icon

Jak přemluvit partnera k třetímu dítěti? Rady a zkušenosti

13. zář 2022

Ahoj holky. Vždycky jsem si přála, mít více dětí... Vždycky bylo moje přání, mít dva kluky a k nim holčičku, kterou budou jako správní bráchové vždy ochraňovat.
Dva kluky již mám, mají 7 a 4 roky. Dovolím si podotknout, že patřím k těm mladším maminkám - letos mi bylo 32, takže na třetí dítě věk asi ještě mám. Aktuálně by mi bylo úplně jedno, jestli by jsme měli dalšího kluka a nebo tu vysněnou holčičku, hlavně aby bylo dítko v pořádku.... A teď k věci...partner byl pro, že když by jsme měli opravdu dva kluky, že by to do třetice zkusit ještě chtěl. Jenže teď najednou otočil, že žádné další dítě už nechce. Jsme podobně stáří, takže kvůli věku, to není. Kvůli financím taky ne, bydlení máme vlastní. Co se týče školy a případně další školky, všechno máme nadojití pěšky. A já teď přemýšlím, co dělat, jestli se ho snažit nějak přemluvit, nějak ho prostě,, donutit,, nebo jak to správně argumentovat. Vím, že když to nezkusime, bude mě to celý život hrozně mrzet a hrozně se bojím toho, že do budoucna propadu nějaké depresy z toho, že to prostě již nevyšlo. Cítím hroznou lítost už teď, trvá to delší dobu, vůbec nevím, jak s tím pracovat. Je tu mezi vámi někdo, kdo lituje, že další dítě už neměl? Nebo i naopak, že další dítě má?
Nedokážu si vůbec představit, že jsou dvě děti prostě konečná.

Strana
z2
autor
15. zář 2022

@superkousky
@marcicek84
Tak já až budu ve vašem věku, tak třeba budu taky toho názoru že už chtít nebudu. Ale teď je to prostě jiné. ( přeci jen je to 10 let rozdíl a názory během takové doby se mění)

marcicek84
15. zář 2022

Autorka - no ty mas prave jeste cas pockat do 35 zda se to nerozmysli,za 3 roky jdou deti vetsi a samostatnejsi,ale taky musis pocitat s variantou,ze treba dalsi uz nebude...nicmene mit dite pozdeji je jine,clovek si to tak nejak vic uzije...mluvim z vlastni zkusenosti...a taky je mozne,ze ve 35 uz to uvidis jinak i ty,ale treba taky ne...

Strana
z2