icon

Jak se vyrovnat s manželovým rozhodnutím o rozvodu?

26. led 2025

Název mluví za vše.
Jsme manželé 6 let. Máme 5 lete dítě, které není zdravé. Trpí středně těžkou PAS, vývojová dysfaze, porucha ADHD. Vázán na oba rodiče.
Dnes byla jen malá výměna názorů a řekl, že chce rozvod, takové jeho duše pláče, každý večer lehá s tím, že takhle to nikdy nechtěl. Prý ja nejsem v jádru zly člověk, ale neladime k sobě, každý z nás je jiný, má hodnoty jinde, on je ještě ve věku najít si svůj protějšek a já vlastně taky. Nikoho jinýho nemá, to mi na život našeho syna přísahal. A já vím, že by vyložil karty má stůl, kdyby byla tahle situace. Jen že teď bude mít volné pole.
Porad bydlíme v jeho domě spolu. Bojím se o dítě. Je tu možnost vrátit se do rodičovského bytu, ale ten je daleko a na Slovensku. Syn, ačkoliv 5 lety tak se kvůli svým diagnózám teprve učí mluvit. A mluvit, na Slovensku se nemluví. Nechci mu plést hlavou, navíc dialekty a že jich v těch končinách je. To nam doporučiji na logopedii taky. Pak chodím s ním do centra rani péče, neurologie, psycholog, psychiatr, logopedie, tam by to padlo. Ve školce jen s asistentem. Takže tohle ne. Pak něco tady, to bych si musela najít jinou práci.

Strana
z3
autor
28. led 2025

@drep no, ono se to po porodu hodně zhoršilo. Ale nikdo nemá věšteckou kouli, to vědět nemohl. Takže já se snažím to pytlikovat, aby to nějak fungovalo, vylezlo z něj, že je to jen taková rádoby náhrada, ale tak copak můžu za vaginismus? Jen s jedním bývalým jsem zazila rozkoš a úplně schody do nebe, opravdu orgasmy jen na mě sahl, ale měl toho testosteronu tolik, že roznášel, kde se dalo. Dělit o chlapa a riskovat nákazu nebo těhotenství jsem nechtěla, takže šel do oběhu. To jen pro objasnění, proč teda nejsem s ním
.

drep
28. led 2025

Já vůbec nechtěla a mrzí mě, jestli má odpověď vypadá, že tě z těch problémů viním. Vůbec ne. Nižší sexuální apetit, neřku-li fyzický problém je prostě fakt, ničí chyba. Ale samozřejmě chápu, že věci se vyvíjejí a že někdy je řešení těžký a vyžaduje hodně tolerance a hodně snahy. Od obou. Ale tohle je zrovna moment, kde si fakt umím představit, že párový terapeut vás může navést. Třeba i nějaké alternativě? Typu vaginální mapování nebo něco podobného?

autor
28. led 2025

@drep v pohodě, já se na tebe nezlobím. Dnes mi gynekolog nabídnul botox svalů v děloze, no nevím. Ale nad tím vaginálním mapováním uvažuji víc. Protože si myslím, té jádro pudla je ve psychice, mám za sebou nehezké zkušenosti z dětství. Pozor, nejde o znásilnění či zneužívání, s tím naštěstí zkušenosti nemam, to by bylo asi horší, ale tohle taky stačilo. A pak taková drobnost, nedorozumění na prahu dospívání.

autor
28. led 2025

Gynekolog řekl, že někdo je v tomto splachovací a dokáže si to logicky zdůvodnit a vesele jde dál, já si to nesu pořád sebou a nejsem s tím srovnána. Možná to vaginální mapování, ať ti zní ducharsky nebo moc ezo, tak by to mohlo vyřešit. Protože vyšetřit mě u gynekologa,to je opravdu oříšek. Naštěstí můj doktor i zastupující doktorka to vědí a zachází se mnoho hodně ,,šetrné." Nad tím vaginálním mapováním budu ještě uvažovat.

trdelnik234
28. led 2025

Ahoj, skus si najprv pozriet co to je na stranke umeni milovat...
Ked si zadas do Google,tak t'en clanok najdes.
Je to zaujimave
Prvy krok je v hlave...

Strana
z3