icon

Jak reagovat, když přítel během hádky řekne, ať odejdete?

29. čer 2024

Jak by jste reagovali kdyby vám váš přítel při hádce několikrát řekl že se máte sbalit a vypadnout?
Byt je jeho a děti nemáme.

1772
29. čer 2024

Odejít, co jiného. Zvláště když je to opakovaně.

gruyerre
29. čer 2024

Sbalila bych se a vypadla

emillyhk
29. čer 2024

Kdyby to řekl jednou a potom se omluvil a chtěl by, abych zůstala, tak tomu dám šanci. Ale už bych si hledala možnosti kam jít, pokud by se to opakovalo. Říct mi to znovu, tak se s ním pokusím domluvit, abych mohla zůstat než si něco najdu.
Já jsem v podobných situacích celkem pragmatik, nedocházím hned s horkou hlavou, zvlášť když nemám kam jít. Teda jednou jsem to udělala, je to skoro dvacet let a nikdy jsem toho ani na okamžik nelitovala. Ale přiznám se, že moc nechápu, proč jsi se ještě nezbalila a neodešla, když tě OPAKOVANĚ vyhazuje...

luciesofiealex
29. čer 2024

Už bych tam nebyla...

5pajina55
29. čer 2024

Asi tě má plný zuby. Možná by bylo dobrý se fakt sbalit a jít.

hennrietta
30. čer 2024

Když jsem byla mladá, hloupá a on navrhoval rozchod, tak jsem pořád doufala a prosila, že to mezi námi spravíme.
Teď už vím, že mám svoji hrdost a odešla bych sama a mnohem dřív.

lvl16
30. čer 2024

Sbalila bych se a vypadla. Co jiného?

leilinka1234
30. čer 2024

Jedním takový vztahem jsem prošla. Naštěstí byl bez společného majetku a dětí 🙏🙏. Vždycky mi řekl, že se mám zabalit a jít, klidně o půlnoci. Já se obvykle zbalila a šla. S kabelkou a pár věcma. Vždy za mnou doběhl na tramvaj a omlouval se. Mno... Vydržela jsem s ním rok a půl. Dneska už bych nečekala tak dlouho. Druhá taková věta (první bych ještě brala, ale byla bych dost ve střehu) a byla bych fuč.

zanett
30. čer 2024

@leilinka1234 Taky jsem tohle zazila a udelala jsem tu chybu, ze jsem neodesla a snazila se to pokazde nejak vyresit (udobrit se atd). Uz nikdy vic! Dnes bych odesla po prvni takove vete. Ano, prvni. Ne po druhe nebo treti, hned po prvni! Aby panacek vedel, ze si nema delat z pusy trhaci kalendar (v pripade, ze to jen placnul a nemyslel to vazne), pripadne tedy pokud to vazne myslel, tak stejne nema cenu v takovem vztahu zustavat. Skoda, ze mi to nedoslo uz driv, holt kazdy si do toho bodu musi dojit sam.

jana_zofie
30. čer 2024

Sbalila bych kufr a sla. Pak si s nekym dosla pro zbytek veci a vratila klice.
Nebo jako jakou si myslis, ze ma ten vztah perspektivu? Co od toho jeste cekas?

leilinka1234
30. čer 2024

@zanett věřím, že to může někomu ustřelit, i když to nemyslí vážně. Takže bu bu bu a takhle se mnou nemluv. Já jsem taky držka, takže vím, že i já sama občas řeknu něco, za co bych si sama nafackovala a jsem vděčná manželovi, že moje omluvy bere a ví, že jsou upřímné. Ale je fakt, že tohle by mi z huby nevyjelo 🙏 Takže prostě druhá šance za mě ano... Třetí šance se nedává.

zanett
30. čer 2024

@leilinka1234 Rozumim. Ja jsem ale bohuzel tech druhych sanci dala v zivote moc a krute se mi to vymstilo, takze za me osobne ne, i kdyz chapu, ze kazdy to ma jinak.

goldenova
30. čer 2024

No, až jednou budeš mít děti, tak pochopíš, že to je snad jediný trochu relevantní důvod proč ve vztahu zůstat a zkoušet ho zachránit. Pokud tě nějakej zakomplexovanej magůrek degraduje tím, že ti dává najevo, jak jsi bezvýznamná a jakou má on kontrolu nad situací, tak bych mu asi zakroutila koulema, předtím bych si sbalila věci a klíče bych mu hodila do kanálu. Stejně jako všechny vzpomínky na něj. V tomhle je docela jednoduchá úměra - když jsi nevěděla, že existuje, žila jsi (snad) plnohodnotným způsobem života bez něj. Na jeho existenci tedy tvůj život určitě nezávisí.

vicky999
1. črc 2024

@5pajina55 🤣 Píše, že to bylo při hádce. Takže naopak, spíš ji miluje, když takhle vyvádí. Někteří lidé v afektu říkají horší věci a nemyslí to tak. Věř, že kdyby se začala v tu chvíli balit, tak by ji nepustil. Kdyby jí měl plné zuby, tak by mu byla buď lhostejná a nebo by jí to oznámil za jiné situace. To nic nemění na tom, že by se měla rozmyslet, jestli s takovým afektovaným člověkem vůbec stojí za to být.

zuzkasim
8. črc 2024

Tohle jsem řekla i já svému muži. A myslela jsem to vážně. On ještě měl kam jít, já ne, původně to byl můj byt. Nakonec jsme to spolu ještě několik let táhli, můj byt prodali a koupili nový, ten už byl ve SJM... Dnes už spolu nejsme, byt není dořešený. Já jen, že pokud to není ojedinělý přešlap, tak bych se sbalila a utíkala, tohle přece budoucnost nemá☹️