icon

Jak se rozhodnout: Odejít od alkoholika nebo zůstat?

27. bře 2023

Jsem slušně řečeno v háji. Mám skvělého muže, takového, kterého miluji, vážím si ho, se kterým si rozumím, ráda s ním trávím společný čas. Má však jednu pekelnou masařku - alkoholismus. Život jako na houpačce. Nějaký čas abstinuje, jiný čas pije. Pak přijde průšvih, kolik už nám toho nepřítel alkohol vzal.... Sliby, abstinence, a tak dokola. Kdo zná, ví o čem píšu. Kdo nezná, buďte rády. Nikdy nevím, kolik máme času, kdy do toho spadne a v jakém rozsahu, co způsobí než zase pít přestane. A mně pomalu dochází síly...
Teď k věci. Nedávno po půlroční abstinenci přišlo období popíjení. Minulý týden jsem si řekla dost a impulzivně napsala odpověď na inzerát k podnájmu. Hezký malý útulný byteček pro mě a děti. Konec světa s velkou zahradou. A do zítra se mám rozhodnout.. (samozřejmě může majitel vybrat jiné zájemce, takže ani moje ano není jistota). Můj problém jsou finance. Moje jisté příjmy jsou 15 200,- a samotný nájem s energiemi by stál 11 500,-. To je už od pohledu holý nesmysl. Mám ještě k rodičovské přivýdělek. Ovšem ten se pohybuje mezi dvěma a deseti tisíci a nezáleží příliš na mně kolik to bude (záleží jak často potřebují výpomoc). V současné době mě chod domácnosti stojí 15-20 tisíc, něco se srazit dá, ale pod 10 to nepůjde ani kdybychom jedli samotné brambory 😀 Mám něco naspořeno, na rok a půl, který mi zbývá do konce rodičovské by se s tím dalo pracovat. Bohužel pro mě je potom možný pouze částečný úvazek, tedy maximálně 25 000,-, to prostě do budoucna nejsou ani trochu dobré vyhlídky. Alimenty? U alkoholika těžko. O jednu práci už přišel a pokud za ním nebudu stát, abych ho dokopala do jiné, je jen otázka času, kdy skončí bez peněz pod mostem..... Možná se mu rozsvítí, ale počítat se musí s tou horší variantou.
Kočky, byla tu některá v podobné nevlídné situaci a daly jste to? Nebo se na to mám raději vykašlat, dál spořit co to dá a dostát mému původnímu rozhodnutí, že poslední kapka bude jeho vyhazov z práce...? Jenže to taky možná budu sešlá, bláznivá a žádný podnájem nebude k mání. Tenhle je totiž za velmi slušnou cenu na naší lokalitu - stejné byty se tu pohybují o pět tisíc dráž...

Strana
z2
marty154
5. dub 2023

Verim,ze je to tezke rozhodnuti...zila jsem v tom taky 6let..porad jsem si rikala,to bude dobry a bylo to jen horsi,muz mel taky obdobi piti a klidu,kdyz zacal,nechodil do prace a ja vetsinou sbalila deti a odjela pryc,abych se tim nemusela trapit.Nakonec to po vanocich vygradovalo tak,ze jsem odesla a zacala prehlasovat deti do jine skoly 10km od bydliste...a muz dostal nuz na krk,bud lecebna nebo rozvod....do lecebny nastoupil a muzu ted rict,ikdyz to bylo tezke obdobi...tak se vratil a je uplne milionovy....v lecebne si uvedomil,kdo je a co od zivota chce,kdyz mi o vsem vypravel..muselo to byt natocny,ale stalo to za to...pokud si to neuvedomi i tvuj,tak se muzes stavet i na hlavu..musi chtit on....musi si uvedomit,ze mu za to ta rodina stoji...drz se..vim,jak je to tezke rozhodnuti,at se rozhodnes jakkoliv....🍀

Strana
z2