icon

Jak překonat nudu ve vztahu? Rady a zkušenosti

janet19
13. bře 2022

Předem díky všem, kdo si přečte můj příběh. Je to už zoufalý krok, ale třeba i tímto sepsáním si sama v hlavě utřídím myšlenky.
S mužem jsme spolu 10 let, máme dvě děti (6 a 8)
Je to zručný sympaťák,sportovec. Přes týden je hodně v práci, ale o víkendu pomůže s dětma, i v domácnosti, takže pro mnohé ideální chlap. Ale jak už to tak bývá, je tu ALE.
Od začátku je náš vztah spíš z rozumu než z vášně. Oba po předchozím divokém a bolavém rozchodu jsme u sebe našli pochopení; klid a pohodu. Která se ale po letech přetavila spíš v nudu ☹ Marně vzpomínám, kdy jsme spolu zažili něco akčního nebo kdy jsme se společně smáli. Kromě rodiny máme minimum společných zájmů. Nejsem šťastná.
A teď co s tím? Jsou dny, kdy si říkám, jak jsem hloupá - mám dvě malé děti, zdravou rodinu, vzhledem k událostem ve světě - co je víc?! Naplánuju nějaký výlet, vypnu hlavu a žiju okamžikem. Ale pak a v poslední době častěji a častěji - si uvědomuju, jak vlastně jen přežívám. Na manžela se netěším, mnohem víc v pohodě jsem, když doma není a to i ve vztahu k dětem. Sexu je minumum, já se do něj musím nutit. Místo víkendu s ním, utíkám k rodičům nebo radši naplánuju akci s kamarádkama a dětma. …Řešili jsme to už před rokem, skončili dokonce v manželské poradně, na čas to pomohlo, ale teď už je vše ve starých kolejích. ..Nebýt dětí, tak neváhám a v dobrém se s ním rozloučím. On je kliďas, o všem bychom si popovídali, věřím, že bychom se i nějak majetkově dohodli. Ale pak se zase zahrnu výčitkama, jak jsem sobecká - brát dětem domov - částečně i tátu. Nehádáme se, přes týden jsem s dětma já, o víkendech tatínek nebo něco podnikneme a fungujeme. A já to vše rozbiju ☹ jenže co dál? Počkat, až budou větší? Zajít sama k psychologovi? L Zatím zkouším jen věnovat se naplno práci, rodině a ve zbytku času sportovat (=nemyslet na “kraviny”) ale člověka to stejně doběhne 😢

Strana
z2
jaaoni
15. bře 2022

@drep No tak my na dovolené a výlety jezdili. Navzájem se nevyhýbali nebo tak. Jak říkám. Tohle je hrozně individuální 🤷‍♀️

Spíš mi jde o to, že nejdřív bych se vždy snažila vztah zachránit. Pokud chtějí obě strany. Na vztazích se prostě musí pracovat...

levandule_k
16. bře 2022

@jaaoni Ono je rozdíl, když si vybíráš partnera v 25 nebo 45.V 45 je normální, že už ty děti jsou 🙂 Ano, chce to nadhled přijmout partnerovy děti, já to nikdy řešit nemusela, ale když vidím, že to jde, tak jsem ráda.
Souhlasím, že na vztahu se musí pracovat, jinak i velmi pěkný vztah jde do kytek, ale pro mě je důležitá i vůně, přitažlivost, protože když partner přitažlivost nemá, můžeme mít společný humor, stejné hodnoty, koníčky, může být fajn pro rodinu, ale jediné, co s takovým chlapem budu chtít, je být kamarádka. Jednou jsem takového partnera měla, byl hrozně fajn, měl přesně ty věci, co jsem od chlapa chtěla, ale jeho přirozená vůně mi nevoněla, a to fakt nezlomíš společnými zážitky, koníčky, humorem nepřebiješ.

werik153
4. čer 2022

@janet19 napsala jsem ti zprávu.

Strana
z2