Jak říct dítěti pravdu o biologickém otci?
Zdravím.. Zajímalo by mě, jak byste vyřešily tuto situaci. S bývalým přítelem mám dítě, které je ještě malé. Partner se na mě vykašlal ve 3. měsíci, takže jsem na miminko zůstala sama. Biologický otec v RL uveden nebyl. Měla jsem dlouholetého kamaráda, který za mnou přišel s mojí mámou už první den po porodu do porodnice. Hodně mi s miminkem pomáhal v šestinedělí, zůstával doma se mnou kdykoli jsem potřebovala. A tak nějak z toho vzniknul vztah. Dokonce chtěl zapsat do RL, na což jsem přistoupila. Chtěl by, aby mu dcera říkala táto. Což je pochopitelné a já bych za to byla taky moc ráda. Chtěli bychom ji to takto naučit už od malinka. Jednou ale bude muset dojít k tomu, že se jí bude muset říct pravda. Celý život jí lhát rozhodně nechci. Ale kdy? Jak? Jak to udělat tak, abych jí co nejméně ublížila? Vždyť takové sdělení musí to dítě strašně bolet, ať už tohle udělám v jejích 5, v 10, v 15 i v 25 letech.. tohle mi vrtá hlavou už docela dlouho a pořád jsem na nic nepřišla..

Já bych z toho rpvě úplně vědu nedělala 🙂 Až budou brát rodinu ve školce, nebo se bude ptát, nebo cokoli, klidně vážně ve třech letech, říct. "Jeden pán, se kterým jsem se měla jednu dobu moc ráda, mi dal Tebe. Pak už jsem se přestali vídat a já poznala tátu, který Tě vychovává a je tu s námi. Ten první pán je tvuj biologický otec, ale tatínek je jednom jeden a to je tady ten háš přece". Hotovo 🙂 Hezky, upřímně, s láskou.