Jak se připravit na rozvod a jak dlouho to bolí?
Ahoj vsem,po deseti letém manzelstvi nam klepe rozvod na dvere.Uz se to neda napravit...
Nekomunikujem spolu moc,dost se hadame,porad na me vidi chyby,ze za vse muzu ja.On je uplne bez chyb.
Ze zacatku byla laska,to je jasne.Mam ho urcitym zpusobem jeste rada.
Ale kdyz je v praci,tak mi je doma bez neho lip a nebo kdyz se vraci domu,tak mi zacina byt spatne od zaludku,s cim zase prijde.
Jak se na to "pripravit",na ten rozvod,zase byt sama atd?Jak dlouho to boli?..Dekuji
@klokanka31 on nechce
Tohle nechápu, že se lidi radši rozvedou, než aby to zkusili zachránit...🤔
Když nemáš chuť cokoliv zachraňovat do poradny prostě chodit nepotřebuješ.
@klokanka31 ego.. a co by tam resil, on chyby nema.. s jednim.jsem zila, to pochopit nejde tohle mysleni
@l_ ano oresne jak pises.On nema zadnou chybu,mam je pry jen ja
Ahoj, ta ztráta ( i když nekvalitního partnera) bolí, člověk si totiž na něj zvykne. Bolest ze ztráty z rozchodu je prý stejný druh bolesti jako bolest z úmrtí. Možná by ti pomohlo ti vnitřně brát, jako že ti prostě někdo umřel?
Jinak délka vyrovnávání se s rozchodem je individuální. Obecně se radí si dopřát čas na zahojení, dopřát všem těm emocím prostor. Bude jich hodně a bude to měla, ale je to tak v pořádku. Na druhou stranu není prospěšné se v tom moc nimrat. Upadat do role oběti, upadat do hlubokého smutku, uzavírat se atp...🙏
Časem si budeš uvědomovat víc a víc, že byl manžel nekvalitní partner. Bude se to míchat s jeho idealizací, k tomu mají také lidi po rozchodech sklony. Je dobré si v takové chvíli vědomě uvědomit důvody rozchodu, neidealizovat. Jinak si akorát prodloužíš trápení...
Taky je prý dobré si co nejdříve po rozchodu navozovat fantazijní fázi. Nejprve po troškách, pak to můžeš rozjet ve velkém 😁 Prostě si představovat ( v pozitivním smyslu slova) svůj budoucí život bez manžela, co pěkného tě může potkat, co by sis přála zažít...Časem můžeš přidat i představu budoucího partnera. Jaký muž by ti vyhovoval, v jakém vztahu by ti bylo dobře...no a může to být časem i o romantice či erotice. Tahle fáze je prý hodně důležitá, mě osobně to vždy hodně pomohlo. Ale samozřejmě vše má svůj čas a na nic nemusíš tlačit.
Lidé se scházejí a rozcházejí...každý nás něco naučí..I každá situace. Důležité je věřit že bude lépe. Pokud bys měla problém to ustát, není nic lepšího, než se objednat na pár sezení individuální terapie. V dnešní době už můžeš mít i sezení online atp..
@reeeza moc moc dekuji za odpoved.Cetla jsem ji nekolikrat.Ty si mi napsala odpovedi na vse,co jsem potrebovala slyset.
Zkusim myslet na budouci zivot,pozitivne.Treba me jesze ceka nejaka ta budoucnost.I kdyz nerikam,ze se te budoucnosti nebojim...Jeste jednou mnohokrat dekuji
Tak jdi k psychologovi aspoň ty. Pomůže ti tím projít, pochopit spoustu věcí. Vypovídáš se z toho a utřídíš si myšlenky.
@amazienka asi bych i sla.A to si najdu pres obvodaka nebo v nemocnici?Nevim
Ideálně soukromě. Vybrat podle recenzí. Nebo jak ti sednou webovky.
Moc mě těší, že ti něco z toho pomůže😊 Ono to nebude jednoduché, ale vedle takového člověka to musí být neskutečně úmorné. Budeš mít konečně prostor se nadechnout. Držím moc palečky!!
Sama píšeš, že je ti blbě od žaludku, když se vrací tvůj partner domů a když jsi sama je ti líp. Myslím, že máš slušnou šanci se z toho dostat rychle, když si rozvod nebudeš brát jako selhání a neupadneš do role oběti. Změny jsou náročné, proto často setrváváme v nefunkčních vztazích.
Můžeš to vzít jako šanci na nový začátek. Když chceš nový šatník, tak napřed také musíš něco vyhodit, aby se ti nové oblečení vešlo do skříně.
Budoucnost tě určitě nějaká čeká. Je to v tvých rukách.
Já mám moc ráda knížku od Lousy L. Hay Miluje svůj život. Mrkni na net, jestli tě zaujme.
Psycholog je určitě dobrý nápad, pomůže ti projít rozchodem. Můžeš se zeptat svého praktického lékaře, můžeš se zeptat známých. Můžeš si ho jen tak zkusit vygooglit. Někteří pracují i on-line. Kdyby ti první nesedl, zkus jiného.
@klokanka31 u mě to bylo to samé. Prece nebude poslouchat neci chytrý řeči. Myslím že kdybych víc naléhala a víc zkoušela (zkoušela jsem jen 1 rok🙈😁) že by třeba i šel. No jenže já už byla na masli
@klokanka31 No, ano. To by museli chtít oba. Jeden prostě nestačí.
Osobně si myslím že kdybych neměla 2 malý kluky tak už bych teď po 3,5 letech byla v pohodě. Bohužel nejsem, pořád výčitky atd. A je to proto, že teď si prostě víc povídáme o dětech, jak rostou atd. Taky tím že jsem musela jít do pronájmu, nevyplatil mě, ani kačku nedal, byli jsme spolu 9let o svatbě nechtěl ani slyšet. Jak říkám někdy jsou myšlenky jak to že to teď jde a předtím ne? Ale pak si vzpomenu na jeho chování po porodech, ba jeho rodinu co mě moc nemusela, ale v nem jsem zastani neměla atd a jsem zase zpět nohama na zemi.
říkám to kudy chodím, když se dostaneme na toto téma...ten čas jde i zkrátit, jak dlouho to bude bolet...mě to trvalo po prvním velkým rozchodu dokonce roky, než jsem se z toho dostala, pak už jsem si řekla, že tedy ne a další rozchod jsem se na to podívala trochu "vědecky" a chtěla jsem si pomoci sama a co nejlépe a nejrychleji...našla jsem si pomocníka (deník konec a začatek, je to takové interaktivní něco mezi knihou - má to skoro 200 stran, ale zároven si tam človek píše, doplnuje, je to takové koučování nebo vedení sebe sama, za mě skvělý, mělo by to být v knihkupectví!), sedlo mi to jako hrnec na pr***, tak kdyby pomohlo i jen dalšímu jednomu člověku, tak rozhodně doporučuji a sdílím, dobré věci by se měly šířit...https://moje.flixy.cz/konec_a_zacatek

Zkusili jste manželskou poradnu?