Ahoj holky. Nebudu Vám sem rozepisovat důvody, proč jsem se rozhodla odejít, ale vím že musím. Odejít jsem se pokusila již několikrát a vždy jsem se vrátila… Prostě jsem se kousla kvůli malé, aby měla tatínka a vyrostla v úplné rodině. Bohužel už se nemůžu dívat na to toxický prostředí, ve kterém je. Vím, že když budeme samy, budu se jí moct věnovat naplno a ona vedle sebe bude mít mámu, která není psychicky vyždímaná troska, která se nechává ponižovat. Bohužel nemám moc peněz. Ale vím, že budu schopná šetřit a dát se finančně dohromady lépe, když budeme samy my dvě. Otec dcery je finančně velmi stabilní a rozhazuje peníze. Je zvyklý na “to nejlepší” a má problémy s alkoholem. Vím, že to bude náročné, ale chci se postavit na vlastní nohy. Před miminkem jsem měla kariéru a makala jsem jako blázen. To teď s děťátkem dělat nemůžu, ale jsem dříč a prostě vím, že to dám 💪🏼
Do začátku ale potřebuju rady a pomoc. Budu potřebovat hlídání/školku/skupinku v Praze. Máte nějaké tipy? Jsou nějaké příspěvky, které budu moct využít? Víte o nějakém přivýdělku? Jsou věci, které mám nachystat/připravit před odchodem?
Odchod bude hrozný drama, ale musím to udělat a připravit se, abych se už nevracela a měla vše pevně v rukou…
@prejeta_zaba samozřejmě nečekám, že budu sedět na zadku nic nedělat a státe plať. Pouze jsem zde přišla požádat o radu a zkušenosti. Třeba někdo má tip na školku, která je dobrá a nestojí tolik peněz. Naopak chci být připravená, abych vše zvládla a mohla do práce. Opravdu si zažívám peklo, to samozřejmě není Váš problém, ale můj. Do této situace jsem se dostala sama, tak se s tím musím sama vypořádat. Jak jsem zmínila, přišla jsem si pro radu a budu za ně moc vděčná.
Když malé bylo 2 a čtvrt, tak jsme šli také od sebe. Já si o půl roku zkrátila mateřskou, aby se mi zvýšila a o víkendech jsem dělala za barem, kde jsem si u nás v malém městě dokázala vydělat klidně 7 tisíc. Šli jsme od sebe v srpnu a já už věděla, že od ledna půjdu makat. Malou jsem dala do jeslí. Ohledně financí na malou od otce jsme se dokázali domluvit, tak mi posílal alimenty a plus půlku na jesle. Ve finále jsem se měla dobře. Chce si to jen dobře promyslet, udělat plán a půjde to. Zvládla to každá druhá, zvládneš to taky. Ke mne přišla i nová láska relativně brzy, tak jsem vlastně ani nespadla na to dno. Tak nějak mi to prostě vyšlo. 🍀🍀
@bramburkaaa A jak ti mame radit školku, když ani nevíme, odkud v ramci Prahy jsi a jakou skolku by sis predstavovala.
Nejjednodušší je asi příspěvek na bydlení, vím že jsem cíleně hledala bydlení - nájem v osobním vlastnictví s možností trvalého bydliště, abych na to po rozchodu dosáhla.
Tak hledej školku, kterou zvládneš uplatnit, zvládneš tam dítě dovážet a hlavně ti 2leté dítě vezme. My přece nevíme okolnosti - jaký na to máš rozpočet, odkud kam budeš dojíždět atd. Ostatním přece taky nikdo nehledá školky. V tomhle je jedno, jestli jsi ve vztahu nebo ne. 🤷♀️ Máš zajištěné spolehlivé hlídání, které ti vykryje nemoci, nenadálé situace atd.? Proč bys měla dostávat nějaký příspěvek? Jste na dítě 2, ty chceš odejít, otec se asi nestará, no tak ať platí. Proč by vám konkrétně měl tohle sponzorovat stát? 🤷♀️ Počkej ty ještě nemáš ani stálou práci? Nebuď blázen, začni postupně, práce, našetři, sežeň bydlení a pak se pouštěj do nějakých rozchodů. Ona ta realita nebude tak romantická, jak si představuješ. Na tohle opravdu nejsou přídavky, že se někomu nelíbí vztah, bez ničeho odejde a státe starej se.