Jak to zvládnout? Na jaké příspěvky mám nárok?

2. kvě 2020

Ahoj holky,jsem na začátku 7.měsíce těhotenství. S přítelem nám to nefungovalo a my jsme se rozhodli,že budeme vychovávat malou odděleně...spíš já jsem se takhle rozhodla,přítel byl proti,ale já nezastávám ten názor,aby spolu dva byly když nejsou šťastní...vím,že budete mít názor takový,že jsme si neměli dělat miminko...ale miminko nebylo plánované a bylo by vše komplikované. A teď k věci..momentálně jsem u Mamky už přes měsíc a hledám si bydlení,kde budu bydlet už s malou...sháním byt v Praze,ale je to strašně drahé vše.
Chci si žádat o příspěvek na bydlení a tak mě zajímá,zea některá máte zkušenosti,o jaký příspěvek bych si popřípadě mohla ještě zažádat? Zda musím s otcem miminka kvůli svěření do péče k soudu a nebo stačí písemná dohoda s ověřenými podpisy? Zda popřípadě muže soud rozhodnout o střídavé péči a nebo to lze až od nejakeho věku dítěte.?(jelikož jsem něco takového pochopila od bývalého,když kopal kolem sebe). Chtěla bych najít byt od Července,jelikož mám už v Srpnu termín a bude potřeba čas na to vybavit byt. Má některá zkušenosti? Dá se to zvládnout? Mám strach,jak se mi porod blíží,ale zase věřím,že to nějak zvládneme a doufám,že mě v tom ani bývalý přítel,alespoň kvůli maličké nenechá. Děkuji za vaše názory. Opatrujte se a hlavně zdraví Vám všem.

amazonkajanik
2. kvě 2020

Pokud možno a mamince by to nevadilo,setrvej u ní aspoň přes sestinedeli. Dost ti se vším pomůže a pak bude čistá hlava na věci okolo

loylii
2. kvě 2020

Zadat o příspěvek na bydleli lze pouze v případě, te v pronajatém bytě mate trvale bydliště. Nic jiného k tomu nepotřebujete...

lachtanice86
2. kvě 2020

@loylii no a taky doložit že již nějaké měsíce v tom bytě platila nájem a tak, ne?

lachtanice86
2. kvě 2020

Ne, neměla sis s ním dělat dítě, chránit se nebo to potom řešit.
Nemáš finance a nevíš jak to utahnes finančně, je fakt dobrý nápad jít do vlastního?
Musíš platit nejen byt, ale jeho výbavu a pár věcí i pro to malé.
Máš nárok na rp, na alimenty na dítě a na výživné od otce na sebe.

loylii
2. kvě 2020

@lachtanice86 ano, úctenky o zaplacení a smlouvu.

pleskot
2. kvě 2020

V první řadě, ser na Prahu. Je tam nechutně drahé bydlení, což už víš. A ty budeš potřebovat každou korunu. Samostatné bydlení v Praze je luxus, který si teď nemůžeš dovolit.

sudylichozrout
2. kvě 2020

Hele a nebylo by lepsi na tom vztahu spis zamakat? Zkouseli jste nejakeho mediatora, terapeuta?

loylii
2. kvě 2020

@pleskot bydlím Praha, byt v novostavbe. Pronájem. Ale zas tam mám i při mateřský dobrou praci.. na druhou stranu, byt někde na Kladne atd sice bude levnější, ale o praci tam nezavadis. Být autorkou, s prckem se zdržuju v takovém městě, kde mám příbuzné, pratele, aby mi mohli pomoci.. s hlidanim.. když si budu chtít přivydělat.. nějakou brigádu napr.

alilali
3. kvě 2020

Musíš mít trvalý pobyt a zaplacené tři nájmy. Poté si můžeš žádat o příspěvek. Dostaneš alimenty, popř. i přídavky. Na porodné pokud nemáte životní minimum nárok nemáš. Partner je povinný přispět ti na výbavu a také něco na tebe do dvou let věku dítěte. Koukni na net.