Jak získat syna do péče, když ex nespolupracuje?
Co mám dělat když mi ex nechce dávat syna. Soudy jsou proti mně.
Jak máte mezi sebou vyřešenou péči o dítě?
@marketamila měli jsme ho ve střídavé péči, půl roku to fungovalo a pak mi ho přestala sama od sebe dávat. Dva měsíce mi ho nedala a soudu to bylo stejně jedno. Teď ho má v péči ona a dělá si co chce
A co tedy řekli u soudu? Naštěstí nemám osobní zkušenost, ale pokud porušuje soudní rozhodnutí, ne vaši slovní dohodu, tak to přece musí řešit?
@jan0205 to je divné, soudní rozhodnutí nemůže porušovat a soud k tomu musí přihlédnout...
Jak tedy reagoval soud?
Nejlépe zajít na ospod a k právníkovi..
@marketamila tak to by jsi se divila. V létě mi ho osmkrát nedala z toho mám čtyřikrát zápis Od policie a soud to vůbec nezajímalo.
@marketamila a ospod?? To je jen fraška.
Podejte si na soud návrh na úpravu styku se synem...neříkejte mi,že vám ho nedává a soudu je to jedno...když člověk řeší snížení či zákaz styku s dítětem kvůli závažným důvodům stejně dítě za ex musí...kolik je dítěti let?
Údajně ke mně nechce. Vždycky to chvíli funguje a pak do toho hodí vidle. Jako by ji vůbec nešlo o toho kluka je to k......
Chápu-li to správně, dítě bylo ve střídavé péči a toto rozhodnutí bylo nahrazeno novým rozhodnutím, kdy je dítě ve výhradní péči matky. Pak je otázkou, co přimělo soud k tomu, aby zrušil střídavou péči a svěřil dítě do výhradní péče matky, to se neděje jen tak, pokud ty i nadále o střídavou péči stojíš. Takže čím soud odůvodnil zrušení střídavé péče a svěření dítěte do výhradní péče matky?
@jan0205 je to zajímavé, já jsem taky matka, otec dětem zemřel a soudila se se mnou tchýně o styk s nimi místo svého syna a na mě nebo děti teda soud rozhodně nebral vůbec žádné ohledy, furt byla tchyně na koni a já ta bitá, přestože tam děti nechtěly, tak musely, volala taky policii a žádné argumenty mi nepomáhaly, tak je mi divné, že by soud nezajímalo, že syna nevídáte vůbec a ex si důvody cucá z prstu. Když moje děti se bály tchýně a nechtěly tam, tak jsem poslouchala, že jsem špatná matka, protože jim to neumím vysvětlit a mám je vzít k psychologovi🤷🏼♀️ tak mi to zavání tím, že si u nás prostě soudy dělají úplně co chtějí a jak se jim zrovna chce podle pocitů soudce a ne podle zákonů😡

Čím argumentují soudy?