Jak zvládnout těhotenství v těžké životní situaci?
Mile mamicky, nemyslela jsem si, ze budu muset zakladat tuhle diskuzi. ocitla jsem se v situaci, kdy tehotna v 17 tydnu a temer 4 letym ditetem zvazuji azyl - bydleni pro mamky ktere nemaji moc penez a nemaji strechu nad hlavou. Otec ditete dobrovolne nezamestnany + exekuce na krku kterou nechce platit, proc by neco delal..Ted jsme byli u otce, tam neni vitan on, ale ja se s mym otcem take necitim dobre, je alkoholik a i pred ditetem vybuchy agresivni a nadavky... u jeho rodiny zase ja nejsem vitana, u tchyne to uz jde i do urazek... doslo to do bodu - ja uz nemuzuu, uz se mi to velmi silne odzrkadluje na psychice... a prece chci nekde bydlet.. prosim poradte co mam delat, je ten azyl pro me reseni pri takovyhle tezke situaci? klidne se me pteejte na cokoliv, potrebuji to dat ze sebe ven a v tyhle stresove situaci jsem mohla na neco zapomenout sem napsat.. je mi hrozne :((
Tak v práci nemáš dostatek peněz na byt + alimenty?
@mydlova on ma exekuci v pojistovne , ne ja... a ja praci mam jen home office, tehotnou me nikam nevezmou
Tak co řešit, zítra zajdi na úřad a zazadej si o azylak. Když budeš v azylaku, tak nikdo nikdy ti dite nevezme. Pokud se o dite staras. Vyrid si to všechno co nejrychleji.
@mydlova bojim se aby to tak prave nebylo no .. cetla jsem i tady na mk ze to je moznost kdyz to vse proveri tak tak to udelaji
Ono to zase není tak jednoduché ti vzít dítě. A kam jinam se obrátit, když jsi v nouzi?? Jdi se poradit co nejdříve, ať se to co nejdříve někam hne. Dítě chodí do školky? Na 3 měsíce bys eventuálně ještě mohla nekam na brigadu, těhotenství není ještě vidět a ty to nemusíš nikomu říkat. Nekam do supermarketu na pokladnu,kde budeš sedět a nebudes tahat těžké věci..
Ze socio-ekonomických důvodů se děti neodebíraj minimálně 6 let. Toho se opravdu bát nemusíš.
Kamaradka se bohuzel do azylaku dostala taky.
Mela tři deti. Vse resila pres urady. Poradi jak postupovat i ohledne vyzivneho. A neboj, nikdo ti dite brat nebude. Azylovy dum neni ostuda, je to odrazový můstek. Ma ti pomoct do lepsiho zivota, ne te potopit. Takze i takhle k tobe budou pristupovat na uradech. Jen mysli na to, ze azylak neni dlouhodoba zalezitost. Je to dum od domu. Nekde muzes byt jen na chvili, nekde na max dva roky.
@squezy Ty si asi nikdy za kasou nedelala vid? To fakt neni prace pro tehotnou.
Ahoj, kamarádku jsem stehovala z domácího násilí na azyl. Neměla funkční rodinu. Azyl je peklo, ale jiného druhu, nez o kterém píšeš, ze mas ted. Kámoška tam byla půl roku a pak si našla místo s bytem a školkou pro syna. Ona je ale zdravotní sestra, takže to nebyl zas takový problém.
Ve Tve situaci asi jiné východisko nevidím a určitě Tě to zoceli a Tvoje děti taky. Jsou tam prostě holky, co třeba mají jen základku (nebo ani to ne), nesnazi se, nechtějí, dělají ostatním naschvály, kradou si věci. Na druhou stranu je tam k dipozici psycholog, sociální pracovník, pomůžou s výzivným a nějaká základní materiální pomoc, atd. Za azylak taky něco platíš, Tvoje soukromí se smrskne na 4 stěny, ale může to být pro Tebe nový začátek díky te podpoře. Prostě zalezi hodne na Tobě.

ani to by moc dobry napad nebyl.. protoze dite muzou vzit v tyhle situaci