Jak zvládnout hlučného manžela a citlivé dítě?
Ahoj holky mám první dítě, a dle mého je dost precitlivela na zvuky, markety, kýchnutí, kriknutí, sáčky atd. Má půl roku, snažím se jí uklidňovat, ukazovat věci, ale manžel a jeho rodina jsou děsně hluční, tříská s věcma, je hromotluk, dítě se leká a brečí, on to nedělá schválně, když mu po několikáté vysvětlují, že dopoledne spí, nechápe to a ruší ji. Jak to máte vy?
Mám doma měsíční miminko a k tomu 5 letou s ADHD a mladší tří roční. Hluk je u nás nonstop. 😂 Nejstarší nespala vůbec ať bylo ticho nebo hluk. Spala jen v šátku, v náručí nebo v kočárku, který se hýbal. Jakmile kočár zastavil, byla okamžitě vzhůru, zvuk na to vážně neměl žádný vliv. Mladší se bohužel musela naučit spát i v hluku, ale často se budila, časem si zvykla. Nejstarší dcera neumí být ticho, takže nic jiného jí nezbylo. Často byla nevyspalá a protivná, po pár měsících už jí to nevadilo a spala i tak. Náš nejmladší už je zjevně zvyklý z břicha, spí v hluku líp než v tichu. 😆 Kolikrát se holky rvou přímo u postýlky, vřískají u toho, já na ně řvu, nejspíš jsme slyšet až u sousedů, odtrhávám je od sebe a s malým to ani nehne. 😃 Já teda celkově nejsem zastánce toho, že se vše podřídí dětem. Děti jsou dost přizpůsobivé a musí se naučit tak nějak zapadnout do rodiny. 🙂
@cherie24 No já jsem dost vnimava, teď v dospělosti jsem srovnaná, ale jako dítě jsem byla extremne citlivá, mne se máma prizpusobila, takže jako rodič nejsem špatná, když do toho marketu a mezi lidi musím?😀 Případně ty, co nechodily, odkdy jste chodily?
Mám 5 měsíčního a skoro 4letou. Manžel chodí na noční, takže přes den jsme buď hodně venku nebo doma většinou nosítko. Prostě si malý musí zvyknout, nic jiného nevymyslím...
Mám 5 měsíčního a skoro 4letou. Manžel chodí na noční, takže přes den jsme buď hodně venku nebo doma většinou nosítko. Prostě si malý musí zvyknout, nic jiného nevymyslím...
@hennrietta Můj má taky občas noční. Zpočátku jsem jezdila ven, teď už spí ve stejnou dobu, každý v jiné místnosti🙂.
Připomnělo mi to mojí sestru, u prvního dítěte jsme nesměli vůbec nic, ani jít na zahradu, protože by mohl zaštěkat pes od sousedů. Za 18 měsíců se narodil druhý syn a doma jel v době spánku i mixér 😀.
Ale samozřejmě můžeš mít citlivější dítě, hodně ale dělá zvyk. Já třeba měla děti zvyklé, že v kočárku chodíme kolem plotů, kde štěkají psi (měli jsme s sebou také psa, takže měli důvod štěkat pořádně) a ani s jedním to nehnulo, ale neobvyklý zvuk je vzbudit mohl.
Připomnělo mi to mojí sestru, u prvního dítěte jsme nesměli vůbec nic, ani jít na zahradu, protože by mohl zaštěkat pes od sousedů. Za 18 měsíců se narodil druhý syn a doma jel v době spánku i mixér 😀.
Ale samozřejmě můžeš mít citlivější dítě, hodně ale dělá zvyk. Já třeba měla děti zvyklé, že v kočárku chodíme kolem plotů, kde štěkají psi (měli jsme s sebou také psa, takže měli důvod štěkat pořádně) a ani s jedním to nehnulo, ale neobvyklý zvuk je vzbudit mohl.
@eviicka no ona vyloženě v kocarku breci, kdyz slysi zvuk.
@eviicka ano, u prvního jsem byla nejvíc ve stresu já a děťátko mělo taky rádo svůj klid, zůstalo mu to doteď. Další dva už se vezli v hluku.
To klapky na uši
Tak ať ji pak jde uspat, když jí budí 🤷♀️. Pokud se uspává tak blbě, jako naše, tak se rychle naučí být potichu..
Mela jsem to jako dite stejne. Pry spani horsi , ale pamatuji se, ze jsem jako predskolni a skolni dite furt chodila rikat rodicum, at si ztlumi televizi. Strasne mne to vecer rusilo i pres zed/dvere. Pak v dospivani a mladi jsem to nejak davaka(ruchy a hluky) , ale ted mi to zas zacina extremne vadit. Nejde (neumim) s tim nic delat. Pomaha jen najit klidne misto, kde mne nikdo nerusi. Po vetsinu casu dost utopie🤪

Mám doma měsíční miminko a k tomu 5 letou s ADHD a mladší tří roční. Hluk je u nás nonstop. 😂 Nejstarší nespala vůbec ať bylo ticho nebo hluk. Spala jen v šátku, v náručí nebo v kočárku, který se hýbal. Jakmile kočár zastavil, byla okamžitě vzhůru, zvuk na to vážně neměl žádný vliv. Mladší se bohužel musela naučit spát i v hluku, ale často se budila, časem si zvykla. Nejstarší dcera neumí být ticho, takže nic jiného jí nezbylo. Často byla nevyspalá a protivná, po pár měsících už jí to nevadilo a spala i tak. Náš nejmladší už je zjevně zvyklý z břicha, spí v hluku líp než v tichu. 😆 Kolikrát se holky rvou přímo u postýlky, vřískají u toho, já na ně řvu, nejspíš jsme slyšet až u sousedů, odtrhávám je od sebe a s malým to ani nehne. 😃 Já teda celkově nejsem zastánce toho, že se vše podřídí dětem. Děti jsou dost přizpůsobivé a musí se naučit tak nějak zapadnout do rodiny. 🙂