icon

Jak řešit neshody v rodině ohledně péče o děti?

misacek13
29. pro 2021

Ahoj dámy. Napsala jsem zde jednou, zažádala o radu ohledně vaření. Teď si zde jdu postěžovat, protože nemám komu jinému bych si postěžovala. Tak k věci. Konečně se nám narodil druhý syn. Má čtyř měsíce. Ten starší, pětiletý ovšem od štědrého dne má střevní chřipku. My jsme ji pak dostali všichni. Ale jsem už vyléčení. Problém je v tom,ze syna(toho pětiletého) to nepřišlo. Tak jsem poprosila chlapa ať koupí v lékárně probiotika biopron,páč mu vzdy pomohly. On zavolal své sestře a ta mu poradila,že jejímu synovi zabral tasectan. Tak ho koupil a nějaké kapky co mu dala lékárnice. Nejenže to do něj sotva dostanu ale nezabírá to. Tak jsem mu řekla,zpět pokud mu nezabere lék co poradila jeho sestra tak by měl koupit biopron. To jsem teda neměla. Scény že ji ihned napíše že séru na její rady. Ať si řeknu svoji rodině ( nejsme dokonalá rodina) a že ho to už nebaví a tak. Já jsem se mu snažila vysvětlit že to chci koupit protože kdykoli měl takový problém,tenhle jediný lék vždy zabral. Jemu pomáhá tenhle. Jo a k těm radám, to proto že pokaždé, úplně pokaždé když se má něco udělat tak se mám hned ptát maminky. Protože cukroví dělá jinak než já,obědy dělá jiné než já,. Nemůžu nic co mu chutná udělat jinak než na co je zvyklý a vadí mu když mi už začínají vadit že se mám pořád radit a jeho matkou nebo ségrou. Já také umí a také si dokážu poradit a ví to. Ale je prostě zvyklý to mít tak a tak. A už mi to leze na nervy protože já se přizpůsobila a in nemůže. Je to špatně?

kamilanikola
29. pro 2021

@misacek13 Jak dlouho spolu jste, že tohle řešíte? Tohle jsem u ex utla hned na začátku. Chceš jist co vaří maminka? Tak bez na oběd tam. Jsi dospělá a máš rozum, aby sis dělala věci po svým.
To s tím koupenim jinyho léku by mě sakra vytocilo.

misacek13
autor
29. pro 2021

@kamilanikola 6let vlastně co jsme se poznali byldle s rodiči. Ono dům byl jeho. Ale bydlela tam celá rodina. Tchýně se odstěhovala dva roky a švagrová 3 zpět. Také k nám pořád jezdí kdy chtějí. Většinou jen oznámí, protože ten dům stavěli. Byl to jejich domov.a když jsme se rozhodli že si prcka prvního necháme, odstěhovala jsem se k němu
Jenže to byla jedna kuchyň kde vládla tchýně. Vlastně celému domu. A je to tři roky co jsme sami. Takže to ze začátku hned nešlo bohužel.

eloise02
29. pro 2021

Zvláštní jak někteří lidi žijí. Ale v čem je problém, aby ses prostě sebrala a šla lék koupit sama, aniž bys tam musela posílat někoho, kdo se potřebuje radit s celou pošahanou familií?

misacek13
autor
29. pro 2021

@eloise02 lékárna je dva kilometry daleko což je pro nemocné dítě trochu problém. A ne nejezdí tu autobus. Teda jo ale ne o svátcích a mezi svátky. Já si vždy Zajdu koupit co potřebuji. Mám nohy. Ale když je jedno dítě nemocné těžko ho budu tahat. A hlídání těžko když tchýně i švagrová jsou v práci. Svou rodinu mám daleko. A to. Jen matku která je alkoholik a babičku co skoro nevidí. Proto takové věci obstará partner. Mě spíš vadí že mu řeknu jaké léky má koupit,co tomu klukovi pomůže. A jeho rodina není posahana. Jen si prostě všecko říkají
No a chlap je zvyklý mít tu vše jako když tu bydlela maminka. A nechápe že mi vadí pořád poslouchat ať řeknu mamce, a ona to dělá tak, a když něco koupit tak ségra kupuje tohle. Ale já si pak musím zajít koupit sama.

gracinka7
29. pro 2021

@misacek13 jo, je to špatně.
To sis nevšimla dřív, že je to mamánek, co tě nerespektuje? Budeš si s ním muset promluvit a pokud se neprobere, nebudete to mít spolu snadný.

levandule_k
29. pro 2021

@misacek13 Každý je zvyklý dělat to určitým způsobem, dle hesla "takhle se to dělá, tak je to správné". Logicky, když někoho potkáš má jiné zvyky. Tak to tře, než se to sladí. Naprosto tě chápu, že ti to leze na nervy.

Já jsem také měla jednoho velmi neflexibilního partnera, když jsem něco udělala, tak jeho komentář byl, ale já jsem zvyklý....... no co si budeme povídat, bylo to na pár facek. Já mu vždy řekla, no tak si zvykej na něco jiného. Po čase se zněj stal ex, nejen kvůli tomu, byly tam jiné věci, proč jsem s ním nechtěla být.

Budeš muset vysvětlit, že děláš věci jinak, ale říkej mu to vklidu a nenech se vtáhnout do hádky o ho***, protože jsou to malicherné věci, jestli se do vývaru dává celá mrkev nebo nakrájená na kolečka.

Jinak jeho reakce je dost dětinská, že jí chce napsat, že sereš na její rady. Bych mu řekla, klidně ať jí to zavolá, ale ať nakluše do lékárny pro biopron, protože ten mu zabírá na rozdíl od jiných věcí a jestli bude mít kluk pořád střevní chřipku, tak skončí na kapačkách.

Já jsem svému partnerovi vysvětlila, že nebudu vařit jako jeho maminka. Vaření mě baví, ráda se učím nové věci, experimentuji s kořením a bylinkami. Na druhou stranu má rád pikantní jídla, tak občas vařím něco ostřejšího dle jeho chuti, ale rozhodně to není jak od jeho maminky.

misacek13
autor
29. pro 2021

@levandule_k ano on že to udělá tak že si všechno včetně jídla pro které jezdí až do poslala budu dělat sama. Mu říkám oka. Zítra začnu ale že až ten kluk skončí v nemocnici,bude to jeho vina ne moje. A určitě si ji už postěžoval. Já si všimla když jsem začali bydlet sami,že když jeden člen rodiny něco provede,hned si o tom volají. Nevím jestli je to soudržnost nebo už jen drbání.

veronicka89
29. pro 2021

@misacek13 a proč nesjedes pro lék a on bude hlídat dite

levandule_k
29. pro 2021

Já bych se ho zeptala, proč teda vůbec šel do vztahu se mnou, když upřednostňuje svou matku a ségru.

Možná je to i otázka pro tebe, proč jsi si ho vybrala jako partnera?

misacek13
autor
29. pro 2021

@gracinka7 je rozdíl kdyz se nastěhuje s do baráku plného jeho rodiny. Jeho matka se starala o všechny i manžela( už exmanžela). Švagrová občas něco uvařila ale starala se především o svoje. Jinak se vždy starala tchýně.Tedy rodinu a tak. Ale jakmile se odstěhovala tak fungovala jako manželka normálně. Říkám si ok, jak budeme spolu sami taky to tak bude. A jakmile se odstěhovala, tak pomalu to začlo že jsem jako jeho matka. O všechno se starám doma. A ano je to tak nastavené. Dokud on pracuje a nosí domu peníze,já se starám o děti a domácnost. Tak toale dohodnuté. Mě ovšem vadí,že se pořád musím řadit s jeho maminkou protože to nebo ono dělá tak a když už to zkritizuje je problem. Co se týče švagrové,taky mi poradí a když dám na sebe tak jsme člověk co si nenechá pomoct. Jak j.mam sakra ukázat že nejsem blbá. Mám uklizeno kluci šikovní, syn starší poslouchá,a miminko prospívá. Krom střevní chřipky u staršího jsou zdraví. Uvařím,dokonce peču protože doma prý vždycky bylo upečeno. A když není tak samozřejmě utrousi poznámku že matka pekla. Sestře to neřekne. Ona nepeče a taky mi často říká že já aspoň peču. Ale já když chci,tak zvednu ten telefony sama o radu poprosím. A dnes kvůli tomu hádka s jen proto že jsem chtěla ať koupi to co zabere. Když dál na řadu ségry a ne matky svého syna. Co na to říct. Jako debil si někdy připadám. Mi to vyčítá a přitom taky nejsou dokonalí a mají své chyby a problémy.

misacek13
autor
29. pro 2021

@veronicka89 lekarna je do pěti od je doma ve čtyři. Nestihla bych to. Je daleko a mezi svátky má ještě kratší otevírací dobu. Jak jsem psala. Kdybych mohla,Zajdu si sama.

misacek13
autor
29. pro 2021

@levandule_k pravda. Začátek,byl jiný. I když jsem se nastěhovala byl jiný. Navíc on je někdy neuznává a někdy jo. Že je ke všemu cholerik jsem zjistila až se tu vyrojily určitě problémy s jeho rodiči a majetkem. Do té doby byl úplný klid. A tehdy se i ukázalo v jakém to prostředí vyrůstal a jaký je vlastně tchán a jaký mu dal příklad. A to vše až se to pokazilo. Do té doby byli skoro jak z reklamy. A já až po několika hádkách co u nich proběhli zjistila co se.vse stalo. Je že to už jsme žila u nich, daleko od rodného města kluk rok na světě.

kspp1
29. pro 2021

To je tezke, plne Te chapu. Ja jsem mela stesti, ze manzel je jedninacek a tchyni bylo pres 80. Predloni umrela. Rozhodne to neni nic, co se da za stejnych okolnosti zmenit, nebo se to samo zlepsi, spise se to horsi. Kdyz budu hnusna, mela jsem stesti a uz 2 roky to u nas relativne klape, kdyz se nebavime o minulosti.

irmamala
30. pro 2021

Vždycky mě tu udivuje, s jakými dementy jsou ženské ochotné žít.... Nikdo tě nerespektuje jako manželku a matku. Chlap, který se o všem radí s maminkou a ještě k tomu nutí mě, je chudáček a vysmála bych se mu do obličeje za to. Jinak, než, že se jim všem postavíš, to nezměníš. Ale nechala jsi to zajít hodně daleko a asi nejsi příliš asertivní typ, takže s tím podle mého už nic neuděláš.

levandule_k
30. pro 2021

@misacek13 Ho nezměníš, on pokud nebude chtít, bude pořád stejný. Jediné, co můžeš změnit jsi ty sama. Můžeš reagovat jinak.

Já bych si na tvém místě našla psychologa, protože z toho se asi sama nevymotáš. Děláš mu evidentně děláš služku, snažíš se mu zavděčit. On tě nerespektuje, jak píše @irmamala. Jako není tvoje povinnost mu péct koláčky. Když chce v neděli buchtu ke kafi, tak ať si ji upeče. Starat se o miminko je 24 hodinová šichta, která není nikde vidět. (Někdo by mu to měl vysvětlit.) Já jsem asi víc drškatější než ty, takže by se mnou takovej chlap nikdy nevydržel. Já bych ho vrátila hned nohama na zem, že nejsem jeho maminka, jestli si všiml. (Peču, když mám čas a chuť, není to moje povinnost.) Kdyby mi vyhrožoval, že zavolá mamince, tak mu řeknu, klidně ti i její číslo vytočím, ale budeš vypadat jak malej ufňukánek, co se neumí domluvit se ženou.

Ještě ti dám radu, nikdy si nestěžuj na něj jeho mamince, časem se to obrátí akorát proti tobě.

zuzineckah
30. pro 2021

Tohle jedině utnout, jiná cesta není.

misacek13
autor
30. pro 2021

@zuzineckah ano už na tom dělám.

misacek13
autor
30. pro 2021

@irmamala no já jsem nekonfliktní typ. Agresi až na posledním místě a kvůli dětem se snažím hádkám vyhýbat. Rpoblem je v tom že máma zdravé děti, už druhé které prospívá. Čistou domácnost. Vařit neumím dokonalé ale učím se pořád. Snažím se být milá a pohostinná. A pomoct kdykoli mužu. Poslední dobou ale nepomáhal ostatním,spíš hlavně sobě a detem. A nevím,nikdy mi nešlo o respekt. Až teď
@levandule_k jo já právě začínám být drzkata. Také mu říkám že s takovým by nevydržela žádná. Podle mě to ale ví. Jeho matce si radši nestěžuju. Ale kolikrát si ona i švagrová postěžuje mě a to na něho samotného. A už jsme mu několikrat řekla že se chová jako maminčin mazánek. I přítel tchýně ji vyčetl že se o něho starala i když už byl dospělý. Za přítele tchýně jsem fakt ráda, protože vidíme věci většinou stejné a on nemá problém ji to vpálit. Že prostě ne úplně dobře vychovala svého syna že. A tchán, no ten mu dal příklad příšerný. Staráme zlý člověk.