icon

Jak řešit neshody s novým partnerem po rozvodu?

ela2
11. zář 2022

Ahoj holky.
Mám v hlavě totální chaos. Prosím pomozte mi pojmenovat problém. Možná jsem to já.
S manželem jsme se po 17ti letech rozešli, a to ve velmi přátelském a rozumném duchu. Prostě jsme si sedli, řekli si, že už nám to dávno neklape a že si každý půjdeme svou cestou. Nikdy jsme se nehádali, nebyli na sebe zlí. Dali jsme návrh k soudu, ten nás na jednom stání rozvedl. Na základě mediační dohody jsme měli vyřešený majetek i to, že dětí se náš rozchod musí dotknout minimálně. Bývalý manžel mi přispívá na děti dohodnutou částku s podmínkou, kterou jsme si dali oba, že oba setrváme ve stejném městě, aby si děti mohly pendlovat mezi námi, dle potřeb svých nebo nás rodičů. Máme tedy rozvod s verdiktem dětí ve společné péči. Již to funguje přes 2 roky, a musím říct, že našich dětí se rozchod dotkl minimálně. Všichni zúčastnění jsou spokojení. Ale teď k jádru pudla. Bývalý manžel měl již několik partnerek. Já jsem potkala pár měsíců po rozvodu jednoho partnera, s kterým jsem doted. Tedy spíše už nejsem. Zili jsme spolu. Klapalo nám to, s dětmi si rozuměl, oni s ním. Ted v květnu si ale pořídil dům v blízkosti domů svých starých rodičů na vesnici 90km od místa, kde jsme spolu žili. Není tam škola, obchod, velmi špatné dopravní spojení. Přestěhoval se tam s tím, že musí být nablízku svým rodičům, protože jsou už staří, a že tam vyrostl, a že už tam prostě bude žít. Rekl stěhuji se, a pokud mě miluješ, půjdeš za mnou. Pokud tu zůstaneš, je to znamení, že mě nemiluješ a pak si dělej, co chceš. Rekla jsem, že kvůli dětem a dohodě nemohu za ním. Ptala jsem se i bývalého manžela, zda by mi případně dal souhlas s odstěhováním, kvůli škole dětí, logicky by mi ho v žádném případě nedal, odpověděl. A já ho chápu. Nemohu brát dětem možnost vídat otce a otci možnost vídat své děti. Jenže partner dál argumentuje, že prý je to nesmysl, a že ho tedy opravdu nemiluji. Prý taky nechápe, jak je možné, že jsem z bývalýho nevytáhla alimenty, že prý to svědčí o tom, že jsem strašně hloupá ženská, která se nechá okrádat a nebo, že je to jen další signál toho, že svýho bývalýho stále miluji. Což není pravda. Bývalý má svůj život a já též. A ted k dotazu. Jsem o pravdu tak hloupá, že jsem měla uzavřít minulé manželství zcela, a to rozdělenou péčí o děti a alimentama, aby mě to nebrzdilo v dalším životě? Partner je na mě rozčilený doběla, prý ten dům kupoval kvůli mě, věřil prý, že ho budu následovat, a prý ho vůbec nenapadlo, že když jsem rozvedená, že se nemohu stěhovat, kam chci. Cítím se hrozně. Miluji ho, nechci ho ztratit, k dětem byl úžasný.

Strana
z5
michaela666
12. zář 2022

@jola777 Asi jsme teda četla každá jinou diskuzi...Pokud vím, tak autorka psala, že její přítel byl pozván na kamarádovu rozlučku se svobodou. Tudíž na jejím partnerovi nikdo rozhodně nerajtoval. Tohle měla být "zábava" pro ženicha a ani ona nevěděla jestli se to vůbec stalo, protože její přítel jí o tom nic neříkal.

Dál už nebudu plevelit. 😉

jola777
12. zář 2022

@codal No vidíš, ty bys nechtěla žít s někým kdo má děti ještě s někým jiným. Někomu jinému tohle nevadí, ale už by mu vadil častý kontakt s ex. Někomu nevadí nic. Tak to prostě je a je to všechno normální. 🙂

codal
12. zář 2022

@jola777 podle toho, co mi vadí, si mám hledat partnera a ne se snažit ho předělat. Takže ne, není to normální, pokud jsem šel vědomě do vztahu, kde je nějaké nastavení a pak najednou budu dělat problémy a budu se snažit to zničit, jen abych já byl šťastný.

jola777
12. zář 2022

@codal Njn, tak autorka asi udělala špatný výběr partnera. Příště by měla zkusit nějakého co má také ve společné péči čtyři děti a budou všichni žít šťastně spolu. 🙂🙂 A tím za mě končím nekonečnou diskusi vlastně o ničem, už nemám fakt co dodat. Dobrou noc. 🍀🙂

enyty
13. zář 2022

@ela2 Ahojky jak přičítám tvůj příběh.Tak mně napadá jen jedno.To není láska ale vlastnictví.Jestli jsi pro něj hloupá už teď tak jakými superlativy tě bude označovat až tě bude mít tam kde chce? Tedy v izolaci a sama na tři lidi kteří se proti tobě spiknou? Utíkej od něj pryč.Uz teď ukázal kdož je.Nikdy mu nebudeš dobrá.Budes dle něj neschopná ve všem.Ver mi.Vim o čem mluvím.A tohle nechceš.Mej se ráda nejdříve ty sama aby tě měl rád i někdo jiný a ocenil tvé kvality.Preji ti hodně sil a štěstí.

malsinka
14. zář 2022

Nikam bych se nestěhovala. To co předvádí je normální vydírání a s takovým člověkem by vás hezký život nečekal.

trzks22
14. zář 2022

Nečetla jsme celou diskuzi tady ale k tvé otázce. Určitě hloupá nejsi. Udělala jsi to nejlepší co mohlo pro děti být. Zárověn vy jste se rozvedli po dobrým a po dohodě jste vše vyřešili věci tak, aby to bylo pro obě strany dobré. To by tvůj přítel byl radši kdyby jste s ex byli na nože tahali se po soudech, hádali se o výživnym a o děti? Upřímně muj partner se takto 2 roky tahal po soudech se svou ex neustale hádky po telefonu, ona mu nechtela davat syna. No katastrofa. Dost to ovlivnilo i nas vztah ale ustali jsme to....Tím chci říct, že lepe jste celou situaci vyřesit nemohli tak aby to nezasahlo deti.
Co se tyce tveho partnera...on vi o Vasi dohode s ex, tak z jakeho duvodu kupuje dum 90km od puvodniho bydliste kdyz ví, ze deti maji otce tam kde ziji a ty na zaklade dohody tez nemuzes odejit? Z jeho strany mi to přijde dost sobecké a citové vydíráni tipu "jestli me milujes tak pujdes" to je docela hustý kdyz vi v jaké jsi situaci. Navíc, bere ohled vubec na deti? Jaké to pro ne bude zmena? Zmena prostredi skolky či skoly, kamaradu apod. Ze tam maji tatínka..na to ohledy ocividne vubec nebere. Prijde mi to jako JÁ se musim starat o rodice tak ted se sem prestehujeme. Ale ohledy na ostatní cleny rodiny nebere a jaky to na ostatni bude mít dopad je mu jedno. Je to dost sobecké. A citove te vidira " koupil sem to kvuli tobe"....achjo. Nenech sebou manipulovat. Drzim palce.

dard
14. zář 2022

Žil s tebou s vědomím, že máš děti, že máte domluvu s ex, že se kvůli dětem stěhovat nechceš. Koupit dům s tím, že tě nakonec ukecá? A jestli s ním nepůjdeš, tak ho nemiluješ? Mě to přijde jako naprosto dětinské manipulativní jednání. To co jste vytvořili s ex, že jste děti nijak nezatížili vaším rozchodem, je obdivuhodné. Stejně tak to můžeš otočit. Jestli tě miluje, tak něco takového po tobě nemůže chtít 😉
Držím palce, ať jste spokojení, ať už se rozhodneš jakkoliv 🙂

pinkyy
14. zář 2022

Necetla jsem prispevky, treba to tu zaznelo.... ale u me mate velke plus v tom, jak jste se s byvalym manzelem dohodli a ze jste udelali vse bez komplikaci pro deti, to by maloktera udelala. Nechapu, proc vam nedava alimenty, pokud jsou vice u vas, to bych asi ja pozadovala. Jinak soucasneho partnera bych poslala nekam, nechova se k vam hezky, zrejme jste jen hodna zenska a on si vas nezaslouzi, ukazte mu, ze se sebou nenechate vytirat podlahu a poslete ho z plnych plic nekam, jen at kouka 🙂

lvl16
14. zář 2022

Vykašli se na něj. Nevím, co čekáš, že ti tu kdo poradí jiného. S mužem jste se zachovali jako rozumní dospělí lidé a to je skvělé. Současný partner se chová jako sobecké ublížené dítě. Vůbec nechápu, že s tebou koupi domu nekonzultoval. A už vůbec nechápu, jak ti může říkat, že jsi hloupá. Myslí jenom na sebe.

Strana
z5