdy na mě při hádce fyzicky stáhnul..Neuhodil mě ale strčil do mě,házel po mě věci a zacpaval mi pusu abych byla zticha...Od té doby se hnusí...hnusí se mi všechno kolem,nechci s ním spát,když sem doma sama se synem je mi líp...sem z něj nervózní a bojím se cokoliv udělat i říct aby na mě nejecel nebo mi něco nevyčítal.Porad se mě ptá a řešíme to ale já mu prostě nedokážu říct narovinu že chci pryc že se mi hnusí protože on mi i přesto říká takový ty manipulatorsky keci že sme rodina,že mě má rád a chce s náma být...Odcházela sem už několikrát ale vždycky sem se nechala ukecat zpátky...a co pak to dítě?😔synovi jsou 4...zvládne to?jak to mám partnerovi vsechno říct a odejít?bojím se ho,vím že to nebude probíhat v klidu...🙈strašné si přeju být sama...úplně neskutečně po tom toužím ale nedokážu,nemám sílu proto něco udělat ..
Já se budu snažit brát to hodně rozumově a tobě bych to doporučila též. Miminko je sice krásná věc, ale všichni víme, že s jedním dítětem se odchází od partnera lépe než se dvěma. Navíc předpokládám, že čtyřletý chodí do školky a ty do práce, takže budeš schopná postavit se trochu na vlastní nohy. Kde bydlíte? Vlastní? Čí? Podnájem? Utáhneš to sama? Máš něco našetřeno? Máš promyšleno, kam bys šla? Nebo by odcházel partner a ty s prckem byste zůstali? Máš zhruba vypočítané, kolik bys asi měla alimenty a zda by vám to stačilo? Pokud se najednou bude chtít snažit být otcem, jak by sis představovala společnou péči o dítě? Zkus si tohle vše promyslet, pokud jsi skutečně rozhodnutá, že by ti bez něj bylo lépe.
Já se budu snažit brát to hodně rozumově a tobě bych to doporučila též. Miminko je sice krásná věc, ale všichni víme, že s jedním dítětem se odchází od partnera lépe než se dvěma. Navíc předpokládám, že čtyřletý chodí do školky a ty do práce, takže budeš schopná postavit se trochu na vlastní nohy. Kde bydlíte? Vlastní? Čí? Podnájem? Utáhneš to sama? Máš něco našetřeno? Máš promyšleno, kam bys šla? Nebo by odcházel partner a ty s prckem byste zůstali? Máš zhruba vypočítané, kolik bys asi měla alimenty a zda by vám to stačilo? Pokud se najednou bude chtít snažit být otcem, jak by sis představovala společnou péči o dítě? Zkus si tohle vše promyslet, pokud jsi skutečně rozhodnutá, že by ti bez něj bylo lépe.
@zuzkasim bydlíme u něj...má barák který vlastní půlku rodiče a půlku on takže stěhovat bysme se museli mi..Ano syn chodí do školky a já do práce,nějaký menší být bysme zvládli...co se týče alimentů nad tím sem zatím vůbec nepřemýšlela.Pece o dítě?v péči bych syna měla já protože on se o něj nestaral nikdy...když je potřeba ho pohlídat abych mohla do práce doprosuju se a honím všechny ostatní protože partner přece nebude vstávat v sedum a hlídat celý den...to by si nemohl dát v klidu kafe,zacvičit si atd ...ale určitě bych mu nebránila v tom aby si ho vzal kdykoliv bude chtít...
Další věc je ta že já ještě toužím po dítěti...hrozně si přeju druhé miminko a vím na milion procent ze s ním to prostě nebude a ani nechci....😢
@anonym_autor co se tyka dalsiho ditete. Rozhodne by jsi si podle me udelat jasno v tom, ze s nim ne. To by ses ani bohuzel asi nemusela dozit porodu jestli na Tebe vztahnul ruku uz ted. Chapu, ze to mas asi velice tezke a moc ti drzim palce aby jsi to zvladla ❤
@zuzkasim bydlíme u něj...má barák který vlastní půlku rodiče a půlku on takže stěhovat bysme se museli mi..Ano syn chodí do školky a já do práce,nějaký menší být bysme zvládli...co se týče alimentů nad tím sem zatím vůbec nepřemýšlela.Pece o dítě?v péči bych syna měla já protože on se o něj nestaral nikdy...když je potřeba ho pohlídat abych mohla do práce doprosuju se a honím všechny ostatní protože partner přece nebude vstávat v sedum a hlídat celý den...to by si nemohl dát v klidu kafe,zacvičit si atd ...ale určitě bych mu nebránila v tom aby si ho vzal kdykoliv bude chtít...
@anonym_autor Pokud je to manipulator. Je potřeba se na odchod pripravit i psychicky hlavně skrz syna. Znám spoustu případů z okolí ,kdy chlap když byli spolu se moc nestaral. Jen příšel rozchod začal si hrát na tatínka roku a ve většině případů to došlo do střidavé péče . Proto by bylo i dobré , aby jsi mela připravené , jak často bude vídat syna a za jakých ppdminek. Popříadě se smířit i s tim, že bude chtít střídavou péči nebo můžete skončit i u soudu. To tě nijak neodrazuji od odchodu od partnera. Je jen potřeba , aby jsi měla v některých věcech už dopředu jasno.
@anonym_autor co se tyka dalsiho ditete. Rozhodne by jsi si podle me udelat jasno v tom, ze s nim ne. To by ses ani bohuzel asi nemusela dozit porodu jestli na Tebe vztahnul ruku uz ted. Chapu, ze to mas asi velice tezke a moc ti drzim palce aby jsi to zvladla ❤
@petlep v tom že s ním ne mám naprosto jasno !!!!!!
@anonym_autor Pokud je to manipulator. Je potřeba se na odchod pripravit i psychicky hlavně skrz syna. Znám spoustu případů z okolí ,kdy chlap když byli spolu se moc nestaral. Jen příšel rozchod začal si hrát na tatínka roku a ve většině případů to došlo do střidavé péče . Proto by bylo i dobré , aby jsi mela připravené , jak často bude vídat syna a za jakých ppdminek. Popříadě se smířit i s tim, že bude chtít střídavou péči nebo můžete skončit i u soudu. To tě nijak neodrazuji od odchodu od partnera. Je jen potřeba , aby jsi měla v některých věcech už dopředu jasno.
@martt chtěla bych jeho střídavou péči..při jeho práci a jeho stylu života to nemůže absolut e zvládnout...ale je pravda ...kdo ví...změnit se může všechno...
@anonym_autor nejdřív si spocitej,kolik máš penez. Jen tvých na tvem účtě. Od toho pak hledej bydlení a prostě se sbal a odejdi. I když s ditetem to nepůjde asi jen tak,i on má právo na dítě,byť se o něho teď nestará. Snad nějaké maminky poradi,ale prvně si dej dohromady finance a bydlení, vše promysli.
Pozor na nový zákon o péče o děti.... Soudy chtějí vše "napůl", žádná střídavá nebo výhradní péče. Pouze společná. Coz, věř mi, já mám ex manipulátora s narcistickou poruchou osobnosti, který teď o děti bojuje, nevím teda proč, kdyz se v životě nestaral a jsem posrana strachy, co může u soudu získat....
A k dotazu - utíkej a hned. Já vahala, přemýšlela....a bylo to to nejlepší co jsem mohla udělat a bohužel jsem to udělala pozdě a bohužel se stihlo (1x sex během půl roku) náhodou udělat i druhé dítě.
Byla jsem na rodicaku, mladší dítě mělo rok a půl a utekla jsem. Šetřila jsem si peníze z rodicaku staršího, měla jsem teda svého bráchu v záloze, kdyby náhodou, půjčil by mi, ale nebylo třeba. Máme 1+1 nájem a jsem nejšťastnější. Teda ještě toho ex vymazat že života, s ním je to neustálé urážení, pomluvy, vycitky, všecko špatná, hrozná matka jsem, atd atd....
Takže utíkej, radím ❤️🙏

Další věc je ta že já ještě toužím po dítěti...hrozně si přeju druhé miminko a vím na milion procent ze s ním to prostě nebude a ani nechci....😢