Jak řešit problémy s nezodpovědným manželem?
Hezký den, píši anonymně, jsou tu lidé, kteří nás znají a nerada bych, aby se něco někam šířilo, než si vše dokážeme zpracovat doma.
Mám velký a už dlouhodobější problém s manželem. Jsem na RD a manžel z mého pohledu naprosto selhává v roli muže, manžela i otce. Je těžké toto říct, protože manžela i přesto miluji, ale už mám tendence přemýšlet spíš racionálně a upustit city stranou.
S manželem není nikdy o ničem řeč. Nedá se s ním promluvit o problémech, nedá se s ním nic vyřešit. Jakmile cokoliv řeknu, že s něčím nejsem v pohodě, okamžitě jde do útoku. Připustit si cokoliv je nereálné. Bohužel jsem doposud vždy vychladla a pokusila se vše přejít, ale už nemohu. Jsem z toho unavená, neustále ve stresu a v obavách.
Většina mnou vnímaných problémů se týká toho, že je nezodpovědný a nikdy nedrží slovo. Což ovšem sahá až na hranu existenčních problémů.
Nevejde se mi to sem, pokračuji v komentu.
Já odešla z 12ti letého vztahu kde byly dvě děti. Nyní mám nového partnera a čekáme miminko. Jediné co mě na tom všem mrzí je, že jsem neodešla mnohem dříve, také jsem se snažila kvůli dětem. Ale teď vím, že to byla chyba.
A bio otec děti od ledna vidět párkrát, teďka už je neviděl zase 2 měsíce ani se neozve. A taky samozřejmě na ně nic neplatí, i když proběhly i soudy ohledně toho, má dluhy vůči mě a teď dostane i exekuci. Úplně se na ně vykašlal 😐

Upřímně, někam bych se vytratila, aspoň na měsíc a třeba se mu rozsvítí a když ne tak ten rozvod, ale už bych se ho na nic neptala, nediskutovala, to už si zkusila a nehlo to s nim jak píšeš. . proč ho vedle sebe trpět, jasně, bude to těžký vše přeorganizovat, ale už se bude aspoň něco dít z tvé strany. U něj bych změny nečekala, on nic měnit nechce, vyhovuje mu tento život a ty jsi jeho "zajatec" bohužel. Drž se a buď silná hlavně kvůli dětem, držím palce