icon

Jak řešit situaci, kdy otec nemá kam jít se synem?

24. srp 2025

Holky. Můj ex si našel novou partnerku. Do doby dokud spolu nežili, tak vše bylo v pohodě. Teď se ex přestěhoval k ní a k její dceři. Syn k nim nesmí a ona ho tam nechce. Takže můj ex, pokaždé co má syna, tak s ním jde na hotel. (Když ho má na noc) přes den si ho bere jen když je hezky, protože s ním za škaredeho počasí nemá kam jít. (nemáme v blízkém okolí ani žádnou herničku) Nepřijde mi to morální ani správné. Ex mi jen řekne "a co mám dělat?". Když jsem navrhla, že ten čas tedy může trávit u nás a já půjdu pryč, tak řekl že mu ani tohle neprojde. Můžu jako matka nějak zasáhnout?

Strana
z3
pajusz
27. srp 2025

Chapu jak mi myslíš, nejde ti jim bránit ve styku, naopak! Nedovedu si představit ze by si muj muž našel partnerku u které by nesmělo naše dítě překročit práh bytu… už vůbec ze by s tím sám souhlasil a tolerovat tuhle blbost.To je na celý věci asi to nejvíc zarážející. Radu nemám, doma si musí udělat pořádek ex.

anonym_478f96
30. srp 2025

Nevím jak na to může nahlížet soud ale z pár podcastů s psychology vím, že pokud dojde k rozvodu je ideální pro dítě se stýkat s oběma rodiči a pro dítě ideální bez přesunu, tedy neustále v jednom bytě a rodiče se přizpůsobí. Děje se to tak, je to jen asi tisícina případů ale pokud to je pro dítě nejlepší proc se nad tím nezamyslet. Nešlo by, že by v pokojíčku měl otec svou rozkládací postel? Aby jsi normálně mohla obývat byt, když pečuje o syna bez omezeni? Myslím, že by časem změnila přístup i současná partnerka. Každopádně by se to mohlo dát do pohybu.

Strana
z3