icon

Jak zvládat rozdílnou chuť na sex s partnerem?

7. lis 2025

Milé ženy, máme doma problém s chutí na sex a nějak se nemůžeme společně potkat. Máme sex cca 2-3x týdně průměrně. Být na manželovi, tak je to denně. Což jako když mám ovulaci, tak klidně bych mohla 3x denně, ale pak přijde premenstruační fáze a nejradši bych ho týden ani neviděla a nesahej na mě 🤣 máme dvě malé děti a vše kolem domu a zahrady je na mě, plus dělám z domu ještě půl úvazek. Manžel nosí domů hlavně peníze. No a já jsem za celý den od dětí osahaná a vybzikaná z toho kolotoče a jsem skoro až vzteklá, když na mě sáhne večer ještě on a přitom doma nehne ani prstem. Očekává, že tu bude naklizeno, navařeno, děti někde ticho a já usměvavá a stále při chuti. Což prostě po tom kolotoči doma jaksi nejsem. A ať se mu to snažím vysvětlovat neustále dokola, tak to stále nepobral. A poslední kapka bylo, když jsem měla teplotu a rýmu jak hrom, tak se po mě zase sápal. To už mi přijde teda vrcholne nechutné. A jemu to prej nevadí. ... Prosím vás, to vážně je normální, že to chlapům nevadí, že vám u toho tečou nudle a podobné projevy různých viróz? V těhotenství i šestinedělí byl tak zlatej a chapavej, že teď ho teda total nepoznávám.

alice180
•
7. lis 2025

@anonym_autor Zdravý sexuální vztah má být o oboustranném souhlasu a pohodě, ne o „mně to nevadí“. Jestli to tobě vadí, tak to prostě vadí. Tečka.

anonym_839603
•
7. lis 2025

Při lehké viróze si děláme srandu, kdo bude dole a kdo nahoře, aby na nám neteklo z nosu. 😂
Pokud je mi zle a nemám náladu, tak sex nemáme. Stejně tak třeba při vyčerpání. Dokud nebyly děti, tak jsme jeden druhého odmítli výjimečně a měli sex denně a když byla nálada a čas, tak i víckrát. Teď při dětech je průměr tak 2-3x týdně (když má manžel volno, tak někdy 2x v jeden den) a oba dva si někdy řekněme, že jsme unavení a nemáme náladu. Respektujeme se a to manžel taky může denně.

Ale je fakt, že jsem zjistila, že čím déle to nemám, tak tím víc na to nemám náladu a pomyšlení a musím se donutit. Když máme sex alespoň 2x a víc za týden, tak se těším, je jednodušší se naladit a je to fajn. Teď jsme se třeba dostali na asi 2 - 3 týdny bez sexu a já na to nemám absolutně vůbec chuť a nedokážu se na to naladit...

anonym_310845
•
7. lis 2025

Spíte spolu 2-3x denně a to máte 2 děti. Tak to mi věř, že spousta párů takový luxus nemají.
My máme taky dvě děti a frekvence šla dolů tak na 1xtýdně. Tím že oba pracujeme a oba se zapojujeme do chodu domácnosti i starost o děti, tolik energie prostě nemáme. Ale jsme s tím oba takhle úplně v pohodě 😁 ( respektive spíš asi i já bych zvládla častěji než můj muž).
Zpět k vám...Z tvého popisu svých pocitů i fyzického vyčerpání bych čekala, že budete mít sex tak max 1x týdně...a ty prý že 2-3x. Máš sex jen když máš na něj chuť? Nebo jsi trochu už zpracována manželem ( dotírá, raději ustoupíš, než aby byl protivný atp..)
A řešení?? Zapoj ho do péče o domácnost a o děti ať se taky trochu utahá. A buď v tom nesmlouvavá. Máme 21. století, to ještě existují vztahy, kde chlap jen chodí do práce a doma s ničím nehne??

lauriak
•
7. lis 2025

Keby moj muz doma ani nehol prstom a ja by som pracovala, starala sa o deti a mala na starosti celu domacnost tak by som s nim nespala ani tych 2-3x do tyzdna. To si este dobra, ze to takto zvladas.
U nas je to trochu castejsie ale deti (3 kusky) mame ferovo rozdelene, domacnost obstaravam ja a moj muz vari, nakupuje a stara sa o zahradu. Vecer uklada deti a ja mam cas na seba (beh, sprcha, knizka, serial) Potom je ta chut uplne inde. A teda mame vyhodu, ze muz pracuje z domu a ja som na RD takze sa da aj cez den.

alice180
•
8. lis 2025
@anonym_839603

Při lehké viróze si děláme srandu, kdo bude dole a kdo nahoře, aby na nám neteklo z nosu. 😂
Pokud je mi zle a nemám náladu, tak sex nemáme. Stejně tak třeba při vyčerpání. Dokud nebyly děti, tak jsme jeden druhého odmítli výjimečně a měli sex denně a když byla nálada a čas, tak i víckrát. Teď při dětech je průměr tak 2-3x týdně (když má manžel volno, tak někdy 2x v jeden den) a oba dva si někdy řekněme, že jsme unavení a nemáme náladu. Respektujeme se a to manžel taky může denně.

Ale je fakt, že jsem zjistila, že čím déle to nemám, tak tím víc na to nemám náladu a pomyšlení a musím se donutit. Když máme sex alespoň 2x a víc za týden, tak se těším, je jednodušší se naladit a je to fajn. Teď jsme se třeba dostali na asi 2 - 3 týdny bez sexu a já na to nemám absolutně vůbec chuť a nedokážu se na to naladit...

@anonym_839603 takže tobě vadí, že nemáš chuť když se sápe?

anonym_839603
•
8. lis 2025
@alice180

@anonym_839603 takže tobě vadí, že nemáš chuť když se sápe?

@alice180 Manžel se nesápe. Pro mě doteky, pusy, pohlazení, objetí a chvilkové pomazlení do vztahu patří. Děje se tak průběžně celý den a nemusí to vyústit v sex. 🤔
Vadí mi, že chuť celkově na sex není, když ho nemám delší dobu. 🙂

anonym_050c38
•
8. lis 2025

Ty kráso, kdy to stíháte? 😁 Co máme dítě, tak se zmůžeme na 2x měsíčně. Někdy ani to ne. Teď budeme mít druhý a budeme rádi, když se nám to povede 2x za půl roku 😂

alice180
•
8. lis 2025
@anonym_839603

@alice180 Manžel se nesápe. Pro mě doteky, pusy, pohlazení, objetí a chvilkové pomazlení do vztahu patří. Děje se tak průběžně celý den a nemusí to vyústit v sex. 🤔
Vadí mi, že chuť celkově na sex není, když ho nemám delší dobu. 🙂

@anonym_839603 použila jsme tvoje vlastní slova ,,zase se sápe". To jen to vysvětlení.

Ale to je prirozeny reagujes na dlouhodobé přetížení a únavu tak, že sex automaticky odloží na druhou kolej. Jak už tu je psáno výše copa kdyby ti partner pomohl a nedělal jen ,,chlapa" ale prostě i partnera a tatínka... Tím by si měla víc energie, tudíž i více energie na intimnosti...

anonym_839603
•
8. lis 2025
@alice180

@anonym_839603 použila jsme tvoje vlastní slova ,,zase se sápe". To jen to vysvětlení.

Ale to je prirozeny reagujes na dlouhodobé přetížení a únavu tak, že sex automaticky odloží na druhou kolej. Jak už tu je psáno výše copa kdyby ti partner pomohl a nedělal jen ,,chlapa" ale prostě i partnera a tatínka... Tím by si měla víc energie, tudíž i více energie na intimnosti...

@alice180 Tak to není. On se dětem věnuje, mám čas sama na sebe, u nás vaří on,... A měla jsem to tak i předtím než byly děti. Kdyžnse sešla třeba menstruace, nemoc a neměli jsme to třeba ty 2 týdny, tak jsem se na ten sex po dlouhý době nemohla naladit. Jen píšu svou zkušenost. Že tím, jak to nemám déle, tak se mi do toho blbě dostává a pokud se trochu nedonutím, tak to nevyhledávám. Neboli u mě platí, že čím častěji, tím je větší chuť. 😃

alice180
•
8. lis 2025
@anonym_839603

@alice180 Tak to není. On se dětem věnuje, mám čas sama na sebe, u nás vaří on,... A měla jsem to tak i předtím než byly děti. Kdyžnse sešla třeba menstruace, nemoc a neměli jsme to třeba ty 2 týdny, tak jsem se na ten sex po dlouhý době nemohla naladit. Jen píšu svou zkušenost. Že tím, jak to nemám déle, tak se mi do toho blbě dostává a pokud se trochu nedonutím, tak to nevyhledávám. Neboli u mě platí, že čím častěji, tím je větší chuť. 😃

@anonym_839603
Vycházela jsem z tvého úvodního příspěvku. Kde píšeš, že ses vysosana s děti a on nechápe. Stejně jako tvoje poznámka, zda je normální, že se partner po druhém sápe když tečou nudle...

Takže chápu správně, že cílem příspěvku je předat zkušenost....?

zmrzlinka
•
8. lis 2025

Můj muž si.musel zvyknout na frekvenci 2-3 x za měsíc.Nekdy ani to ne.Vstavam každý den 5:15 .Práce ,děti ,domácnost ,pes,zahrada....On se teda péči o dům nepřethrne ,tak nemůže očekávat,že budu každý večer připravena na sexuální hrátky...Bylo období kdy byl vzteklej a dával mi to sežrat.Ted už asi rezignoval.Ale řekla jsem mu ,že jestli je to pro něj velkej problém tak můžeme jít od sebe a ať si najde pani co na to bude mít energii....

kakba
•
8. lis 2025

Tak v prve rade. Domacnost je obou. Vydelava on i ty, nedelej mu sluzku. Ty si za cely den poskakovani unavena a on z nic nedelani chce jen sex. Tohle je spatne. Takze pokud nezmenis cely system domacnosti tak to pujde do kytek.

anonym_839603
•
8. lis 2025
@alice180

@anonym_839603
Vycházela jsem z tvého úvodního příspěvku. Kde píšeš, že ses vysosana s děti a on nechápe. Stejně jako tvoje poznámka, zda je normální, že se partner po druhém sápe když tečou nudle...

Takže chápu správně, že cílem příspěvku je předat zkušenost....?

@alice180 V úvodním příspěvku píšu, že pokud se cítíme ok, tak i přes mírné nachlazení sex je.
Pak jsem psala, že se po setech chtě nechte situace změnila a frekvence není tak často. Oba bychom chtěli víc. Ale někdy jsme jeden nebo druhý vyčerpání a nemáme náladu. To respektujeme a nic si nevynucujeme.
A pak má zkušenost je, že čím déle to není, tím méně mi to chybí a je těžké se do toho vracet.

alice180
•
8. lis 2025
@anonym_839603

@alice180 V úvodním příspěvku píšu, že pokud se cítíme ok, tak i přes mírné nachlazení sex je.
Pak jsem psala, že se po setech chtě nechte situace změnila a frekvence není tak často. Oba bychom chtěli víc. Ale někdy jsme jeden nebo druhý vyčerpání a nemáme náladu. To respektujeme a nic si nevynucujeme.
A pak má zkušenost je, že čím déle to není, tím méně mi to chybí a je těžké se do toho vracet.

@anonym_839603 jo ty si psala později. Ale v úvodním píšeš
,,máme dvě malé děti a vše kolem domu a zahrady je na mě, plus dělám z domu ještě půl úvazek. Manžel nosí domů hlavně peníze. No a já jsem za celý den od dětí osahaná a vybzikaná z toho kolotoče a jsem skoro až vzteklá, když na mě sáhne večer ještě on a přitom doma nehne ani prstem. Očekává, že tu bude naklizeno, navařeno, děti někde ticho a já usměvavá a stále při chuti. Což prostě po tom kolotoči doma jaksi nejsem. A ať se mu to snažím vysvětlovat neustále dokola, tak to stále nepobral. A poslední kapka bylo, když jsem měla teplotu a rýmu jak hrom, tak se po mě zase sápal. To už mi přijde teda vrcholne nechutné. A jemu to prej nevadí. ... Prosím vás, to vážně je normální, že to chlapům nevadí, že vám u toho tečou nudle a podobné projevy různých viróz?"

anonym_839603
•
8. lis 2025
@alice180

@anonym_839603 jo ty si psala později. Ale v úvodním píšeš
,,máme dvě malé děti a vše kolem domu a zahrady je na mě, plus dělám z domu ještě půl úvazek. Manžel nosí domů hlavně peníze. No a já jsem za celý den od dětí osahaná a vybzikaná z toho kolotoče a jsem skoro až vzteklá, když na mě sáhne večer ještě on a přitom doma nehne ani prstem. Očekává, že tu bude naklizeno, navařeno, děti někde ticho a já usměvavá a stále při chuti. Což prostě po tom kolotoči doma jaksi nejsem. A ať se mu to snažím vysvětlovat neustále dokola, tak to stále nepobral. A poslední kapka bylo, když jsem měla teplotu a rýmu jak hrom, tak se po mě zase sápal. To už mi přijde teda vrcholne nechutné. A jemu to prej nevadí. ... Prosím vás, to vážně je normální, že to chlapům nevadí, že vám u toho tečou nudle a podobné projevy různých viróz?"

@alice180 Tak to jsem nepsala já. To je jiný anonym...

anonym_839603
•
8. lis 2025
@anonym_839603

@anonym_839603 Tohle je můj první příspěvek. 🤷‍♀️ Zahradu ani nemáme.😂

alice180
•
8. lis 2025
@anonym_839603

@anonym_839603 Tohle je můj první příspěvek. 🤷‍♀️ Zahradu ani nemáme.😂

@anonym_839603 takže ty nejsi autorka, tak to pardon.

anonym_310845
•
8. lis 2025
@alice180

@alice180 taky jsem myslela, že je zakladatelka diskuze 🙃

moudivlacek
•
8. lis 2025

to je nevýhoda anonymů, je v tom pak bordel 🙂 nicméně až napíše původní anonym, bude u něj poznámka AUTOR

alice180
•
9. lis 2025
@moudivlacek

to je nevýhoda anonymů, je v tom pak bordel 🙂 nicméně až napíše původní anonym, bude u něj poznámka AUTOR

@moudivlacek jo to mi teď už taky došlo. Ještě vždycky výkřik s dál nepisu

anonym_839603
•
9. lis 2025
@alice180

@alice180 👍

alice180
•
9. lis 2025
@anonym_839603

@alice180 👍

@anonym_839603 ještě jsem si tu říkala ,,tak je normální vždyť to tam píše" a dem... Jsem já 😂

anonym_839603
•
9. lis 2025
@alice180

@anonym_839603 ještě jsem si tu říkala ,,tak je normální vždyť to tam píše" a dem... Jsem já 😂

@alice180 V pohodě. Je fakt, že kdyby to psala autorka, tak je to něco jako "anonym_autor". 🙂 Ale taky jsem byla chvilku zmatená než jsi poslala úryvek. 😃

alice180
•
9. lis 2025
@anonym_839603

@alice180 V pohodě. Je fakt, že kdyby to psala autorka, tak je to něco jako "anonym_autor". 🙂 Ale taky jsem byla chvilku zmatená než jsi poslala úryvek. 😃

@anonym_839603 jo já vím, to mi tu chvíli nedošlo...🙂

anonym_4f542f
•
9. lis 2025
@anonym_050c38

Ty kráso, kdy to stíháte? 😁 Co máme dítě, tak se zmůžeme na 2x měsíčně. Někdy ani to ne. Teď budeme mít druhý a budeme rádi, když se nám to povede 2x za půl roku 😂

@anonym_050c38 no ze jo! My mame 2 deti a stihame tak 1x mesicne. Kdyz se zadari casteji (treba jsou deti cely vikend u babicky a stihneme to za ten vikend treba 3x), tak je to svatek!

anonym_016927
•
10. lis 2025

Já si myslím, že sex a touha jsou pro vztah zásadní. Některy pár je spokojen, když má sex 1x měsíčně, jiný 3x denně. A obojí je správně, pokud to takhle chtějí OBA. Měla jsem vztahy, kdy jsme měli absolutně rozdílné potřeby - ve frekvenci, a samozřejmě to skončilo.
My teda máme tři děti, sex máme denně, na vyjímky, ale my máme chuť třeba ve 4, v 5 ráno, takže to děti ještě spí a my jeste nejsme unavení, večer samozřejmě padame v 8 únavou 🤣🫣