icon

Jak odejít z toxického vztahu s dítětem?

20. pro 2025

Ahoj holky...Dlouho době mám vztah na rozpadnuti...Dlouhodobě nadávky a urážky od partnera,zachází semnou jako kus hadru,žádná úcta respekt nic...Co se týče péče o dítě o tom ani nemluvím..Nepohlida,nepostara se maximálně si chvilku prohraje když zrovna má chvíli čas..Pořád sem ale vydržela a snažím se všechno potlačovat aby bylo vše ok...Vygradovalo to asi před 3 týdny kdy na mě při hádce fyzicky stáhnul..Neuhodil mě ale strčil do mě,házel po mě věci a zacpaval mi pusu abych byla zticha...Od té doby se hnusí...hnusí se mi všechno kolem,nechci s ním spát,když sem doma sama se synem je mi líp...sem z něj nervózní a bojím se cokoliv udělat i říct aby na mě nejecel nebo mi něco nevyčítal.Porad se mě ptá a řešíme to ale já mu prostě nedokážu říct narovinu že chci pryc že se mi hnusí protože on mi i přesto říká takový ty manipulatorsky keci že sme rodina,že mě má rád a chce s náma být...Odcházela sem už několikrát ale vždycky sem se nechala ukecat zpátky...a co pak to dítě?😔synovi jsou 4...zvládne to?jak to mám partnerovi vsechno říct a odejít?bojím se ho,vím že to nebude probíhat v klidu...🙈strašné si přeju být sama...úplně neskutečně po tom toužím ale nedokážu,nemám sílu proto něco udělat ..

autor
20. pro 2025

Další věc je ta že já ještě toužím po dítěti...hrozně si přeju druhé miminko a vím na milion procent ze s ním to prostě nebude a ani nechci....😢

zuzkasim
20. pro 2025

Já se budu snažit brát to hodně rozumově a tobě bych to doporučila též. Miminko je sice krásná věc, ale všichni víme, že s jedním dítětem se odchází od partnera lépe než se dvěma. Navíc předpokládám, že čtyřletý chodí do školky a ty do práce, takže budeš schopná postavit se trochu na vlastní nohy. Kde bydlíte? Vlastní? Čí? Podnájem? Utáhneš to sama? Máš něco našetřeno? Máš promyšleno, kam bys šla? Nebo by odcházel partner a ty s prckem byste zůstali? Máš zhruba vypočítané, kolik bys asi měla alimenty a zda by vám to stačilo? Pokud se najednou bude chtít snažit být otcem, jak by sis představovala společnou péči o dítě? Zkus si tohle vše promyslet, pokud jsi skutečně rozhodnutá, že by ti bez něj bylo lépe.

autor
20. pro 2025
@zuzkasim

Já se budu snažit brát to hodně rozumově a tobě bych to doporučila též. Miminko je sice krásná věc, ale všichni víme, že s jedním dítětem se odchází od partnera lépe než se dvěma. Navíc předpokládám, že čtyřletý chodí do školky a ty do práce, takže budeš schopná postavit se trochu na vlastní nohy. Kde bydlíte? Vlastní? Čí? Podnájem? Utáhneš to sama? Máš něco našetřeno? Máš promyšleno, kam bys šla? Nebo by odcházel partner a ty s prckem byste zůstali? Máš zhruba vypočítané, kolik bys asi měla alimenty a zda by vám to stačilo? Pokud se najednou bude chtít snažit být otcem, jak by sis představovala společnou péči o dítě? Zkus si tohle vše promyslet, pokud jsi skutečně rozhodnutá, že by ti bez něj bylo lépe.

@zuzkasim bydlíme u něj...má barák který vlastní půlku rodiče a půlku on takže stěhovat bysme se museli mi..Ano syn chodí do školky a já do práce,nějaký menší být bysme zvládli...co se týče alimentů nad tím sem zatím vůbec nepřemýšlela.Pece o dítě?v péči bych syna měla já protože on se o něj nestaral nikdy...když je potřeba ho pohlídat abych mohla do práce doprosuju se a honím všechny ostatní protože partner přece nebude vstávat v sedum a hlídat celý den...to by si nemohl dát v klidu kafe,zacvičit si atd ...ale určitě bych mu nebránila v tom aby si ho vzal kdykoliv bude chtít...

petlep
20. pro 2025
@anonym_autor

Další věc je ta že já ještě toužím po dítěti...hrozně si přeju druhé miminko a vím na milion procent ze s ním to prostě nebude a ani nechci....😢

@anonym_autor co se tyka dalsiho ditete. Rozhodne by jsi si podle me udelat jasno v tom, ze s nim ne. To by ses ani bohuzel asi nemusela dozit porodu jestli na Tebe vztahnul ruku uz ted. Chapu, ze to mas asi velice tezke a moc ti drzim palce aby jsi to zvladla ❤

martt
20. pro 2025
@anonym_autor

@zuzkasim bydlíme u něj...má barák který vlastní půlku rodiče a půlku on takže stěhovat bysme se museli mi..Ano syn chodí do školky a já do práce,nějaký menší být bysme zvládli...co se týče alimentů nad tím sem zatím vůbec nepřemýšlela.Pece o dítě?v péči bych syna měla já protože on se o něj nestaral nikdy...když je potřeba ho pohlídat abych mohla do práce doprosuju se a honím všechny ostatní protože partner přece nebude vstávat v sedum a hlídat celý den...to by si nemohl dát v klidu kafe,zacvičit si atd ...ale určitě bych mu nebránila v tom aby si ho vzal kdykoliv bude chtít...

@anonym_autor Pokud je to manipulator. Je potřeba se na odchod pripravit i psychicky hlavně skrz syna. Znám spoustu případů z okolí ,kdy chlap když byli spolu se moc nestaral. Jen příšel rozchod začal si hrát na tatínka roku a ve většině případů to došlo do střidavé péče . Proto by bylo i dobré , aby jsi mela připravené , jak často bude vídat syna a za jakých ppdminek. Popříadě se smířit i s tim, že bude chtít střídavou péči nebo můžete skončit i u soudu. To tě nijak neodrazuji od odchodu od partnera. Je jen potřeba , aby jsi měla v některých věcech už dopředu jasno.

autor
20. pro 2025
@petlep

@anonym_autor co se tyka dalsiho ditete. Rozhodne by jsi si podle me udelat jasno v tom, ze s nim ne. To by ses ani bohuzel asi nemusela dozit porodu jestli na Tebe vztahnul ruku uz ted. Chapu, ze to mas asi velice tezke a moc ti drzim palce aby jsi to zvladla ❤

@petlep v tom že s ním ne mám naprosto jasno !!!!!!

autor
20. pro 2025
@martt

@anonym_autor Pokud je to manipulator. Je potřeba se na odchod pripravit i psychicky hlavně skrz syna. Znám spoustu případů z okolí ,kdy chlap když byli spolu se moc nestaral. Jen příšel rozchod začal si hrát na tatínka roku a ve většině případů to došlo do střidavé péče . Proto by bylo i dobré , aby jsi mela připravené , jak často bude vídat syna a za jakých ppdminek. Popříadě se smířit i s tim, že bude chtít střídavou péči nebo můžete skončit i u soudu. To tě nijak neodrazuji od odchodu od partnera. Je jen potřeba , aby jsi měla v některých věcech už dopředu jasno.

@martt chtěla bych jeho střídavou péči..při jeho práci a jeho stylu života to nemůže absolut e zvládnout...ale je pravda ...kdo ví...změnit se může všechno...

squezy
21. pro 2025

@anonym_autor nejdřív si spocitej,kolik máš penez. Jen tvých na tvem účtě. Od toho pak hledej bydlení a prostě se sbal a odejdi. I když s ditetem to nepůjde asi jen tak,i on má právo na dítě,byť se o něho teď nestará. Snad nějaké maminky poradi,ale prvně si dej dohromady finance a bydlení, vše promysli.

anonym_c05389
21. pro 2025

Pozor na nový zákon o péče o děti.... Soudy chtějí vše "napůl", žádná střídavá nebo výhradní péče. Pouze společná. Coz, věř mi, já mám ex manipulátora s narcistickou poruchou osobnosti, který teď o děti bojuje, nevím teda proč, kdyz se v životě nestaral a jsem posrana strachy, co může u soudu získat....

A k dotazu - utíkej a hned. Já vahala, přemýšlela....a bylo to to nejlepší co jsem mohla udělat a bohužel jsem to udělala pozdě a bohužel se stihlo (1x sex během půl roku) náhodou udělat i druhé dítě.
Byla jsem na rodicaku, mladší dítě mělo rok a půl a utekla jsem. Šetřila jsem si peníze z rodicaku staršího, měla jsem teda svého bráchu v záloze, kdyby náhodou, půjčil by mi, ale nebylo třeba. Máme 1+1 nájem a jsem nejšťastnější. Teda ještě toho ex vymazat že života, s ním je to neustálé urážení, pomluvy, vycitky, všecko špatná, hrozná matka jsem, atd atd....
Takže utíkej, radím ❤️🙏