icon

Jak se vypořádat se špatným chováním rodičů?

31. bře 2025

Razím heslo, ať si každý všímá svého. Ale dneska jsem byla svědkem rozhovoru matky s dcerou v dětské herničce, dost hlasitým, který opravdu nešel přeslechnout. A je mi líto toho, kam to někteří nechají zajít. Co z těch dětí má pak vyrůst.
Matka na první pohled alkoholička, nejspíš i feťačka. Byla tam s dcerou kolem 7 let. Nejdřív začala štěkat na dceru že je jak její fotr, a že ona si jí chtěla vzít na víkend, ale že jí to její otec nedovolil. Pak že její fotr jede zas za nějakou cizí tetou, holčička říkala že je hodná, a její matka zase začala jen pomlouvat. To by ještě šlo, ale přešlo to k tomu, když holčičce začala hystericky vykreslovat, jak je její otec alkoholický feťák, holčička oponovala že bývalý, její matka se jí vysmála že to tvrdí on, že jí lže. A že to je celá jeho zku*vená rodina, že holčička je po nich. A ať vzkáže babičce, ať si jí nebere do huby, nebo tam přijede a dá jí do dr*ky. Pak dělala hysterické scény jak jí je smutno že si jí její otec bude vyzvedávat 🤦‍♀️
Proč se sakra lidi takhle chovají? Holčička byla hodně smutná, bylo vidět že má v hlavičce totální chaos. Že se chlapi chovají jako blbci, ok, ale jak se může chovat matka jako 🐄 ? Ani bych se nedivila, kdyby byla pod vlivem.

lv
31. bře 2025

To byla kráva pořádná tedy.. Ovšem myslím, že mezi matkami je stejné procento krav, jako u těch bezdětných, to, že porodí z nich najednou tu kravskost neodpáře.

berenika39
31. bře 2025

Povím ti, že jsem byla v sobotu v bazénu a ve sprše maminka zmydlila (doslova), ve sprše nahou, bezbrannou holčičku cca pět let, protože říkala, že je ta voda studená.... matka ji nazvala debilní hysterkou, ať drží hubu, že voda je teplá.... A pak rány lítaly.... všechny jsme tam stály jak opařené, zmohla jsem se na nějaké kokoko, jako že někdy ta voda fakt teče ledová i když pustíš teplou.... odešly. A mě zbyl jen děsnej pocit, jak to maj některý děti těžký....
Hrozný, to co píšeš.

autor
31. bře 2025

@berenika39 Tohle co píšeš je taky strašný 🥺 Že jsou lidi na sebe navzájem hnusní a zlí, už jsem tak nějak vstřebala, ale jak se sakra někdo může takhle chovat k vlastnímu dítěti? To těm lidem definitivně hráblo, nebo co?

cilkat
1. dub 2025

Hele, prostě když někdo nezvládá ani svůj vlastní život, tak s dítětem se to 'nezvládání' znásobí a občas flustrace přeteče do obludných rozměrů, no. Situace jsou to smutné, ale často téměř neřešitelné (viz třeba ten pár (bývalých) alkoholiků). Náhodný kolemjdoucí obvykle ani nemůže podobnou scénu nikde hlásit, protože jednak nevíš jména, druhak to fakt může být náhodný incident jinak klidné rodiny (taky jsem naposledy vlekla z bazénu dvě plačící děti a nadávala jak špaček, protože se mi prostě zhádali o to, čí jsou ty jediné slipy, co jsme ve skřínce měli. Na facky nedošlo, ale na drapnutí za rameno a odtáhnutí z šatny silou, ano... Prostě mi po pěti minutách hledání konstruktivného řešení ruply nervy, no.)