icon

Jak oživit lásku a přitažlivost v manželství?

31. bře 2025

Hezky večer,prosím o radu nebo jestli někdo zažil něco podobného. S manželem jsme spolu 6 let od těhotenství s druhým dítětem to moc neklapalo...sex jsme za rok měli možná tak 5x....často se hádáme a já jsem se dostala do fáze že mě absolutně nepritahuje na naopak občas tím co dělá a říká se mi začíná až hnusit i pusa od něj mi není příjemná....ví že máme problémy a snažíme se na tom pracovat ale já nevím jak po fyzicne stránce to zachránit? Jak zase začít milovat? Co udělat proto aby mě zas pritahoval? Chybi mě ve vztahu láska a vášeň a nevím jak to znovu najít...nebyt tu děti tak se to ani nesnázím zachránit ale máme dvě malé děti a hypotéku a furt si říkám že třeba za se vrátím do práce tak se to zlepší.....protože podle manžela vidím problémy jen já z jeho strany to není tak hrozný ale mě spíš přijde že se bojí že zůstane sám tak se mě drží jak klíště...nevím co mám dělat

klarka3366
31. bře 2025

Zkusila bych s nim promluvit ? Říct mu svoje pocity, a najít nějaký řešení. Treba si udělat hezky večer, zajit si jen sami ma večeři , do kina , na randicka, jako za “starych casu” bez deti.. Zkusit koupit nejake sexuální hračky, oblečky , jít na to pomalu… Něco takového. A manželovi vysvětlit ze je to pro vás důležité , ze to neni jen hledání problému ale ze to tak cítíte.

lis6
31. bře 2025

A děláš si nějaké své věci. Ono to totiž může opravdu být hledání problému,kde není. A až nastoupíš do práce bude vše v pohodě. Já to tedy tak mám, když jsem dlouho zavřená jen doma ve stereotypu s dětmi (zejména nemoce, ale i zima), začne mi vše připadat blbé a často na muže jsem protivná a přijde mi, že dělá vše špatně. Stačí aby vysvitlo slunko, nebo abych si našla nějaké cíle (práce, projekt) a najednou problémy neexistují...
Ale možná by to chtělo ponořit se do sebe, a říct si sama sobě,co ti na něm vadí, jak by měl vypadat dokonalý chlap , a co se ti na něm líbí, proč jste se dali dohromady....

reeeza
31. bře 2025

Doporučuji si koupit online kurz od Pavla Rataje. Třeba Vztahovou intimitu.

Koupila jsem kurzů několik a je to snad jediný psycholog který mému přítelovi sedí. Nesnáší když.mu někdo říká co má a co nemá dělat. Což Rataj absolutně nedělá.

lv
1. dub 2025

Poradna, vážně pomáhá. Stojí za to to vyzkoušet, budeš mít čisté svědomí, že jsi vyzkoušela všechno.

ferda90
1. dub 2025

Sednou si a popovidat si, rict co vas trapi, oba
Jestli je neco co vam treba vadi po fyzické stránce atd
Obcas je problem co se tyka treba fyzické stranky, tak s tim jde určitě neco delat

trdelnik234
1. dub 2025

Ahoj, no ja ti trosku nastavim iny pohlad..
Z toho co tu pises,mi pride ze mas o sebe vysoku mienku a o manzelovi naopak nizku.
Ano,to jak pises ze sa ta manzel drzi jak kliest napriklad..
Ziadny,ziadny chlap (mimo uplnych pato kretenov)nezostava pri zenskej,ak ju nemiluje.
Takze ak sa mate radi,je to fajn zaciatok...
Okrem rad,ktore tu odzneli a su ozaj hodnotne,si dovolim dat ti este par:
Zacni sa mat rada a objavis v sebe ten drive,ten sex-appeal.Daj si nejaky ciel.
Urob.si kazdy den malu radost, budes sa citis lepsie,vyzarovat viac pozitivnej énergie a zvysok sa uvidi.
A zacni menit svoje nastavene,svoje spravanie.
Manzel sa bud prida alebo nie.
Ak ùz v nom vsak nevidis chlapa,je to dost problem.

martina1317
1. dub 2025

Berete antikoncepci? Nekdy to hodne ovlivnuje psychiku a “nechut” k partnerovi.

trdelnik234
1. dub 2025

Este sa stavime,ze dostanes odporucanie na knihu Pät jazykov lasky. Tip na manzelsky reset a ze si mas zajst ku kadernicke,pripadne manzel si ma zajst do barber shoppu..
Ale tak nikto z nas tvojho chlapa nepozna.
Vyber si z toho to,co potrebujes

autor
1. dub 2025

@trdelnik234 to je dost možné asi se to.prohloubilo i skrz finance během mateřské,nemá dost peněz na to aby nás zvládl uživit a já díky rodicaku přišla už skoro o všechny úspory....i snubní prsten jsem si platila.....nevím no přijde mi že vše co jsem přehlédla ve vztahu mě teď dohnalo.....on místo toho aby mě dl.prostor o který ho prosím na mě spíš útočí a řve že se chovám jak děcko že chci rozbít rodinu jenom kvůli vášni....od mamky i.od něj poslouchám že láska je max půl roku a pak to všude vyprchá a ti co tvrdí opak tak lžou ale mě to přijde hrozně smutné vážně to takhle je ? Chci něco co není reálné ?
Jinak nechci rodinu ale tím že na me ještě útočí mi moc nepomáhá. Mluvili jsme o swinges a teď to používá proti mě že sním to dělat nechci ale j a nevím to mu.mam vážně říct do očí že se mi hnusný a nechci aby na mě sahal....nevím co mám dělat byla bych ráda kdyby jsme jako rodina zůstala jenom nevím jak si k němu najít cestu

autor
1. dub 2025

@martina1317 nee neberu právě bych chtěla začít zase brát

autor
1. dub 2025

@ferda90 mluvíme a hádáme často ale přijde mi že slyší jen to co chce

trdelnik234
1. dub 2025

Musis zmenit nastavenie v hlave,inak to nepojde..
"Nema na to,aby nas uzivil"... Zijes snad v krajine,kde zeny nesmu pracovat alebo preco to mas nastavene tak, ze to ze ako rodina nemate financii nazvys vidis ako jeho,iba jeho problem?
Ty sa vykasli na debiliny typu swingers.
Nemate sex,lebo si nerozumiete...
Sadnite si a snazte najst riesenie spolu,nie kazdy sam.
Ono je jednoduche byt s detmi doma,bruzdat na nete, porovnavat sa s inymi a cakat ze chlap bude krasny,chrumkavy,bohaty a vzdy pri chuti..
Ano,su taki,ale je ich malo a zivot s nimi byva tazky...
Tazkym totiz standardna zena nestaci...

Coraz viac mam pocit,ze mas od toho svojho take ocakavania,ktore on nemoze splnit.
A ze k nemu uz necitis.
No mozno sa mylim...

trdelnik234
1. dub 2025

Inak on ma v hlave tiez bordel,ked ti povie,ze laska trva pol roka.
To hovoria ludia,co si pletu dojmy a pojmy..Co su s nespravnym partnerom
Taka blbost😂

autor
1. dub 2025

@trdelnik234 tak jsem na mateřské s dvěmi dětmi mladší mu je rok a nemám hlídání takže úplně do práce jít nemohu zatím a nic online nemam nebo nějaký přivýdělek takže ano v době rodičovské to očekávám. Málo sexu máme poslední 3 roky a hádáme se poslední dva. Y komunikujeme hodně a díky tomu se i hodně hádáme spíš mě přijde že mě už to nebaví a začínám si stavět bariéry

miryp
1. dub 2025

Jsi-li teď v nastavení, kdy svého muže máš pouze jako živitele rodiny a jinak bys byla ráda, kdyby o tebe nezavadil ani pohledem, pak od něj těžko dostaneš vášeň a láskyplná gesta. Ani chlapi nejsou jen stroje, také potřebují vnímat, že jsou milovaní a chtění...
Zeptala ses ho někdy, co on potřebuje od tebe, aby se cítil tebou milovaný a chtěný a díky tomu tě chtěl zase "dobývat"? Z toho úvodního příspěvku je cítit, že postrádá tvou sebereflexi...

trdelnik234
1. dub 2025

Chapem.
Niekedy sa popri detoch pracovat neda.
AK je doma napnuty rozpocet,tak to rodiny co ja poznam stardardne riesia trebars aj tak,ze sa skrati rodicak po prvom dietatku, zena sa vrati do prace a druhe dieta pride neskor.
AK tam boli nezhody ùz predtym, s dvoma detmi sa to urcite zhorsilo.
Co si teraz zelas najviac?
Aby si ta vsimal a citila si sa ako zena vedla neho?
Alebo staci AK sa prestanete hadat a budes mat viac casu pre seba?
Chces s nim este byt?

trdelnik234
1. dub 2025

Jeho ASI tiez nebavi vecne nespokojna a utahana matka v domacnosti s dvoma malymi detmi..
Rozumies,co ti chcem tym povedat?
Preto ti tu vsetky dobre radime,najdite si cas,ked nebudete nic riesit,iba spolu oddychovat.
Ako travite volny cas?

autor
1. dub 2025

Samozřejmě mám i sebereflexi a vše možné jsme řešili i já vím že mám spoustu chyb co se mohou zlepšit ale já teď prostě bojují s tím že nepritahuje a jakákoliv náklonnost je mě neprijemna a s tím nevím jak pracovat jak se znovu zamilovat. já si domluvila psychoterapii a i z toho má strach že co mě bude radit

drep
1. dub 2025

Tohle za vás nevyřeší holky na internetu. Byla to kdysi láska se sexuální přitažlivostí nebo to byl vztah z rozumu? Což není nic špatného a budou typy lidí, kteří v tom budou spokojení, kterým bude stačit “jen” absence špatného. A nebude chybět vášeň. Já bych umřela, ale opravdu to není špatně. Nicméně pokud v tom nejste šťastí, tak je třeba mluvit o tom, co se děje a co byste potřebovali. Jsem i po letech zamilovaná do manžela, pořád mě hodně vzrušuje, ale když jsem nevyspalá + vystresovaná + přetažená, tak mě taky v tu chvíli prostě nerajcuje. A potřebuju primárně se hodit do zenu já. Abych ho zase mohla vidět jako sexy chlapíka, co mi v posteli splní každý přání a ne jako toho, kdo krucinálfagot ZASE nastrkal hrnky do dřezu místo, aby je umyl a kdo zase nechal nevybaleneh batoh v předsíni, kde ho musím přeskakovat. Tohle je realita života, krásný okamžiky občas přehluší běžný provozní otázky. Z toho textu to zní (a nemusí to tak být), že tys ho pasovala do role “nosí prachy, ale málo” a sebe zase do role “matka a hospodyně”. Byl by atraktivnější, kdyby nosil víc? Máte na tomhle dohodu, že on je zodpovědný za uživení rodiny a je to jen jeho starost (což by třeba mýho muže totálně deprimovalo) a tvoje zase ta péče (což by zase zničilo mě)? Jste v tom oba v pohodě? Pokud ne, je šance to změnit? Proč sis ho kdysi vybrala za partnera a otce svých dětí? Má tohle kouzlo furt, když se na něj podíváš z dálky? Kdy jste naposledy byli jen sami dva partneří zcela oproštění od rodičovský role? A ani tam jsi nic necítila? Na to samozřejmě neodpovídej mně, mně je do toho kulový, ale odpověd si sama sobě.

autor
1. dub 2025

@drep to jste napsala moc hezky. Byla jsem po velmi špatném rozchodu kde mě bývalí partner donutil jít na potrat.... hledala jsem pak může který mi dá děti a rodinu a tím jsem přehlédla spoustu věcí co mě vadilo. To že máme vztah z rozumu je hezké samo to dost často používám. Nemusí nosit peníze jenom on já se i na mateřské snažím neví málo přivydělat ale to finanční strádání tu je a úplně mě nebaví si říkat o peníze třeba na jídlo protože prostě nevyjdu. Vím že to tu za ke nikdo nevyřeší hlavně já v době to musím vyřešit ale právě mě zajímá jestli to měl někdo třeba podobně a zase se zamilovali nebo ty lidi co jdou spolu dlouho mají děti a mohou fakt upřímně říct že se milují, lidí co mají vášeň ve vztahu i po 5letech

mabs
2. dub 2025

Kdyby sis chtěla popovídat, napiš soukromou zprávu.
@trdelnik234 S tvrzením, že žádný chlap nezůstane s ženou, když ji nemiluje, nesouhlasím. Znám jich několik, co jim vyhovuje servis doma a neodejdou proto, že by se museli o sebe starat sami.

trdelnik234
2. dub 2025

@mabs
Ahoj, tak samozrejme kazda piseme o tom,co vidime okolo seba...
U mna v okoli to tak nie je napriklad..
Chcela som tym povedat hlavne to,ze ked je to partnerstvo vo faze,ked sa este miluju,tak ten chlap vydrzi,zatne zuby a skusne vela (aj unavenu,frustrovanu a vecne podrazdenu partnerku),lebo vie,ze po tej debilne faze pride zase super obdobie.
Nic viac,nic menej.
Zostavat s niekym z pohodlnosti je srabactvo u mna.
Bud tam ta laska este je,obaja chcu na tom pracovat,alebo nie je a zostal vo vztahu iba jeden.
Ked tam uz nic nie je a partneri zostavaju z pohodlnosti,tak vysledok je nestastna rodina.
Zaklad vzdy je vyber vo väcsine oblasti kompatibilneho partnera.
Potom sa da prezit skoro vsetko.

trdelnik234
2. dub 2025

@mabs
Este dodam,ze väcsina chlapov co poznam (zijem vo Fr)sa dokaze kvalitne postarat jak o seba,tak o deti.
Zase v striedavke nemas deti vkuse u seba,takze mas cas n'a Seba aj n'a pracu..
Ja ziadneho neschopaka tohto typu nepoznam.

werkaadamcik
3. dub 2025

Ahoj, jsem ráda že to neřeším evidentně sama. Je pravda, že s dětmi s e toho hodně změní. S manželem si sice jinak rozumíme, ale jinak taky dost vnímám změny v intimní oblasti. Důležité je o tom mluvit, řešit to, pak se z toho stane jedno velké tabu a už se z toho podle mě nevymotáte nebo hodně těžko. Doma jsem navrhla nějakou terapii párovou. Hledala jsem jsem si něco kam to nebudeme mít daleko a našla jsem Familyhub v Nuslích a jednu terapeutku, která řeší i intimitu nebo prostě vztahy. Tak jsem si říkala, že to zkuíme, jdem tam koncem dubna. Někdy může odborník pomoct, důležité je aby oba fakt chtěli. Tak držím palce ať je líp!